Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

e-ticaret.gov.tr


yav

Öne çıkan mesajlar

http://www.e-ticaret.gov.tr/
böyle bir site varmış. görünce çok şaşırdım. girince daha da şaşırdım.

devlet bildiğiniz e-ticaret tutorialları hazırlamış vatandaşa, aferin valla. Gerçi oturup okumadım ne yazmışlar ama kaliteli bir işe benziyor...


Bu bir kenara bişey sorcam, böyle kendi başına yurt dışından bişeyler ithal etmeye başlayıp kendi sitesinden veya gg-sahibinden gibi yerlerde dükkan açarak satış işine giren 3-5 kuruş kazanan var mı aranızda?

Varsa 2-3 cümle 1 paragraf falan bişey yazsanız sevinecem. Sülük gibi yapışıp sorular sormak için değil :D öyle örnekler var mı merak ediyorum.

Hali hazırda babasının dış ticaretle uğraşan şirketinin başına geçenleri de sormuyorum direkt evdeyken kaşınıp bu işlere girenleri soruyorum.

Bu arada belli bir şeyden topluca 5-10 tane satın alıp burda satmaktan bahsetmiyorum baya usulüne uygun ithalattan bahsediyorum.

Böyle bazı ufak aparatlar var çok işlevsel ama türkiye'de internette bile olmayan inovatif şeyler. O tip bazı şeylerin burda gideri olurmuş gibi geliyor bana ve hafiften kaşınıyorum. O sebeple bi sorayım dedim. Henüz ciddi bi şekilde bu işe eğilmeye karar verdiğimi söyleyemem tabi.

Önümüzdeki 2-3 sene içinde bu umut taciri para tuzağı bazı muhtelif kurslardan dış ticaret-eticaret kursu falan almayı planlar gibiyim ama bilmiyorum sadece bi heves bi merak şimdilik :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir arkadaşımın arkadaşı var böyle.. internet üzerinden, uzakdoğudan mal bulup türkiye ve batı ülkelerine falan satıyor yine internet üzerinden. ama doğrudan kendi sitesi üzerinden yapmıyor satışı.. hem alibaba gibi b2b sitelerini kullanıyor, hem de kendisi araştırarak müşteriyi buluyor falan. bir tür aracı oluyor yani. doğrudan üretici değil.

yalnız kolay iş olduğunu söyleyemem. adam eve kapanıyor, çıkamıyor falan bazen. sektörü takip etmen, çok araştırma yapman lazım bu tip işler için. vs. vs..

yani genelde "oturduğun yerden para gelir" gibi bir beklenti vardır da.. öyle değil. onu söyleyebilirim gördüğüm kadarıyla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...