Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anayasa Mahkemesi, ucundan azıcık

sir

Öne çıkan mesajlar

bilmiyorum kilitlenir mi ama televizyonlarının başında olmayan veya takip etmeyen varsa duyurayım dedim; anayasa mahkemesi anayasa değişikliği paketinin çok küçük bir kısmını iptal etti, yürütmeyi durdurmayı ve 4. maddeye aykırılığa dair iptal istemlerini ise reddetti. referandum çalışmaları başlayacaktır şimdi. vatana millete hayırlı olsun =)
entiviemesenbisi
Sosyal ağlarda paylaş

Ben birde şu kısmı anlamıyorum. CHP tarafı, anayasa pakedinin içerriğinden ziyade yapana takmış durumda. Benim gözümde böyle olay en azından. AKP de bu durumun az biraz farkında olduğu için, samimi bi adım da gelmeyince CHP kesiminden taslak üzerinde çalışmayla ilgili, "hem destek vermiyorsunuz hem de ayağımıza ip geriyorsunuz" diye düşünüp ısrarcı oluyor. Ee, CHP de bundan önceki bütün durumlarda olduğu gibi son çare anayasa mahkemesine gidiyor.

Şimdi bu durumda, ortada birde ihsas-ı rey konusu da var. Bu da çok çalkaladı ortalığı. E, CHP'nin iyi ya da kötü her durumda koşup anayasa mahkemesine gitmesi de bıktırdı açıkçası artık, hükümeti seveni de sevmeyeni de. Nasıl bi olay bu açıkçası aklım alabilmiş değil lan sdfgh
Sosyal ağlarda paylaş

Anlayamadım demek istediğini tam olarak, akp yaptığı için böyle düşündüğümü falan mı söyledin yoksa başka bişey mi anlamadım sfgsdf

Medyaya pek güvenmiyorum, herkesin taraf olduğu bi kesim var abi, objektiflik yalan medyada. E hukuk bilgim de pek olmadığı için, yorumlayamıyorum ben olayları yeterince. En azından şüpheyle yaklaşıyorum herşeye.
Sosyal ağlarda paylaş

yani sen düşünüyorsun ki chp, anayasa değişikliklerini akp yaptı diye anayasa mahkemesine götürdü, oysa değişikliklere bakarak akpnin hala %100 ele geçiremediği yerleri ele geçirmek için yaptığını görebilirsin.arayada bir kaçtane sus payı olarak "bakın demokratikleşiyoruz" maddeleri sıkıştırılmış
Sosyal ağlarda paylaş

chp şuanki ana yasayı değiştirmeye çalışan kim olursa olsun tkp(eski olanı), mhp(pek ihtimal değil ama), başka bir yeşil parti, eskimolar(abartı gibi gözükse de değil) muhalefet eder. Şuanki ana yasa chp'nin değişmeden ayakta kalmak için tek şansı. Değişmeden'den kastettiğim şuan bulunduğu yerden hiç kıpırdamadan, hiç bir yapıcı politikada bulunmadan sadce insanların korkularını ve milli kendini beğenilerini en üst seviyede tutarak gücünü sabit tutmak. Bir de iktidar partisinin, chp'nin hiç bir halt yemediğine insanları uyandıracağı işleri(sonucu insanlar chpyi göreceği için farketmez) ana yasa mahkemesine götürmek.
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

uzun uzun anlatacam hem anlamyacaksın boşa gidecek hem başlık kitlenecek boşa gidecek

Aynen öyle olacak fakat herşey ortada bu kararla. Halk malk yalan. Ben oyumu seçimde asla vermem dediğim, halkın kararına saygı duyan, halk oylamasına gitmesinde halk evet der geçer biz anayasamıza gidelim alayı bizden zaten iptal ettirelim demeyen partiye vereceğim. Uzun uzun anlatacak bişe yok halk oylaması karar verirdi. Demek halk salak uzun uzun anlatmak gerek. Halk'a güvenmeyen parti yine yapacağını yaptı.

İnsanların salak olduğunu düşünenler uzun uzun kendilerine anlatmalılar. Halk karar vermeliydi bu pakede. Her vatandaşın hakkı vardı buna. Ya bunlar aptal şimdi evet derler biz iptal ettirelimden başka bişey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

uzun uzun anlatacam hem anlamyacaksın boşa gidecek hem başlık kitlenecek boşa gidecek

Anlamadımki neyi uzun uzun anlatacaksın. 8 yıldır "laiklik elden gidiyor", "akp vatanı satıyor" diye iki cümle kurmak dışınad hiç bir icratınız yok. Nesini uzun uzun anlatacaksın?

Edit: Unutmuşum, bir de yeni genel başkanla "siperde çömelmem" vardı.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...