Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Java'da JFrame'ler arası değişken aktarımı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Java da açtığım bir JDialog dan bir veri istiyorum kullanıcıdan mesela textfield a giriyor

sonra bu kutuyu kapatınca o girdiği değeri ana pencerede kullanmak istiyorum

fakat bu ikisi arasında iletişimi nasıl kurabilirim _?
Mesaj tarihi:
Frame'i sadece bir text field'den veri almak için kullanıyorsan onun yerine doğrudan JOptionPane kullanabilirsin: http://download.oracle.com/docs/cd/E17409_01/javase/tutorial/uiswing/components/dialog.html

Getting the User's Input from a Dialog yazan bölüme bak. Tek bir metod çağırıyorsun. Text field olan bir dialog çıkıyor. Metod kullanıcının girdiği yazıyı döndüyor.
Mesaj tarihi:
Teşekkürler öneri için, işe yarayacak gibi durdu, deneyeceğim hemen...

Ana pencerede yaratıp jdialog a gönderdiğim object dizisinde yapacağım değişiklikler ikisinede etkiyecek yani?

aynı adresi gösteriyorlar olmaları lazım diye biliyorum, en azından oradan test edilebilir sanırım...

Tekrar teşekkürler
Mesaj tarihi:
Dizi değil de TableModel kullanman gerekecek muhtemelen. JTable'ı oluştururken TableModel parametreli constructor'u kullanmayı dene. TableModel olarak DefaultTableModel işini görecektir. Modeli dizi ile başlatabilirsin. Ondan sonra yapacağın değişiklikleri ve sorguları model üstünde yapman lazım.
Mesaj tarihi:
@Mirage

eyvallah, oldu bu sefer...

dediğin gibi ana pencerede değişkeni veya modeli yaratıp jDialog a gönderince değişkende veya modelde yapılan değişiklik ana penceredekine etkiyor, tabi işin aslı o değişikliği ana penceredekinde yapmış oluyoruz..
  • Yeni Oluştur...