Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

'Türk kanı' taşımayanlar

Rock

Öne çıkan mesajlar

"Vatan hainlerinin son sığınağı vatanseverliktir"

En iyisi budur yada şu bundan daha iyidir demenin bir mantığı yok. Sonuçta insanlar milliyetçilik adı altında insanları kullanabileceği gibi bunu vatanseverlik adı altıdna da yapabilirler. Hatta yapıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Karasakal said:

En büyük ırkçı Atatürktü dediğine göre o zaman, damarlarda akan asil kan söylemiyle dediğine göre..

NE mutlu Türküm diyene,
Ey Türk gençliği gibi milliyetçi ifadelerde kullanıyordu,

Türkiyeliler yada Türkiye gençliği yerine.

NE MUTLU TURKUM DIYENE ile
ne mutlu turk olana arasindaki farki gormek ince bi zeka ister
sorun orda iste
Sosyal ağlarda paylaş

Ne mutlu Türküm diyene gibi milliyetçiliği aşmış bir sloganı, ırkçılığa bağlayabilmek nasıl bir cehalettir bilemedim.

İlk yazı aslında fena değil. Tabi bazı yerlerde bilerek çarpıtarak ana fikir oluşturulduğu bir gerçektir. Örnek verirsek;
Bozkurt'un kölelik söyleminden sonra istifa etmesi sağlanmış,
buna rağmen bunun bir devlet politikası olduğu iması yapılmış. Ya da Atatürk'ün altını çizdiği bir cümleyi, doğru kabul ettiğini nereden biliyoruz? Hal böyle olunca, bu yazıların pek anlamı kalmıyor.

Yüzyıllarca padişahı Allah gibi gören, bağdattaki arapla kardeş olduğuna inandırılan, bir milletin milli hislerinin uyandırılması için, Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan çalışmalar olmuştur. İnsanları bir ülkü etrafında toplanması, birliktelik oluşturulması gerekiyordu. Savaş zamanında düşmana karşı birleşilmişti, düşman gittiği zaman milli bilinç etrafında birleşilmeliydi. Bunun için yapıldı o çalışmalar. Üstelik o dönem, dünyada faşist rüzgarlar eserken, yapılanlar hiçte abartılı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar ırkçılık olarak görünen "Ne mutlu Türk'üm diyene" demek değildir, "Ne mutlu Türk'üm diyene" demek istemeyenin tepelenmesidir. Bu farkı görmek için ince bir zekaya da gerek yok.

Teneke cumhuriyetin ilk yıllarındaki milli birlik ve beraberliği geliştirmekle ilgili çalışmalar derken tam olarak neyden bahsettiğini anlamadım. Kürtlere yapılan katliamlardan mı, tehcirden(milliyetçi duygularını zedelememek için soykırım yada etnik temizlik demiyorum) dönen Ermeni halkın mallarına el konulmasından mı, Rumların mal ve mülklerinin yaklıp talan edilmesinden mi, yoksa Türk olarak kabul edilmeyen herkes üzerinde uygulanan asimilasyondan mı bahsediyorsun tam anlayamadım. Daha açık konuşursan sevinirim.

said:
Üstelik o dönem, dünyada faşist rüzgarlar eserken, yapılanlar hiçte abartılı değil.

Bir de şu cümlen beni benden aldı. Gülsem mi ağlasam mı emin olamıyorum. Dünyada faşist rüzgarlar estiği için ülkemizde yaşanan yanlışları normal ve doğru mu kabul edelim yani? Dünyada intihar rüzgarları esse sende o rüzgarlara kapılıp intihar eder misin? Arkadaşlar lütfen yazdığınız şeyleri biraz düşüp de gönderin.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:

"Atsız ve Türkkan" ve "Anayasamızın Manası" kısımlarında bahsettiğiniz konulara değinilmiş. Yazı özetin özeti olduğu için ve konun sadece bir kısmı olduğundan kısa kalmış.

Ayrıca kusura bakma ama milliyetçi/ırkçı/ulusalcı kesme kesinlikle acımıyorum. Bu insanların salaklığı(yada cahilliği mi desem) yüzünden pek çok kişi ölmüş ve öldürülmüştür. Hala da öldürülmeye devam ediyor. Üstelikte tarih içinde devletin bu kesmi pek çok kez kullanıp sonrada sattığını gösteren bukadar bariz örneklerle rahmen. Ülkemizdeki pek çok sorun bu düşünce yapısının hala çok yaygın olması nedeniyle çözülemiyor.

Kurtuluş savaşı dönemindeki bir milliyetçiye saygı duyabilirim. Ama savaştan sonra artık sınırlarımızı sağlama aldığımız dönemden sonra bunun sadece kendini bu topraklarda yaşayan diğer ırk ve farklı düşünen insanlardan üstün gördüğü için devam ettirenlere ne bir sempatim ne de bir acımam var.

Irkçı kesimler zaten anamızı ağlattı. Kurtuluş savaşı dönemi evet haklısın eyvallah. Ama bu saatten sonra nereye aşırı milliyetçilik? İşin kötü tarafı eğitim seviyesinin yükselmesi cahillik oranını değiştirmiyor. Bilgi ile bilgelik arasındaki fark gibi. Gidersin okumuş etmiş adamı getirirsin, yine gidersin 70 yaşında adamı getirirsin okumamış hatta belki tüm hayatı boyunca çiftlikte yaşamış. Irkçılıkla iki deneğide gaza getirmeye çalışırsın okumuş olan belki köpürür, yaşlı olan bilge olan gülüp geçer. Üniversitelerde beyni bilgiyle dolmuş bir sürü inek yetiştirip mezbalara gönderiyoruz. Sadece okuduğunuz üniversitedeki hala ırkçı insan oranına bakmak yeterli tespit olur. Bırak bunu hala ırkçı rektörler dekanlar bilim adamları var bu ülkede.

Yav uzun konu bol bol tartışılır ama 2 günlük dünyada bu tip duyguları çok anlamsız geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:

Rock said:

Ayrıca kusura bakma ama milliyetçi/ırkçı/ulusalcı kesme kesinlikle acımıyorum. Bu insanların salaklığı(yada cahilliği mi desem) yüzünden pek çok kişi ölmüş ve öldürülmüştür. Hala da öldürülmeye devam ediyor. Üstelikte tarih içinde devletin bu kesmi pek çok kez kullanıp sonrada sattığını gösteren bukadar bariz örneklerle rahmen. Ülkemizdeki pek çok sorun bu düşünce yapısının hala çok yaygın olması nedeniyle çözülemiyor..

Bu insanların Salaklığı mı?

Atatürkten en küçük askere varıncaya dek bu ülkenin kurulmasını sağlayan itici güç milliyetçilikti, komünizm veya demokrasi aşkı değildi

6oktan birinin milliyetçilik olmasının sebebide Atatürktür.

Senin bu milliyetçiliğe olan kininde alayamadım.
Ya aşırı liberal demokratik takılan birisin.
Yada 90 öncesindeki sovyet ideolojisi ile kafa yıkamasından geçmişsin.

Adam o dönem ki milliyeçliğin gerekli olduğunu saygı duyduğunu da vurgulamış. Herkes Atatürk'ün adını ağzına alır ama hiç düşünmez şuan değişen dünyada hala Atatürk olsaydı, o reformları yapan bu adam durur muydu? O dönem ülkeyi ayakta tutmanın tek yolunu kullandı. Şimdi o yollar tüm dünyada başka. Laik Sosyal Demokratik bir hukuk devletinin temellerini atmasa şuan bu ülke ne halde olurdu? E bunlarıda laf olsun torba dolsun diye yapmadı.

E 20 yılda birde Atatürk gelmiyor illa omu dünyanın değişimine göre bizi emeklerken yürütecek.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Zaten o dönemde de kafaların oldukça karışık olduğu Türklük olgusuna Ulu önder gerekli tanımı bu cümleyle koymuştur bence. Osmanlı'nın gerici yapısına karşı bu şekilde savaştı, ortaçağ kalıntısı feodal ilişkileri bu şekilde tasfiye etmeye çalıştı. Herkesin farklı görebildiği, birbirine zıt düşüncelerin de savunabildiği, sağ veya sol kutuplaşmasına girmeden tam bağımsızlığı savunan bir ideolojinin zaten forumda böyle tartışmalar yaratması çok doğal.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
comandante said:

Zaten o dönemde de kafaların oldukça karışık olduğu Türklük olgusuna Ulu önder gerekli tanımı bu cümleyle koymuştur bence. Osmanlı'nın gerici yapısına karşı bu şekilde savaştı, ortaçağ kalıntısı feodal ilişkileri bu şekilde tasfiye etmeye çalıştı. Herkesin farklı görebildiği, birbirine zıt düşüncelerin de savunabildiği, sağ veya sol kutuplaşmasına girmeden tam bağımsızlığı savunan bir ideolojinin zaten forumda böyle tartışmalar yaratması çok doğal.

Osmanlının dini gericiliğine karşı ırkçılığı mı kullandı demek istiyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Zaten Atatürkte milliyetçilikle liselileri kandırarak yaptı Kurtuluş savaşını.

Birde millet/ulus kavramına düşman olanlarda genelde, pek bir belli olduğu üzere bol bol AB ABD soslu liberal arkadaşlar oluyor. Birde tatlı su solcuları var tabii, Türk kelimesiyle alakalı herşeye alerjileri varken, Kürt PKK sempatizanlarıyla kolkola halkların kardeşliği çizgisinde çığrtkanlıkla uğraşıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Karasakal said:

En büyük ırkçı Atatürktü dediğine göre o zaman, damarlarda akan asil kan söylemiyle dediğine göre..

NE mutlu Türküm diyene,

trol musun ?

yeni 20.yuzyılın baslarında icinde bin türlü etnik kökeni barındıran bir cografyanın sahip oldugu devletin ayakta kalabilmesinin tek şekli ulus devlet yapısına sahip olmasıydı,bi şey savuncaksanızda önce 2-3 kitap okuyun fikriniz olsun agız isali olmus gibi orda burda cıgırmayın
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:

comandante said:

Osmanlının dini gericiliğine karşı ırkçılığı mı kullandı demek istiyorsun?

hmm

köy enstitüleriyle karma eğitimle olabilir mi
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:

Arkadaşlar ırkçılık olarak görünen "Ne mutlu Türk'üm diyene" demek değildir, "Ne mutlu Türk'üm diyene" demek istemeyenin tepelenmesidir. Bu farkı görmek için ince bir zekaya da gerek yok.

Teneke cumhuriyetin ilk yıllarındaki milli birlik ve beraberliği geliştirmekle ilgili çalışmalar derken tam olarak neyden bahsettiğini anlamadım. Kürtlere yapılan katliamlardan mı, tehcirden(milliyetçi duygularını zedelememek için soykırım yada etnik temizlik demiyorum) dönen Ermeni halkın mallarına el konulmasından mı, Rumların mal ve mülklerinin yaklıp talan edilmesinden mi, yoksa Türk olarak kabul edilmeyen herkes üzerinde uygulanan asimilasyondan mı bahsediyorsun tam anlayamadım. Daha açık konuşursan sevinirim.

said:
Üstelik o dönem, dünyada faşist rüzgarlar eserken, yapılanlar hiçte abartılı değil.

Bir de şu cümlen beni benden aldı. Gülsem mi ağlasam mı emin olamıyorum. Dünyada faşist rüzgarlar estiği için ülkemizde yaşanan yanlışları normal ve doğru mu kabul edelim yani? Dünyada intihar rüzgarları esse sende o rüzgarlara kapılıp intihar eder misin? Arkadaşlar lütfen yazdığınız şeyleri biraz düşüp de gönderin.

doguda ermeniler isyan etmis fransızlarla birlikte 300 senelik osmanlı topragında guneyde ingilizler kürtleri kışkırtıyo ne bekliyosun cihangirde bi kahvede oturup mu tartıssalarmıydı,o zaman osmanlı mı istedi kendi toprakları ustunde savası,kusatılmayı,taman o zamanki devletin bi sucu yok demiyorum ama ota boka entel zırvalarıyla gelmeyin kardesim savas bu insanlar ölcek tabi
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur arkadaşlar aksini iddia eden haindir ve Tarafçıdır.

20.yüzyılın başında ekonomik ve askeri ingiliz ve fransız işgali altında olan pakistan,hindistan ve bugunku ırak cografyası üzerindeki milletler sistematik bir şekilde sömürgeleştirilmeye,2.sınıf insan statusune konulmaya calısıldıgından ötürü emperyalist devletlerin sahip oldugu milletlerden daha aşagı sınıf insan olmadıgımızı vurgulamak icin söylenmiş bir söz o koç
Sosyal ağlarda paylaş

bugun bok attıgınız adamlar sayesinde surekli 3.dünya ülkesiyiz yeaaa diye rahatlıkla eleştirebileceginiz ülkede yaşıyorsunuz,senin ülkenin askerlerine bile çanakkale de öl emrini alman generaller veriyordu alt kademe türk subayları ağızlarını açamazken,sonra o subaylar devletin yönetme kademelerine gelince muhtac oldugun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur derler tabi yıllarca onurları haysiyetleri bu kadar örselenmişse
Sosyal ağlarda paylaş

vuvuzela said:

Karasakal said:

NE mutlu Türküm diyene,

trol musun ?

yeni 20.yuzyılın baslarında icinde bin türlü etnik kökeni barındıran bir cografyanın sahip oldugu devletin ayakta kalabilmesinin tek şekli ulus devlet yapısına sahip olmasıydı,bi şey savuncaksanızda önce 2-3 kitap okuyun fikriniz olsun agız isali olmus gibi orda burda cıgırmayın

1-2 sayfa geriden okumaya başlarsan eğer, savunduğumuz şeyin aynı olduğunu görürsün=)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...