Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Before - After Foto (her turlu spor icin)

Kanuni

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle sunu söyliyim, çok bir bilgim yok bu konularda. Sağdan soldan gördüğüm okuduğum şeyleri kendimce yorumlayıp kafama göre bişeyler yapıyorum. Daha önceden zaman zaman salona yazılıp, 2 3 ay ugraştıktan sonra hevesim kırılınca bıraktım. 3 ay ara vermeden spor yapabilmişliğim yok henüz.

Amacım kilo almak, büyümek(yağlanmadan), güçlenmek diyebilirim.

1.76 boy 63-64 kiloyum hafif ayva göbeğim var.
33.5 34 cm de kol var sanırım.

p90x classic programını uygulamaya çalısıyorum. 2 aydan biraz fazla zaman geçti.

Program 90 günlük ve 3 phase den olusuyor. her phase 30 gün gibi. 3 gün ağırlık, 3 gün condisyon cardiomsu bir program

İlk phase adaptasyon, protein agırlıklı bir beslenme ile güçlenme ve yağları birazcık atmaya yönelik bir phase fakat sıska bir adam sayılabilecegim için carb alımında falan fazla kısıtlamadım kendimi. Buna rağmen yeterli miktarda beslendim diyemem tam olarak.

İlk phase i bitirdikten sonra 2.phase i 1 hafta yaptım ve yetemediğime karar verdim. Bu yüzden, ilk phase i bir tam tur daha yapmaya karar verdim ve 1 hafta önce bitirdim.

yani toplam olarak 2x Phase 1 tamamlamış oldum

bu süre zarfında azami 70-80 gr protein almaya çalıştım her gün.

(ikinci phase de carb alımı artıyor program da sıkılasıyor ve daha complex bir hal alıyor)

Fikrinizi almak için, affınıza sığınarak fotoğrafları koyuyorum

fotoğraflar soğuk çekildi.

şimdi, 2. ve 3. phaseleri bitirdikten sonra(bitiririm umarım) p90x değilde başka bir programa mı geçmeliyim.

kollarımı çok zayıf buluyorum, göğüslerimide biçimsiz. bunlarla ilgili tip falan verebilirseniz sevinirim.

en önemlisi, sizce nasıl bir yol izlemeliyim bundan sonra?

Sosyal ağlarda paylaş

vucut yapini begendim ben acikcasi, omuz genis, ince bel mis. agirlik ve biraz iyi beslenme ile bu orantiyi bozmadan ilerle. 174 boy 74 kilo olsan ideal olabilir ama bu halinde iyi gibi duruyor. ilk foto o sekilde gosteriyor en azindan. ayva gobek dedigin seyden keske bende olsa. doverim yeminle.

yasin kac birde. 20 altinda isen bence hic kasma bu vucut yapini koru zaten zamanla agirlasacaksin. hayati 1 seneymis gibi gormeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

yaşım 21, unutmuşum yazmayı.

Kanuni

saol abi ama ne biliyim, sıska buluyorum kendimi biraz. bide biraz hedeflerim uçuk yani, 8 pack falan çıkarmak istiyorum.

photographer

pull up, tutuş mesafesine, içerden mi dışardan mı tuttuğuma göre falan değişiyor yapabilitem.

ilk başlarda pull up yaptıgımı zanledim aşağı inerken tam açmıyordum kollarımı, hızlı hızlı yapıyordum kollar bükük bir şekilde. o zaman ortalama en kötü 12 rep oluyordu.

artık kendimi yukarı çektikten sonra bırakırken tam bırakıyorum, yani bıraktığımda tamamen açık oluyor kollarım, olabileceğim en aşağı noktadan kaldırmaya çalışıyorum kendimi.

mesela en az yapabildiğim
wide grip front pull up - 6 tane normal + 6 tane sandalye
wide olmayanlarda ortalamam 10 a çıkıyor
reverse griplerdede yapabilitem 2 - 3 rep artıyor.

ama mutlaka bu normalleri (kolları tam açarak) yaptıktan sonra sandalyeyle devam ediyorum düşücek gibi olana kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

8 pack 6 pack 4 pack dna'anda ne varsa o. arnolda bak 4 var ornegin. 8 cikacak diye debelenme yani. yoksa cikacak diye bir sey yok.

yasin genc daha, evet biraz az kilolusun ama vucut olarak bana gore guzel atletik duzgun bir vucudun var zaman ile zaten dolacaktir gerekli yerler.

gyme ve agirliga yonelebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanunu'yi dinle derim ben. Vücut oranların ve temelin gayet iyi. Sporunu yapıp yavaş yavaş kilo alırsan doğru yoldasın. Önemli olan yıllar boyu düzenli olarak antreman yapmak. Öyle "iki ay boyunca şu antremanı yaptım. şu tozu aldım. şöyle böyle geliştim" diyenleri de pek takma derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Helcaraxe said:

bilgili olmakla vucudun ne alakasi var.

bebe bu olayı savunan öncü insanlardan biriyim. 50-60 yaşındaki adamlar da değil burda yazanlar. bildiklerini yazıp patates olabilir fakat herkes genç burda. 9 günlük eğitimi de var bu işin antrenörlük belgesi alıyosun ama ZINK diye öğrenilmiyo herşey o kadar kısa sürede. e keyif için de okmuuyodur heralde millet bu kadar bilgiyi, deneyip görmüştür çalışmıştır. olympia like foto koymayınca "e agam kasların yok konuşuyon fıssın hehe" demicem zaten. gelme türkiyeye bilendim sana fgsd
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Kanuni said:

An için olculer

kol sag : 44
sol kol :43.5
bel : 88
omuz : 140
gogus : 119
kilo : 98

Roar

Vay abim oranlar yakinmis bizim ya. Benim omuz biraz daha genis. Sen koldan bana 2cm takmissin. Belimiz ayni. Yalniz ben 195 im, sen 180 civariydin sanirim? Kocaman gorunuyor olmalisin su an :) Rakamlar cok iyi valla tebrik ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...