Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2010 Viktor said: basbakanin karisinin hastane zinciri var la asfdasfd ozel hastane = kazandirir siyasi iktidarla organik bag sahibi ozel ahstane = kat kat kazandirir yahu su bagdat caddesinde anatolia var, hayvan hastanesi bizim kopek hastalaninca annem oraya goturuyor, hayvanin ayagi kitleniyor "rontgen, tahlil gak guk" bi kiytirik hap veriyor sonra yallan, daha ustunden 3 ay gecmemis gene gidiyoruz "rontgen, tahlil" gecen sene kopegin ayaginda sorun vardi iste, ortakalrdan biri cok iyi veteriner gak guk, soyle tetkik yapilica, kemikte zedelenme var ameliyat edilicek filan dunyanin masrafini cikardi, bizim tanidik bi veteriner var adam rontgene bakiyor "burd aoyle kirik cikik varsa diplomami yirtarim" diyor, hocalairna filan goturdu ugrasti sagolsun, romatizma cikti... hipokrat yemini denen seyin kiymeti milletvekili yeminligi ile ayni asagi yukari, doktorun eline dusunce nede olsa anlamiyor, bana muhtac diye resmen yoluyor hani olaya tamam eyvallah ama boldlu kısım direk cahil insan lafı, yakışmadı. bi de veterineler hipokrat yemini ediyo mu acaba? "tür, toynak gözetmeden her hayvana bakacağıma.."
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 bagdat caddesindeki anatolia tam puşt yeri abi. haklı adam şimdi doktorlara giydirmekte =P. daha önce bi martı götürdüm ayağı kırıktı . 3 gün müşhade altında tuttular, sonra ayağı kesicez dediler. sonra sordum soruşturdum, zaten kırılan kuşun ayağı tutmazmış. bi kere köpek götürdüm ayağında çük kadar enfeksiyon vardı. 1 hafta yattı, köpek öldü. e demezler mi hayvan mısınız lan siz diye?
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 doktor oyle bir yoluyorki hemde 94 de annemde bel fitigi cikti, turkiyenin en iyi doktoru dedikleri meshur birine gittik, ayalrca randevu bekle falan filan adam cidden uzman yani sip diye tespit etti kabaca bir muayne ile, bel boyun MR cekilicek dedi, ayzdi biryerlere yolladi annemde yazik "emekli sandigi bunu karsiliyormu" diye sorma gafletinde bulundu, adam cat diye beyindede deri ntetkik istiyorum dedi o istedigini emekli sandigi odemiyormus, digerleirni oduyor ve o senelerde turkiyede beyinde derin tetkik yapabilicek tek adam MR cektirmeye gonderdigi adam, bizim aiel doktoru sakin yaptirmayin diey uyarmistida ucuz yirttik gereksiz tahlil, film, placebo niyetine ilaclarla kazikliyor doktorlar, ilac sirketleride catir catir para yediriyor "bizim ilaclari yaz" diye, bugun bir psikologa git %90 lustral yazip yolliyor, 10 kisiden 6 si lustral kullaniyor ulkemde pfizerin doktorlara yedirdi para yuzunden bide turk doktorlari cok kotu, calisam sartlariydi aldikalri ucretti gak guk haklilarda tip fakultesini bitirmekle gercek doktor olunmuyor, tip her yeni teknolojik gelismeden etkilenen, hergun yeni arastirmalarin yapildigi ve dogrularin bir gecede degisebildigi bir dal, bizim doktorlar ama mezun olduktan sonra kendilerini gelistirmiyorlar pek, nisantasinin unlu bir doktoru vardir, sosyete doktoru cahit bilen bilir belki, hala yasiyormu bilmiyorum ama o adam omrumde gordugum tek gercek doktordu diyebilirim, 80 kusur yasindaydi, muaynehanesi evi zaten ve heryer kitapti, ve son gittigimizde hala yeni bir sertifika pesinde kosuyordu, kafa gitmeye baslamis, ayagidnak icorabin bi tek idigerinden farkli insanlari hatirlamiyor ama adam hala israrla okuyor ve hemen hemen her hastaligin teshisini zirt diye koyabiliyordu yasiyormudur acep hala asdfas
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 babamın omzunun emarı çekilmesi gerekiyordu çoook öte bir tarihe gün verdiler bir hafta sorna gecenin 4 ünde gittik emarda nöbetçi doktor mu ne varmış işte üstünde durmadığım bazı nedenlerden ötürü babam gecenin 4 ünde emarını çektirebildi.. hayır yani adamların amacı "nasıl olsa yük ve işe yaramıyor" diyerek devlet hastanelerini kapattırıp tıp olayını komple özellere mi bırakacak.. yeni, küresel dünya düzeninin gerekliliği bu diye sonra bize mi yedirmeye çalışacaklar? o değil bir de aile hekimi diye skmsonik bir uygulama var aile hekimi diye gittiğimiz adam benim hatuna "psikolojiktir ağrılarınız isterseniz psikolojiye aktarayım ayda ilaç yazayım" dedi.. sonuç olarak o hergelenin vardiyası dolup daha deneyimli hekime gelince vardiya tekrar gittik sonuç olarak serum yazdı iğne yaptı.. ulan bir de salgın olduğu biliniyordu hani ona rağmen her gelene "psikolojiktir" diye savsaklamış götlambası
Brobding Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Benim kıytırık ergen depresyonundan gittiğim çatlak pskyatr karının bana akineton ve risperdal dayaması ve bir daha takibe almaması sonucu, akineton bağımlısı olmuş ve akabinde akinetonum sonraki doktor tarafından aniden kesilmesiyle ve genetik faktörlerin devreye girmesiyle alkolizm ve madde bağımlılığı belasına bulaşmış bir kamilim. Bir kere normal pskyatri servisinde 3 kere de bağımlılık merkezinde yatmış olarak ve bu durumda ne çalışacak ne sigorta ödeyecek halim olmadığından ödediğim meblağları siz hayal edin. Her hastaneye yatış 1.5 ay. Ne yeşil kart başvurularım kabul edildi ne birşey. Ben ki alkolsüz iken bardağa su koyup içemiyorken çalışıp sigorta sahibi olmam bekleniryordu. "La içme işte şu boku" yaklaşımıyla çözülemeyecek kadar komplike bir hastalık olduğundan (bağımlılık) çökertmişti bizi bu süreç. Ve kullandığım belli bazı ilaçlar nedeniyle şuan şeker hastasıyım ve nöropati sıkıntım var. Neden mi şeker hastasıyım. ABD de hakkında yüzlerce dava açılmış bir ilacı yıllarca bana dayadıkları için. Daha detaylı yazmak istiyordum da çok arabesk olur >:D< Yaşım 25. Şu an temizim ama online oyun müptezeliyim bu sefer o başka mesele ^^
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Viktor ve diğer arkadaşlar sanırım biraz bedevi, ben babamların servisinden biliyorum sürekli kongreler, seminerler oluyor oralara gidip sertifikalar ile geliyorlar. Tamam çürük yumurta yok demiyorum ama birer birer bireyler üzerinden tüm bir grubu eleştirmek cahillik. Ki ayrıca şu bir üstümdeki arkadaş hariç hiçbirinizde de aslında aman aman bir şey yok gördüğüm kadarıyla. Siz dua dedin Türk doktorları sabırlı, bildiğim kadarıyla Amerika'da (Miami yada Florida sanırım) bir yerde beyin cerahları avukatların müvekkilerine yaranmak için salak salak davalar açmakta ısrar etmelerine isyan ederek "başlarım böyle işe bundan sonra avukatlara bakmıyoruz gitsinler nereye giderlerse" tarzı bir tutuma girdiler. Damarlarına basmayın şimdi rörörörö hipokrat yemini diye kafa tuttuğunuz doktora muhtaç olursunuz daha sonra.
di Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Saka gibi bisey su yazdigin.
Noyanh Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 nereden başlayıp anlatsam bilemedim . oturup kendimi savunmak da saçma bunca seye karsı . bilgi sahibi olmadan fikiR sahibi olmak da hoş değil toplumsal sorunumuz gerçi
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 lütfen tüm gün yoğun stres altında ezilen doktorlarımıza karşı biraz daha..
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 @Viktor, o bahsettiğin yaşlı doktordan bizim burda da var bitane. O kadar yaşlı ki insanlar Seyfi Amca falan diye sesleniyo doktor bey diye değil. İç hastalıkları uzmanı. Adam ÇATIR ÇATIR doğru teşhis koyuyor. Ne ilaç veriyosa, nereye yönlendiriyosa insanlar "allah razı olsun" diye dönüyorlar adama. Hepsi öyle olsa keşke sffds Böyle adam karşılık misal bi narkozcu tanıdıydım, aman aman. Geniz eti ameliyatı olucam, muayene etmesi gerek narkozcunun da. Bi muayene etti, kalbi dinliyo "cık cık" falan yapıyo. Duruyo duruyo tekrar dinliyo. Eğil diyo uzan diyo. "Cık cık" yapmayı ihmal etmiyo bu arada tabi. Ulan dedim 15 yaşında kalp yetmezliğim var ve geniz eti ameliyatı olmak için geldiğim hastanede kalp nakli yapacaklar garanti. Kadın bi müddet sonra durdu, annem ölücek o kadar korkmuş. Ben zaten eyvah eyvah diyorum içimden. Kart verdi anneme, muayenehaneye bi uğrayın ameliyattan önce daha kapsamlı incelemek gerek üfürüm sesi duydum falan dedi. Gittik ertesi günü, hastanede yaptığının aynısını, hiç "cık cık" lamadan ve kısa sürede yaptı. Hiç bi sorun yok dedi. Kapıdan çıkarken alnımıza enayi damgası vursaylardı tam olacaktı, en azından onu yapmadılar. Şimdi sonuç olarak, sağlık, bi insanın uğrunda tüm varlığını feda edebileceği bişey. O kadar önemli birşey ki, kötü niyetli insanlar çok rahat suistimal edebiliyorlar sağlık ile ilgili durumu, yukarıda örneklediğim gibi. İşte bu yüzden ben muayenehanelerden hoşlanmıyorum mesela. Bizim durumumuz var, bugün aynısını yapsalar yine gidebilirim maddi yönden tecavüz edebileceklerini bildiğim halde. Lakin karnını zor doyuran insanlar var memlekette. Bu insanlara doktor eften püften şeyler için "al bu kartım" demesin.
Noyanh Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 serin hikayeymiş . anestezi doktoruna kalbini kontrol ettirmeye mi gittin . bravo
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Anestezi doktoru genel kontrol yapıyor evet, anestezi verilebilir mi verilemez mi diye. Uygun damgası vermek adına da bunları yapıyor.
Noyanh Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 he onu yapıyor da kalp dinlemiyor ki o =) ciğer dinliyor ciğerlerinde bir sıkıntı varsa anestezi yapılmaz cünkü de ondan .. ha belki aritmi varmı die söle bir kalbe de steteskop atar da o onun işi değil .genelde dahiliye onayı da alınır amelyattan önce bu yüzden. he kaldıki .. kardiyolog diye birşey duymadın mı hiç? bir anestezi doktorunun da muayenehanesi olması apayrı bir olay napıyor orda yogun bakım mı
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Kalp dinledi valla. Üfürüm duydum falan dedi. Bahsi geçen sesi taaa bebekliğimde cocuk doktoru da duymuş lakin önemli olmadığını söylemiş. Bu kadın da söyleyince korktuk tabi. Birde ortamı aşırı gerdi hareketleriyle. Ameliyat sonrası ilk işimiz tıp fakültesine gitmek oldu zaten. Üfürüm sesini o da doğruladı lakin hiç ama hiç önemli birşey değili sorun yaratacak kadar bişey değil dediler. Yıllardır kontrole gidiyorum işte o günden beri. Hiç bişey yok sfd
Noyanh Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 tıbbı danışman gibi çalışmaya başladım bildiğin forumda yonetim den para talep etcem de . üfürüm için eko yaptılar mı ?
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Bu arada anlattıklarımdan bağımsız olarak birşey söyleyeceğim, bu ülkede doktorların bi kısmı "ben olmasam görürdünüz ebe rahminizi tersten" triplerinde hastalara yaklaşıyorlar evet, bu doğru. Fakat, hastalar da doktorlara karşı hiç iyi davranmıyorlar abicim. Artık hastalığın korkusuyla mı agresif oluyor insanlar bilmiyorum ama hastalar da suçlu diyalog konusunda.
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Noyanh said: tıbbı danışman gibi çalışmaya başladım bildiğin forumda yonetim den para talep etcem de . üfürüm için eko yaptılar mı ? Eko sonuçlarımı dün aldım, minimal mitral yetmezliği minimal triküspit yetmezliği pulmoner kapak yetmezliği çıktı sonuç olarak. Bugün gösterdim korkmana gerek yok hiçbirşey yok dedi. Damar çapları mı ne milimetrik değerler falan vardı işte sonuç kağıdında onların gayet iyi olduğunu bi sıkıntı olmadığını söyledi.
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Rahat ol hayatını yaşa, canın istediği bi vakit 2-3 yıl sonra kontrole gel dedi doktor sfdfd. ÖLMÜYORUM LAN, ÖLEREK DEĞİL SAVAŞARAK KAHRAMAN OLUCAM
Öne çıkan mesajlar