Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zoom Modem ile Server !!! (2. Baskı cwp werin pls )

Chimera

Öne çıkan mesajlar

Ya zoom x5 modem war normalde Cable la açtıgımda Spherede ip yazıyordu ztn şimdi Monitoring ip yazıyor sadece bi nevi lan dan açıyor neti kimse giremiyor ne yapmalıyım adsl war sakaın bi de yok öyle server açılır mı demeyin sadece 3-4 kişi giricek serverı hazırlıyoruz.Biri yardım etsin ilk adsl kullanısım. Firewall fln olabilir açık ama baktım bi de Xp de bi kutunun içinde tık warmış onuda kaldırdım yok bana mısın demiyor ne yapıcam ??? He birde Full Ultima Online ı indirebilecegim site war mı ??? Sound larda hata weriyor çünkü :( Help Patiler O< )[signature][hline] .: AnTareS UO Owner :.

Bin Can Kahpem Hatrına Saydım Bir Yudumluk Aşkım Deli Sarhos Komplo Orduların Gardiyanları Neyim Var Ki RAPten gari !!!
Sosyal ağlarda paylaş

En az 5 kere yazdim bu konuyu diyer thread'lere artik Tutorial yapsalar daha iyi olur :)

Ilk once http://10.0.0.2/ adresine giriceksin.ZoomAdmin Panel'e

Advenced Setup'dan Virtual Server'a giriceksin.
Orda zaten gorursun Public Port ve Private Port var oraya sphere'i acagin portu yazicaksin ornek olarak 2593 ikisinede yazicaksin eger X5'se ucunede 2593 yaz ve ip olarak da ip ni ekliceksin artik kacsa 10.0.0. ? sonra Write Settings to Flash and Reboot yapicaksin modem'ine reset atar ve sonra sorunsuz sekilde disardanda server'îna girebilirler.

pS: Ultima Online Download
[signature][hline]Living for

[Bu mesaj sirplaya- tarafından 02 Ağustos 2004 06:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet boyle acılmıyo ilk once nat bolumunden disable yapacaksın dmz den 10.0.0.. lı ipni gireceksin boylece firewall kapanacak
bende cok acmak istiyodum server boyle yaptım actım fakat net acayip yavasladı 28k dial up sollar yani 256adsl var bende ayarları düzelttim modeme res attım yok hızı gelmiyo en son bilgisayara format atacaksın iki kere denedim ikisinde de boyle oldu
Sosyal ağlarda paylaş

way bea aynı şeyleri çekiyoruz bende format attım bozdum çünkü :( dur ama deniyim ya açıcam artık yoksa deliricem yok mu bilen aramızda ???[signature][hline] .: AnTareS UO Owner :.

Bin Can Kahpem Hatrına Saydım Bir Yudumluk Aşkım Deli Sarhos Komplo Orduların Gardiyanları Neyim Var Ki RAPten gari !!!
Sosyal ağlarda paylaş

Yaklaşık 10 kere cevap yasdım adsl rooter modem ile nete çıkamazsınız sphere olarak . sebebı ıse sphere broadcast destekleyen modemlerle dısarı cıkar oysakı adsl rooter modemelr broadcast desteklemıyorlar ancak rcf modemler desteklıyor bunun ıcın bosuna ugrasmayın derım.s
Sosyal ağlarda paylaş

bab napıcam yani modemi çöpe atıcam o zmn benim tek ugrasım Uo 2mbiti çakıp server açabilmek için bayıldık o kadar fiyat elimizde patşıcak o zmn[signature][hline] .: AnTareS UO Owner :.

Sosyal ağlarda paylaş

ben bunu bir cok kez yazdım okusaydın bu tarz problemlerle karşılaşmazdın . ayrıca 2 mbit adsl le en fazla 30 kişiyi oda göreceli olarak serverıdna oynatabılırsın. buda bir işe yarayacagını sanmıyorum[signature][hline]Lost Land Owner .
www.Lostland.gen.tr
www.sphereturk.com
Bilge Adam Bilgi Teknolojileri
Mcp [ Microsoft ] System Eng.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle ethernet kartımıza yeni bir IP adresi atayarak başlıyoruz. Bu IP adresi üzerinde portları açacağımız IP adresi olacak.

My Computer > My Network Places > View Network Connections seçerek bağlantılar penceresini açıyoruz. Buradan bağlantıda kullandığımız Local Area Connection simgesine sağ tıklayıp Properties seçiyoruz ve penceredeki Internet Protocol (TCP/IP) girdisine çift tıklıyoruz. "Use the following IP adress" kısmını işaretleyip

"IP adress" kısmına 10.0.0.15
"Subnet mask" kısmına 255.255.255.0
"Default gateway" kısmına 10.0.0.2 (bu Zoom modemin kendisi için kullandığı IP)

giriyoruz. "Use the following DNS adresses" kısmını işaretleyip "Preferred DNS" olarak 10.0.0.2 giriyor ve OK düğmesine basıyoruz.

LAN ayarları tamamlandıktan sonra Zoom modemin web konsolunu çalıştırıyoruz. "Advanced Setup" penceresine geçip DMZ düğmesine basıyoruz

DMZ yazısının yanındaki boşluğa tıklayıp "Enable" seçeneğini seçiyoruz. HOST IP girmeden önce "Save Changes" düğmesine basıp "Write Settings to Flash and Reboot" diyoruz. Modemimiz gerekli ayarları kaydettikten sonra web konsolu kapatıp açıyoruz ve tekrar DMZ düğmesine basıyoruz. Bu sefer HOST IP kısmına 10.0.0.15 yazıyor ve tekrar "Save Changes" düğmesine basıp "Write Settings to Flash and Reboot" diyoruz.

Şu anda modemimizin DMZ özelliği aktif halde. Bu da 10.0.0.15 IP adresli bağlantıya hangi porttan gelirse gelsin tüm bilgilerin kabul edilmesi anlamına geliyor.

Şimdi Windows XP'nin kendi firewall'unu ayarlayalım. My Computer > My Network Places > View Network Connections > Local Area Connection'a sağ tıklayıp Properties yapıyoruz. "Advanced" sekmesine bastıktan sonra Firewall'un yanına tik koyuyoruz

Settings düğmesine bastıktan sonra örneğin Sphere ve başka programlar için portlar eklemeye başlayabiliriz. "Add" düğmesine basarak çıkan pencerede IP adresi olarak 10.0.0.15 giriyoruz. İstediğimiz TCP ve UDP portlarını bu şekilde tek tek ekliyoruz. Sphere için port noları olarak TCP 2593, UTP 2593 açabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: Eğer modeminiz yeni nesil modemlerden biriyse yukarıdaki işlemleri 10.0.0.15 yerine 10.0.0.3 kullanarak uygulayın.

NOT: Yukardaki resimde 4662 demiş oraya 2593 yaz.
Alıntı: DivxPlanet.net Forumları - Yazar: GameR[signature][hline]how much longer?

Sosyal ağlarda paylaş

scriptsmisc den serverlist.cs yi notepad le açıp public const string Address = null; burda null yazan yere ip ni yazcaksn ve tırnak içine alcaksn örn:public const string Address = "127.0.0.1";
daha sonra server.exe yi çalıştırıp ip ni arkadaşlarına verceksin..
Aynı sorunu bende yaşadım. 127.0.0.1 yerine kendi virtual serverini yazacan. Örneğin 10.0.0.16 gibi. CaNnN yardımcı oldu. Sorarsan yardım eder sana da.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...