Eralp Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 İki sorum var, hepsi için ayrı ayrı başlık açmayayım dedim. 1- Şu an geçici olarak evdeki dandik laptopu kullanıyorum ancak birileri bunun windowsunda değişiklik yapmış ve standart windows xp görünümüne geçemiyorum. Klasik windows görünümü. Ayrıca bilgisayar açılırken ve kapanırken normal hoş geldiniz veya kapanıyor ekranı yerine abidik gubidik şekilli bir resim geliyor. Bunu düzeltmenin yolu nedir? 2- Kullandığım bilgisayar yavaş ve az sistem kaynağı kullanan bir firewall arıyorum. Aslında uzun süredir outpost 1.0 kullanıyorum ancak o da bazı programları learning mode da bırakıp tamamen engelliyor, modem sayfama bile ulaşamıyorum. Zonealarm ve comodo denedim onlar da çok kastırıyor. 3- Bilgisayarda 512mb ram olduğundan eboostr ile readyboost yapıyorum ancak bilgisayarda normal durumunda bir hızlanma varken açılış kapanışlarda bir hızlanma olmuyor bunu da eboostr ın bir program olmasına, yani açılış kapanışlarda aktif olamamasına yorumladım. Bu eski bilgisayara windows 7 yüklesem ve onun kendi readyboost özelliğini kullansam bir artısı olur mu? Cevaplar için bolca teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 1. sorun için, sanırım kullanıdıgın OS editlenmiş. Temiz bir iso bulup tekrar kurmandan başka bir çözüm olacağını sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Bi ara format atmayı düşünüyorum zaten de windows 7 kursam mı readyboost olayından dolayı yoksa çok mu kastırır kararsız kaldım açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 İki sorum var, hepsi için ayrı ayrı başlık açmayayım dedim. 1- Şu an geçici olarak evdeki dandik laptopu kullanıyorum ancak birileri bunun windowsunda değişiklik yapmış ve standart windows xp görünümüne geçemiyorum. Klasik windows görünümü. Ayrıca bilgisayar açılırken ve kapanırken normal hoş geldiniz veya kapanıyor ekranı yerine abidik gubidik şekilli bir resim geliyor. Bunu düzeltmenin yolu nedir? Başlattan çalıştır'a gir. services.msc yaz çalıştır. Oradan Themes servisinin çalışıp çalışmadığını kontrol et. Çalışıyorsa sorun yok ta çalışmıyorsa sağ tıkla özelliklerinden başlangıç türünü otomatiğe getir ve servisi başlat. Uygula ve servisler penceresini kapat. Daha sonra masaüstüne sağ tıkla özelliklerden windows teması olarak Windows XP temasını seç Uygula. Olaması lazım. 2- Kullandığım bilgisayar yavaş ve az sistem kaynağı kullanan bir firewall arıyorum. Aslında uzun süredir outpost 1.0 kullanıyorum ancak o da bazı programları learning mode da bırakıp tamamen engelliyor, modem sayfama bile ulaşamıyorum. Zonealarm ve comodo denedim onlar da çok kastırıyor. Bu konuda birşey diyemeyeceğim. 3- Bilgisayarda 512mb ram olduğundan eboostr ile readyboost yapıyorum ancak bilgisayarda normal durumunda bir hızlanma varken açılış kapanışlarda bir hızlanma olmuyor bunu da eboostr ın bir program olmasına, yani açılış kapanışlarda aktif olamamasına yorumladım. Bu eski bilgisayara windows 7 yüklesem ve onun kendi readyboost özelliğini kullansam bir artısı olur mu? Bilgisayarın booting ve shutdown sürecinde servisler başlatılıp kapatıldığı için bu şekilde readyboost özelliği kullanman imkansız. Çalışan bu özellik te bir servis olduğundan dolayı bilgisayarı açarken öncelikle usb, sonra sürücüler, sonra readyboost servisini aktifleştireceği için bu özellik sadece bilgisayar login sonrası işlevselleşecektir. Haricinde işine yaramazlar. Cevaplar için bolca teşekkürler. Your welcome. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Temalar hizmeti çalışıyor ve otomatikte :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Temalar hizmeti çalışıyorsa ve görüntü ayarlarındaki görünüm sekmesinde Pencere ve Düğmeler seçeneğinin Windows XP stili olduğundan emin ol. Eğer O şekilde seçili ve hala temayı göstermede sorun yaşıyorsan; Bilgisayarım'a sağ tıkla özellikler'e gir. Oradan Gelişmiş sekmesini tıkla ve Performans ayarlarını aç. O ekranda ise bilgisayarımı en iyi görüntü için ayarla seçeneğini aktif hale getir. Windows'un seçim yapmasını ya da en iyi performans seçeneğini değil. Kaydet çık. Sorun bu ikisi de değilse Format! Tema dosyan ya da registery cortlamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar