Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

güççük bi soru

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bro'lar şimdi bende linksys marka modem var.ayrıca 3 tane pc var evde benimki dahil.herbirine ethernetten bağlı bu,kablo çektik diğer tarafa. şimdi şöle bişi yaptım;

2.pc'deki kabloyu,direk modemden gelen, bi hub'a bağladım.hub'dan bitane kabloyu o 2.pc'ye bağladım.hub'dan başka bir kabloyla da ps3'e bağladım.

bu hub ps3'ün ve 2.pc'nin hızını yavşlatır mı ? yoksa direk normal hızında mı çalıştırıyor ? bu hub'lar ii çocuklar mı ?

yardım edene teşekkür etmeyen gitsin
Mesaj tarihi:
Eğer kullandığın cihaz düz bir hub ise ufak ta olsa bir yavaşlama olacaktır. Ancak Hub-switch kullanıyorsan sadece ilk bağlantıdan sonra akış çok stabil ve hızlı olacaktır.

Aradaki farkın sebebi cihazlar arası iletişimde kullanılan MAC id ve port numaralarının Hub üzerinde kaydedilmemesi ve her daim heeey ben PS3 ü arıyorum neredesin sorusundan sonra PS3 ün cevaplaması ve al sana bir paket var gönderisi yapılması sürecidir. Hublar aptal olur. Modemlerde ise Hub-switch kullanıldığı ve MAC ve port kayıtları tutulduğu için iletişim çok daha hızlı olacaktır. Eğer modemin üzerinde yeterince boş port var ise sen hiç üşenme, daha uzun kablo ile direkt modemden çıkış al.

Araya giren her donanım +delay yaratacaktır.

Ayrıca arada broadcast atan bir cihaz mutlaka olacaktır. Bu da modemden hub'a iletilecek, hub bunu kesinlikle geri yansıtacak, modem sanki yeni bir broadcast sorgusu yapılıyormuş gibi tepki verip tüm portlara tekrar iletecek ve uzun süren bir döngü başlamış olacak. Bu da ağ'ın canına okuyacak, iletişimi kökten yavaşlatacaktır. Time to live yani TTL değeri biteseye kadar bu broadcast dönmeye devam edecek. Gereksiz ağ trafiği. Ha bu dersen ne kadar önemli 4 pclik bir ağda, o kadar önemli değil ancak hissedilir. Büyük ağlarda ise saç baş yolduran bir sorundur. Bu da bilgi olarak kaynasın arada.
Mesaj tarihi:
aradaki hız farkını hissetmessin...
o kadar hızlı canlılar değiliz :/

hız'dan kastın download hızı filan ise: gene değişiklik olmaz (2 ye bölünmez yani hız). sadece paylaşılır (yani: pc download abanınca ps3 geriye kalan hız kalıntılarıyla idare eder)
  • Yeni Oluştur...