fizban Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 eheh, anlamamış sanırım genç. tcpip projeyi yapmamış, nasıl yapacağına dair bir guideline vermiş ama bir interface vererek. sen o fonksiyonların içini kendin doldurman lazım o kodu alnlayarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Arkadaşlar şöyle birşey sorayım size.0-100 arasında random sayı alıp,buradaki sayıların gelme %lerini ayarlayabilir miyiz?Mesela %10 oranında 0-10 arasında sayıları gelicek,%90 oranında 10-100 arasındaki sayılar gelicek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 - 100 eleman uzunluğunda bi dizi yarat - İçine 1-10 arasında 10 adet, 10-100 arasında 90 adet random sayı yerleştir - Gerektiği zaman 0-99 arasında random bi sayı yarat - Dizinin o indisli elemanını kullan Daha isabetli, daha rastgele sayılar yaratiim diyosan da 100 elemanlı değil, 1000 elemanlı dizi kur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 ya şimdi yapmak istediğim olay şu.projemde 2 tip taş var.x ve y gibi.aynı tip taşlar birbiri ile karşılaşırsa %50 şansı var.ama x taşı y taşı ile karşılaşırsa %10,y taşı x taşı ile karşılaşırsa %90 şansı var.Ben de bunları random 1 tane sayı çekerek yapmayı planlıyorum.sonuçta 0-100 arasındaki her sayının gelme olasılığı aynı.mesela çektiğim sayı 0-10 arasında gelirse x yenicek,11-100 arasında gelirse y kazanıcak.Ama 2 gelme olasılığı ile 90 gelme olasılığı aynı.Ben bunları değiştirmek istiyorum.mümkünmüdür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 hea anladım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 ne yazdın çok merak ettim ama,neden editledin:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 nası aynı yazdım da, sonra ne anladım ne demek istediğini. tamam 2 veya 90 gelme olasılığı aynı ama 10 rakamdan biriyle 90 rakamdan biri gelme olasılığı aynı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Dediğim gibi yaparsan olur. Şöyle açıklayayım eğer okuduysan da kafana yatmadıysa, 1-10 arasındaki sayıları kırmızı renkte toplar ifade etsin, 11-100 arasındakilerini de mavi. Ben bi torbanın içine 10 tane kırmızı, 90 tane mavi top koyuyorum, sonra içinden rastgele birini çekiyorum. Çektiğim top %10 ihtimalle kırmızıdır, %90 ihtimalle mavi. Olay bu yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Hmm şimdi anladım dediğini,ilk okuduğumda anlamamıştım ne yalan söyliyim :D biraz daha kafa patlatıyım,baktım olmadı,hiç kasmıcam,dediğin gibi yapıcam.Teşekkürler yardımın için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Şimdi test ettim nası oluyo diye de, 100 elemanlıda çok hassas olmadı sonuç, 10000 defa seçim yaptırdım, ihtimaller %18 ile %82 oldu. Sonra 1000 elemanlı dizi kurup yaptım baya güzel oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Ben birseyi kaciriyorum sizin yaptiginizda ama hala anlamadim zaten 0 dan 99 a random sayi cekmiyo musun c++ in rand i kullaniyosan oranlar normal dagilir zaten en basta her rakamin gelme olasiligi %1 0-9 arasi gelme ihtimali %10 10-99 gelme ihtimali %90 zaten. Elinde oranlar varken cikan rakamla bir daha tombala cekmeye ne gerek var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Ahah doğru ya alskfjhaşsflkjasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 basit bir şekilde 2 boyutlu array kullanarakta olabilir bu tarz bişe. bir method arrayı çizer. while içinde her seferinde çizdirirsin. bir method denk gelen varmı bakar. çok basit bi anlatım oldu gerçi :P. sen başla işe senin mantığına göre yorumlasak daha güzel sonuçlar çıkar burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 arkadaşlar birşey sorucam.şimdi benim iki tane class ım var. class a{ public: friend void func(); private: int x,y; }; class b{ public: friend void func(); private: int x,y; }; şimdi ben bu func() fonksiyonunu friend tanımladığım için private lara ulaşmam gerekmiyormu? mesela fonksiyon tanımında void func(){ a a1; b b1; a1.x=5; b1.x=4; } gibisinden birşeyler yaptığımda,private lara erişemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 ulaşabilirsin, hatta bir an kendimden şüphe edip senin kodunu derledim, gayet ulaşıyor :))) #include <iostream> using namespace std; class a{ public: friend void func(); private: int x,y; }; class b{ public: friend void func(); private: int x,y; }; void func() { a a1; b b1; a1.x=5; b1.x=4; cout<<a1.x<<endl; } int main() { func(); return 0; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 şimdi o kodu salladım :D onda bir sorun çıkmamış olabilir.benim şimdi classlarımın olduğu bir header dosyam var class.h.bunun içinde class a{ a(){x=0; y=0;}; ~a(){}; friend void func(); private: int x,y; }; aynı şekilde bir de b classım var. fonksiyonları tanımladığım bir başka headerım var.func.h diye fonksiyonda şunu yapıyorum.önce 3-4 tane obje oluşturuyorum a1,a2,b1,b2 diye.kullanıcıcan bi tane x bi tane y değeri alıyorum.bazı koşulları sağladığında.aldığım değerleri atıyorum a1.x=girilen_x a1.y=girilen_y tarzında tüm objelere eşitliyorum eğer belirlediğim kriter varsa. bana verdiği hata kodu "request for member 'x' in 'a1',which is of non-class type 'a'" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 riglous sağolsun ilgilendi bu sorunumla ilgili.class ın public kısmına set ve get fonksiyonları yazarak ulaşmam gerekiyormuş.ama hala anlamadığım,bir fonksiyonu friend ettiğimiz zaman,o classın private larına erişim sağlamış olmuyormuyuz?yoksa friendin ne mantığı var bana bunu yapmıyorsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 friend fonksiyon ile erişirsin private, protected değerlere, implement ederken bir yerde yanlış bişey yapıyorsundur, header lar ile ilgili bir sorun vardır vs... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 classin icinde olunca fonksiyon zaten erisebilmesi lazim, neticede o classin functioni. yoksa yanlis mi hatirliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 void func(){ vector<string> v; string s; char c; ifstream read("dosya.txt" ) ; if (read.is_open()) { while (!read.eof()) { read>>c; if(c=='{'){ while(c!='}'){ if(s!=", " ){ read>>s; v.push_back(s); } else{ read>>s; } } } } } read.close(); } benim elimdeki .txt belgesinde {ab,cd,mn} {a,b} tarzında ifadeler var.ben { görünce okumaya başlasın ardından virgüle kadar olan kısmı vector e atsın }göresiye kadar da devam etsin,ta ki belgenin sonuna kadar demeye çalıştım.ama çalışmıyor,daha doğrusu çalışıyorda istediğimi yapmıyor sanırım.bi yardım edebilecek vatandaş var mıdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 read>>c dediğin zaman aşağıda ki karakterlerden birini görene kadar okur; space, tab, end of line, dolayısıyla, string okuyor yani, sen char c'ye atarak baştan hata yapıyorsun, bir de, >> operatörü yerine read.read yada read.getstr yada read.getline gibi şeyler kullanmayı dene http://www.cpluplus.com adresinde nasıl kullanıldıklarını bulabilirisn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar