Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çukurca'da 6 Şehit

Tenekeadam

Öne çıkan mesajlar

Friedman said:

O zaman dediğim gibi istenilse buna son verilir. 3 - 5 yasa çıkarırsın 3-5 saman altından su yürütürsün belli bi sürede halledersin olayı. Ama dediğim gibi istenmiyo terörün son bulması onu görüyorum ben.

İstenilse son verilir diye bişey yok abi, onlar isterse son verir. Ama muhtemelen onlarda başka ülkelerin kuklaları oldukları için çok uzun bi süre daha sona ermez bu PKK olayı.

Bitmesini istemeyenler içimizde de var mı? Elbette ki var, Batı'daki rütbeli 1000-1500 TL alıyosa, doğudaki en az 2000'den başlıyor maaşları. Rütbeler arttıkça maaşlarda anormal olarak yükseliyor, ve kendi adıma konuşmam gerekirse ordaki rütbelilerin hiç birşey yaptıkları da yoktu, emir vermek yada kağıt imzalamaktan başka.

Edit: Yanlış anlaşılmasın benim bulunduğum yer ile ilgili olarak konuştum, elbet daha tehlikeli yerde görev yapan, ve aldığı parayı hakeden rütbeliler vardır, onlara saygım sonsuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

Bence bi dönem olanca baskı (asma kesme işkence) uygulandı (bkz: T.C. aleyhine verilmiş AİHM kararları) ama bu PKK'ya daha fazla taban ve daha fazla sebepten başka hiç bir şey sağlamadı maalesef.

aynı işkence, türk soluna da uygulandı
aynı işkence, ülkücülere, milliyetçilere de uygulandı
aynı işkence, çerkez'e, boşnak'a, arap'a, rum'a da uygulandı.

bak bakalım dağda kim var?
Sosyal ağlarda paylaş

terörün nedenlerini ve nasıl çözüleceğini dile getirmek nedense teröre hak vermek oluveriyo. devletin bu savaştaki hatalarını ve suçlarını söylemek de vatana ihanet oluyo. kürtlerin haklarının verilmesini istersen pkk yardakçısı oluyosun.

kimsenin suçu yok ama, bi kürtler suçlu, aferin.
Sosyal ağlarda paylaş

ne hataymış bu ya? 100binler feda ettik hala hükümetler hatalı bık bık..

Sir, başımızda senin taptığın hükümet var. Ee bitti mi? Hayır.
Bitmez de.

hata diyorsun ya. gülüyorum. Dünya'da bu kadar büyük bir hata mı var? Telafisi için yüz binlerce insanı -bak bizden onlardan demiyorum- feda ettik.

Hata dediğin? diyarbakır ceza evi mi? maksimum 200 kişi işkence gördü orada saysıunlar 2bin şehidimize.

Hata dediğin? devletin bölgeye yatırım yapmaması mı? saysınlar 50bin şehidimize.

yeter artık bırakın şu hata lafını. bir hatadan, üstelik hata bile denmez devletin, milletin sükunetini korumak için verilen bir karardan bu kadar fayda çıkarılamaz.

herşeyi söyleyin ama hata demeyin artık, lütfen...
Sosyal ağlarda paylaş

feda tek taraflı mı oluyo ki? 30.000 pkklı öldürüldü bugüne kadar, o da feda o zaman? senin ölünü ayrıcalıklı kılan nedir yani..

hata dediğim şey devletin kuruluşundan başlar, kürtlere özerklik sözü verip sonra caymak, isyanları olabildiğince kanlı bi şekilde bastırmak, kürtlerin kurduğu bütün siyasi partileri kapatmak, her darbede bir kez daha başlarını ezmek, hiçbir zaman toprak reformuna yanaşmamak, ulus-devlet yalanında ısrarcı olmak, bir devlet politikası olarak türkleştirmeyi her daim yürütmeye çalışmak, kasıtlı bir biçimde doğu ve güneydoğu anadoluya hiçbi şekilde yatırım yapmamak, dillerini yıllarca yasaklamak, kürt kimliğini yıllarca inkar etmek, OHAL zamanı ite kopuğa olağanüstü yetkiler verilmesi ve bu sayede bütün bir coğrafyada yaşayan insanların sürekli işkenceden geçirilmesi, öldürülmesi, baskı görmesi...daha devam etmem gerekiyosa ederim, sorun değil. bunları iyice anlamadan pkk terörünün neden başladığını ve neden hala devam ettiğini anlayamazsınız. bu uygulamalarla adamakıllı hesaplaşmadıkça, bu tavrı net bir biçimde terketmedikçe de terörü bitiremezsiniz, hepsi bu. istersen hata demeyelim tektipleştirme politikası diyelim. ulus devlet bağnazlığı diyelim. aynı kapıya çıkar.

oo hükümet tapıcısı da oldum. evet bu hükumet daha önce hiçbi hükümetin yapmadığı şeyleri yaptı kürt sorununda, ama sonra da tam tersini yaptı, yukarıda saydıklarıma, yani eskiye döndü. eskiye döndüğü oranda da şiddetin dozu arttı, bunu görmemek imkansız.
Sosyal ağlarda paylaş

benim şehidimi -ölümü değil sir, dikkat çekerim- ayrıcalıklı kılan, gidip çocuk öldürmemesi.

doğudaki adam işkence gördü, o yüzden silaha sarıldı. e batıdaki işkence gören niye sarılmadı ?
doğudaki adam işsiz, o yüzden silaha sarıldı. e batıdaki işsiz niye sarılmadı ?
doğudaki adam hor görüldü, o yüzden silaha sarıldı. e batıdaki hor görülen niye sarılmadı ?

bahane yaratmak istiyorsan bin tane yaratırsın.

ama kusura bakma, bana çocuk öldüren adamı, hedef gütmeden ateş eden adamı "fedai" olarak yorumlarsan tartışma unsuru bırakmıyorsun ortada sir.

TERÖRİST LEŞİYLE empati yapılmaz.

ortada "savaşmamak" gibi bir niyeti olan insan, açılım başladıktan sonra, "tamam birader siz iyi niyetlisiniz, bakın biz de silahları bıraktık, tartışalım" derdi. "siz bunu yaptınız, aferin lan, şimdi 10 kişiyi daha öldürecem bunları da yapın" demezdi.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:

aynı işkence, türk soluna da uygulandı
aynı işkence, ülkücülere, milliyetçilere de uygulandı
aynı işkence, çerkez'e, boşnak'a, arap'a, rum'a da uygulandı.

bak bakalım dağda kim var?

Allah aşkına bu ülkede kaç tane Çerkes, Arap, Rum, Boşnak var? Ne kadar tabanı var bu insanların bu ülkede, ne kadar yerleşikler burada? Hepsini toplasan Kürtler'in 5'te biri etmezler, Kürtler ülkenin 2. asli unsuru olacak kadar kalabalık, diğerleri gibi süs etnik grubu değiller. Ayrıca bu ülkede kimsenin Arap ya da Çerkes olduğu için hayatından endişe etmesine gerek olmadı. Rumlar'ın oldu ama sayıları az olduğu için postalandılar.

Ülkücülerin kendi askerine polisine kurşun sıkacak hali yok, kaldı ki ülkücülüğün "ü"sünü söylediği anda ümüğü sıkılmadı kimsenin, olaylar en son raddeye varınca "yeter lan" diye onlardan da içeri aldılar sadece. Ama sağcılar solcuları ezici bir orana sahipken cadı avı neden solculuğa karşı yapılmış, neden 5 kat fazla solcu işkence görmüş?

80den sonra sol diye birşey kalmadı zaten, bitirildi. Dolayısıyla dağa çıkacak solcu da yok pek. Ama bu ülkede dağa çıkan ilk kadrolarda Türkler vardır, Kürtçülüğü başlatan da bir Türktür hatta.

Diyarbakır cezaevi 80 döneminin en kötü işkencelerinin yapıldığı, Türklüğü korkuyla yayıp Kürtlüğü bastırmaya çalışan bir sistemin Kürtler'in göbeğine kurduğu bir korku eviydi. Birçok insan sırf Kürt olduğu için kendini orada buldu. Eh oradaki insanları öteki oldukları için bu kadar hırpalayıp sonra kendilerini bizden saymalarını bekleyemezsin.

Türklerin Türkiye karşıtı bir taşra tabanı olmadığı için öyle dağlara akın eden bir Türk orgütü olamaz bu ülkede ama orada olmuş. Aynı şey dünyanın başka biryerinde Türki bir grubun başına gelse ve onlar da bu tür gerilla taktikleriyle savaşa başlasalar onları destekleyeceksiniz belki. Ben şahsen onları da desteklemezdim, ben bir insanın üstüne sırf üstündeki üniforma yüzünden roket atabilecek kadar cani insanları destekleyemiyorum. Hele ki bu işi mümkün olan en şerefsizce şekilde yapan gerillalardan hiç hazzetmiyorum, bir tarafa halkım diyip diğer tarafa düşman diyorsan halkını kendine kalkan etmezsin.

Zaten hala neyin savaşını veriyor bu adamlar, artık işkence kontrgerilla falan da yok niye hala can alıyorlar yani o 6 asker ne yapmıştı onlara? Kimin hayatını kurtardılar ya da neyin intikamını aldılar bunu yaparak? Bunların hiçbir cevabı yok, sadece itlik.
Sosyal ağlarda paylaş

ölüye şehit deyince de leş deyince de bişey değişmiyo. ölü, öldüğüyle kalıyo. kalanlar ölülere kendi meşreplerine göre kutsal bir "anlam" yüklüyo, insan öldürmenin vahşetini ve anlamsızlığını örtmek için.

gözünüzü öyle bi kan ve kibir bürümüş ki, ölülere leş diyosunuz. insanlıktan çıkmışsınız iyice.

kürt çocukları ölmedi mi? hapislere tıkılmadı mı? ceylan önkol kimdi?

o iyi niyet belirtilerinin tamamı, haburdan gönderilen grubun gördüğü tepkiyle beraber söndü. sonrasında açılım maçılım kalmadı, aksine kck operasyonları vesaire başladı. henüz ortada iyi niyet diyebileceğimiz bişey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

habur'dan içeriye adam girerken saldırılar devam ediyordu. sen ve senin gibilerin sorunu sir öyle çok üzüm yemekten çok bağcıyı dövmek ki, ceylan önkol'un adını ağzına bin kere alırsın ama buse'nin adını ağzına almaya korkarsın.

hayır kişiselleştirmiyorum, çünkü bu ülkede "terörün sorunu aslında bıdı bıdı" diye girişen çoğu insanın temelde çıktığı yer aynı, aman bi tane de ben salliyim bu orduya, bi tane de ben salliyim 80 lerdeki politikalara.

gözümü öyle çok kan bürümüş değil. keza ben dağa çıkıp sadece askeri lojmanda diye birine rpg ile saldırmıyorum. ben 15 yaşında kıza füzeyle saldırmıyorum. ama bunları yapan kişi öldürülüyorsa benim için yerde yatan köpek cesedinden çok çok daha değersizdir. gerekirse akbabalar yesin.

kürt çocukları da öldü, hapislere de tıkıldı. bunları savunan mı var ? sadece kürt olduğu gerekçesiyle birini öldürenin de allah belasını versin. ha, kürt çocuğu olduğu için hırsızlıktan, cinayetten, tecavüzden insanların pozitif ayrımcılıkla çıkarılmasını savunanları anlayamıyorum. neymiş efendim, onlar açmış, fakirmiş. banane ulan. istanbuldaki fakir laz çocuğu da tecavüz etsin o zaman, madem suçu yok. ne güzel iş.
Sosyal ağlarda paylaş

pislik falan yok kardeşim, dağda ölen de karakolda ölen de birisinin eşi dostu kardeşi arkadaşı babası amcası vesaire..siz nasıl feda ettik diyosanız, onlar da feda ettik diyolar. nasıl haber bültenlerinde şehit haberleri varsa, pkkya yakın yayın organlarında da onların şehitlerinin haberleri, fotoğrafları yayınlanıyo.

fizban yanlışsın, çok uzun bi süredir çatışma, saldırı vesaire yoktu haburdan girişler esnasında, gayet ateşkes ortamıydı. ayrıca busenin adını da anarım neden anmayayım, o da bu savaşın kurbanlarından biri, tıpkı diğer binlerce masum insan gibi.

e salla tabii ki orduya da 80lere de hatta 20lere de salla, çünkü gerçekten sorun bu. IRA da aynı meseleydi, ETA da. hep tektipleştirme, hep ulus-devlet ısrarcılığı.

bir insan öldüyse ölüdür artık, başka bişey değildir. aksini düşünmek insanlık dışıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

terörün nedenlerini ve nasıl çözüleceğini dile getirmek nedense teröre hak vermek oluveriyo. devletin bu savaştaki hatalarını ve suçlarını söylemek de vatana ihanet oluyo. kürtlerin haklarının verilmesini istersen pkk yardakçısı oluyosun.

kimsenin suçu yok ama, bi kürtler suçlu, aferin.

çözüm önerisi sun, bebek katili terörist i yurdunu savunan askerle bir tutma
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

ölüye şehit deyince de leş deyince de bişey değişmiyo. ölü, öldüğüyle kalıyo. kalanlar ölülere kendi meşreplerine göre kutsal bir "anlam" yüklüyo, insan öldürmenin vahşetini ve anlamsızlığını örtmek için.

gözünüzü öyle bi kan ve kibir bürümüş ki, ölülere leş diyosunuz. insanlıktan çıkmışsınız iyice.

hayır arada çok fark var.
masum insanların kanını akıtan, kaos çıkaran taşeron terör örgütünden ölenler leştir.
vatan uğruna haince öldürülenler de şehittir. değerlidir.

sen de nası bi yanlıysan artık ağzından çıkanı kulağın duymuyor asıl bence sen çığrından çıkmışsın.pes.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...