Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zamanda Yolculuk..Gelecege Gitmek Gerçekten Mümkün mü?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
geleceğe gitmek kolay ... şu dondurma geyiği falan filan... dondurulursun sonra çıkarırlar vs vs... herkes söylemiş ztn...

ama geçmişe gitmek imkansız kesinlikle (bu benim görüşüm tabiki...) geçmiş olmuş bitmiş adı üstünde GEÇMİŞ :D nası dönebilirsin ki? sadece geçmişi görebilirsin ... (ışık hızından hızlı gidip dünyadan çıkan ışık ışınlarını alarak :))[signature][hline]Yukarıdaki yazıların yarısı yalandır...
Mesaj tarihi:
said:
elle_iphe, 08 Ağustos 2004 13:30 tarihinde demiş ki:
bilinmeyene gidilemez bnce de ama geçmişe dönülebilir belki 2050de (:
klonlamayı bile başardılar(ki dna bu boru diil) yani onu da yaparlar

Bunlar bence alakasız bişi. Sonuçta kopyalamak teorik olarak çok basit alıyosun cımbızla dna'yı boş yumurtaya koyuyosun sonra yumurtayı koyuna koyuyosun. Ama zamanda yolculuk için bişi diyemiyosun :)[signature][hline]...steal,hide,stealth,runaway,sell...
Mesaj tarihi:
said:
horacegoesskiing, 08 Ağustos 2004 16:14 tarihinde demiş ki:
stephen hawking demişti ki bugün gelecekten gelen turistler görmüyorsak zamanda yolculuk mümkün değildir.

gayet mantıklı[signature][hline]|êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg hãs ãn êñd|
|Avenia|
Mesaj tarihi:
hmm evet akim kapasitoruydu galiba ben bi gidip klozete kafa atiyim bakalim sonra sizi bilgilendiririm...[signature][hline]Get Up, Stand Up, stand up for your right Get Up, Stand Up, don't give up the fight
[Bob Marley]
Ben!!!(Ünlemlere de bak)
Cd- kafası karışıkken bir şeyler demeye çalışmış:
Yok asabah sabah kafamız sazten uçmuş o açıdan şey var bi de yani ben saşmalıyorum gene

Mesaj tarihi:
Hawkings bile teoremlerini bi kac gun once geri cektiyse bunlari tartismak yerine takip etmek icin cogumuz icin cok daha mantikli.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Mesaj tarihi:

Ya simdi biraz arastirdim(daha kozete kafa atmadim birazda o...) o dalganin ismi akim kapasitoru degilmis aki kapasitoruymus flux capacitor yani oyleymis

akı* kapasitörü. yüzyılımızın en önemli bilim adamlarından dr. emmett brown'un buluşu. bildiğimiz gibi normal kapasitörler, ani voltaj değişikliklerine izin vermeyecek şekilde, akımın continuous bir grafik çizdiği araçlardır. akımın potansiyel farkıyla olan ilişkisi diferansiyel bir denklem olduğundan ani voltaj değişikleri acayip yüksek akımlara, olası patlamalara, sparklelara yol açmaktadır, ancak akı kapasitörü bunu da hallederek fiziki mekanizmayı tersine çevirmiş, ani bir voltaj değişikliğini dışarıdan, oalsı yıldırım ve nükleer reaksiyonlar ile almış ve normal kapasitörlerdeki bu bilindik problemi halletmiştir, artık zamanda yolculuk mümkündür, dahice !
Yukardaki yazi alinti.
Ahanda bunlarda resimler ben simdi klozete kafa atma denemeleri apiyorum aklima gelince kendim cizcem.

[signature][hline]Get Up, Stand Up, stand up for your right Get Up, Stand Up, don't give up the fight
[Bob Marley]
Ben!!!(Ünlemlere de bak)
Yok asabah sabah kafamız sazten uçmuş o açıdan şey var bi de yani ben saşmalıyorum gene

Mesaj tarihi:
said:
Pyr0, 08 Ağustos 2004 23:25 tarihinde demiş ki:
said:
horacegoesskiing, 08 Ağustos 2004 16:14 tarihinde demiş ki:
stephen hawking demişti ki bugün gelecekten gelen turistler görmüyorsak zamanda yolculuk mümkün değildir.

gayet mantıklı

Belki de çaktırmıyolar gelecekten geldiklerini...düşünsene şimdi zaman makinesi vs icat edilse milattan öncelere ''turist'' akını mı olur yoksa sadece bilim adına bilinmeyenleri çözmek vs için mi kullanılır?...
...diyorm ve bu saatte bu konuyla beynimi kitleyen tüm arkadaşlara zelam gönderiyrm...
Mesaj tarihi:
bence öyle bi alet bulunsa bile halka açıklanmaz büük olaylara kargaşaya sebep verecei için, bilim adına diil, kim bulduysa onun çıkarları için kullanılır kesin[signature][hline]Spirit
It is the hero's strength, and the
mother's resilience, and the
poor man's armour
Mesaj tarihi:
said:
BOccOB, 08 Ağustos 2004 18:07 tarihinde demiş ki: milleti dondurma teknolojisi

ahah bunu kaçırmışım :D

[Bu mesaj capul tarafından 09 Ağustos 2004 03:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ben geleceğe değilde geçmişe gitmek isterdim o eski günlere...[signature][hline]Don't try to live so wise.
Don't cry 'cause you're so right.
Don't dry with fakes or fears,
'Cause you will hate yourself in the end.

Naruto; Akeboshi-Wind
Mesaj tarihi:
unutmayınki zamanında bilgisayarada imkansız diyolardı heleki biri vardı gitarlı müzik grupları dinlenmeyecek diyodu :D cidden ne olacağını bilemeyiz arkadaşlar adı üstünde keşif ne olacağı belirsiz biri çıkacak buldum diycek bu kadar yani...
Mesaj tarihi:
ya bence nası 100 yıl önce ya da neyse işte kaç yıl önceyse.. kimse klonlamadan haberdar diilse ya da imkansız sanılıosa şimdi de geleceğe uçuş da öle gelio olabilir ama neden olmasın .. ışık hızına erişim imkansızmış galiba ya da öle bişey zaten emin diilim fark ettiiniz gibi fikirlerimi beyan ediorum(:
bu gidişle vampir ve kurtadamlar da olur hehe ne güzel
Mesaj tarihi:
iyide zaman diye bişey geçekten varmı acaba ?
yani benim 10 saniye önce yaptığım başka bir boyuttamı şu anda ? yani belli bir zaman diliminde ben hep aynı şeylerimi yapıyorum?
zamanda yolculuk tamamen saçmalık bence zaman insanların oluşturduğu bir kavram sen nasıl ileri veya geri gideceksinki ?[signature][hline]Sphere, 24 Temmuz 2004 14:24 tarihinde demiş ki:
Herkesin yazdigini herkes bilebilir ama geriye kalan herkes bilemez.
Mesaj tarihi:
baska boyutta aynı şeyleri yapmıyorsun sürekli. zaten geleeğe yolculuk da boyutu yarıp geçmiceksin. bi güzel donacaksın veya ısık hızına fln ulasacaksın bi bakmıssın sen 1 sn yasarken herkes yıllarca yaşamış
Mesaj tarihi:
raider o zaman ne anlamı varki giden gelemiycek yani :)[signature][hline]Sphere, 24 Temmuz 2004 14:24 tarihinde demiş ki:
Herkesin yazdigini herkes bilebilir ama geriye kalan herkes bilemez.
Mesaj tarihi:
Tum olay aki kapasitorunde evet evet oyle[signature][hline]Get Up, Stand Up, stand up for your right Get Up, Stand Up, don't give up the fight
[Bob Marley]
Ben!!!(Ünlemlere de bak)

Mesaj tarihi:
Kahire'deki devasa eski mısır müzesine sormak lazım öle bi buluntu var mı diye, hatta o yazıtın resmini isteyip tercüme ettirmek lazım, anca öyle :) yoksa hekes kafadan sallayabilir böyle bişiyi, netin ağzı büzülemüyor netekim.

Ayrıca kuvvetle muhtemeldir ki insan ırkı kendisiyle savaşmayı sürdürerek yokolmuş ve zaman makinası yapacak teknolojiye gelememiştir büyük ihtimalle.[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS
let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair
Mesaj tarihi:
Bana mantıksız geliyor. Yani geçmiş hep süregelir mi? Geçmiş yaşanılıp insan aklında mı kalır yoksa her zaman o kare yaşanılır mı? Tamam ışıng hızı olabilir veya başka birşey ama geçmişe dönmek..[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n]
Bonus 05 February 2004 20:02 tarihinde demiş ki:

Siz bir de çırpıya para mı veriyorsunuz?
*casts spell:Summon iyi çırpı*
Tamam cinsiyet konusunda gravityyi kandırdım...Çünkü kız karakterler çok tatlı ^^
  • Yeni Oluştur...