Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW ücretsizmi olcakmış?


enriqorkem

Öne çıkan mesajlar

İnternet üzerinden oyun oynama çılgınlığı, MMORPG'ler (Bu kısaltmanın açılımı; Massive Multiplayer Online Role Playing Game) ile 2000'li yılların ikinci yarısında iyice tavan yapmıştı. Bu sektörün lideri konumunda ise uzun süredir, Blizzard'ın, Warcraft adlı oyunundan esinlenerek geliştirdiği World of Warcraft adlı oyun yer alıyor.



World of Warcraft, milyonlarca kullanıcıya sahip, aylık belli bir miktar ücret karşılığı oynanabilen bir oyun. Hatta deyim yerindeyse tam bir çılgınlık. İnsanlar bu oyunu sadece oynamıyor, üst level karakterlerini satarak adeta ticarete dönüştürüyor.

Ücretsiz Olabilir

Oyunun baş tasarımcılarından Tom Chilton, yaptığı bir açıklamada yıllardır piyasada bulunan WoW'u değerlendirdi ve oyunun geleceği hakkında ipuçları verdi. Chilton yaptığı açıklamada, "5 senedir bu oyuna aylık ücret ödeyen kullanıcılarımız var. Yıllardır en kalabalık MMORPG ünvanını taşıyoruz. Elbette ki bir süre sonra aylık ücret talep etmeyi bırakabiliriz" dedi.


Bu tür bir açıklama, yıllardır WoW oynayan oyuncuların, oyunun içine daha fazla girmesini ve daha fazla vakit geçirmesini sağlayacak. Uzmanlar ise bu durumun kontrolden çıkabileceğinin üzerinde duruyor. Şu haliyle bile hayatlarını World of Warcraft'a harcayan oyuncular olduğu biliniyor.

Üye sayısının düşmesiyle birlikte firma eğer oyunu ücretsiz yaparsa, World of Warcraft çılgınlığının nasıl bir hal alacağı ise merak konusu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...