Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

External HDD sorunu

elazulruby

Öne çıkan mesajlar

Bundan 2 sene önce kadar Maxtor marka 1 tb external hdd almıştım. 2 senedir arşiv yapıyorum ve bilgisayarımdaki herşeyi hddye atıyordum. Ta ki bizim temizlikçi hddyi düşürene kadar.

Düşürdükten sonra bilgisayara taktım ve bilgisayar açılırken windows bu mavi ekran tarzında bir tarama yapmak istedi. Eğer yapmak istemiyorsam bir tuşa bas filan yazdı. Ben de basmadım ve bu tarama bitmedi uzun bir süre. Çok hızlı bir şekilde aşağıya doğru her sırada "dizin" yazıyordu.

Bilgisayarı tekrar başlattığımda ise bilgisayarım'a girdim ve benim hdd (H)'de gözüküyor. Üzerine tıklayıp özellikler dediğim normal bir şekilde boş alan 45 gb dolu alan 955 gb olarak gözüküyor. İçine girdiğimde sadece 88gblık bir kısım var. Bir de mesela bütün dosyalar alfabetik sırayla duruyor. A harfinden başlıyor sadece G harfine kadar olan isimli dosyalar var.

Kayıt defterini geri alayım belki geri gelir dedim ama olmadı. 2 senedir arşivlediğim herşey onun içinde. Bir programla kurtarılabilir mi? Yoksa profesyonel birine vereceğim; ama işte vermeden önce bir sorayım istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...