Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ticari Araç 2.El Tavsiye Lütfen

kithnoss

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar ,

Cam şişelerde paketlenmiş , içecek taşımak için bir ticari araç ihtiyacımız doğacak yakın zamanda . Sanıyorum ki , 2-2.5 m^3 hacimlik bir araç yeteceğinden , Istanbul'un trafik ve dar sokak problemlerini de ele alırsak , elimizdeki Ford Transit araç yerine , daha ufak boyutlu -sanırım MiniVan falan diye geçiyor jargonda - bir araç almak istiyorum. Doblo Cargo tarzı yani.

Şimdi bu klasmanda hangi araçların 2. elini almamı tavsiye edebilirsiniz . Öncelik tabi ki fiyat , efektif bir iç hacim ve yakıt sarfiyatı .

Görebildiğim kadarıyla Fiat lar en uygun çözüm gibi duruyor , ne düşünüyorsunuz ?

Doblo , Yeni Doblo ve Fiorino arasında nasıl farklar var ? Hangisi hangi konuda öne çıkıyor bilginiz var mı ? Yeni doblo ile doblo classic arasında motor seçenekleri farkı var sanırım sadece , biraz da tasarım.

Masraf fazla çıkarmayacak iyi durumdaki bir araç kaç liraya mal olur ?

Leasing firmalarından kiralamak daha mantıklı olur mu ? Netten biraz fiyat baktım , fiyatlar yüksek geldi gözüme , belki nettekiler o şekilde yazmıştır , sizin bir bilginiz var mı ?

Teşekkür ederim
Sosyal ağlarda paylaş

Yakıt tüketimi açısından Fiat 'ın modellerine baktım , 1.3 Multijet Dizel Fiorino

Şehirlerarası 3.8
Ortalama 4.5
Şehir içi 5.7

şeklinde bir bilgi var . Fena durmuyor sanki ?

Yedek parça olarak da , Fiat ' a her zaman daha ucuz olurmuş gibi geliyor. Ticari olmasa da elimizde binek bir VW var mesela şuan , servisi çok sahtekar , hiç güvenemiyorum.

Yeni kurulan bir iş olduğu için , kiralamayı kaç yıllık yaparız kestirmek zor , o yüzden direk 3-5 senelik bir anlaşmaya imza atabileceğimizi sanmıyorum.

Edit : Bu modeller genelde 75 HP falan , bu motorlar bahsedilen 600 - 700 kg yi Istanbul'da taşıyabilecek mi sizce ? Yokuşlarda kalmıyalım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Beşiktaş ve Beyoğlu'nun yokuşları önemli çünkü esas çalışma alanlarımız orası olacak gibi duruyor . 650 kg yük taşıma yazmışlar sanıyorum ki bunları test edip yazmışlardır heralde.
Keşke içi yükle dolu araçlarla test ettirseler aslında firmalar . Boş araç sürerken hepsi iyi geliyor insanın gözüne :)

Bir Fiat bayisine gidip bilgi almaya çalışırım , tabi onlar her şekilde övücekler ama :) Yolda yük taşıyan araç görürsem sorarım artık sahiplerine .

Araç fiyatı , yedek parça ve yakıt gibi konularda Fiat en efektif duruyor sanırım değil mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

1.Kaç ileri vitesleri var?
2.Tork değerleri ve devirleri nedir?
3.Bagaj boyutları sizin paketlerinize ne derece uyum sergiliyor?
4.Yedek parça kıyaslaması yaptınız mı; turbo markalara göre ne kadar misâl?
5.Katalog değerlerinden ziyade kullanıcılardan tüketimd eğerleri aldınız mı?
6.Tüketimleri kıyaslanan motorların güçleri neler?
7.Taşınacak malın soğutulması gerekecek mi yoksa araç içi klima kâfi gelir mi?
8.Size yakın servis hangi markada mevcut?
9.ABS hangilerinde standart veya opsiyon?

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya arabadan çok anlamasam da netten bütün modelleri olabildiğince karşılaştırdım . Fiat vs Diğer markalar diye bakmak lazım olaya , çünkü Fiat ' ın fiyatı uygun , yakıtı gideri az , (ne kadar doğru bilmiyorum , Fiat ın yedek parçası daha ucuz diye bir kanı var ), tasarımı daha hoş . E daha nolsun diye düşünüyor insan .
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...