Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

koyuyorum çocugu !

mulgear6

Öne çıkan mesajlar

bence sachsen'den bir kaç yere başvursan iyi olurdu. teknik bölümler için TU dresden de gayet testisli bir üni. hem burada okullar beleş. başka hiç bir eyalette beleş deil üniler. gerçi onlar da hesapta beleş ama 500 ila 5bin € arasında deişen bir harç sistemi var elit üniyse artıyo falan filan.

NC falan denmiş. NC alınırken ne kadar sınırlı bölüm onu belirtir latincede zaten sınırlı sayı demektir. NC bir bölüme girmek zorken ncsi olmayan bölümlere girmek çok kolaydır ama nasıl girersen gir çıkmak inanılmaz zor. Bizim üni'nin bachelor kurallarına göre bir sınavı bir kere yazıyorsun geçemezsen 2. şansın var yaklaşık 1 ay sonra tekrar geçemezsen neden geçemediğini belirttiğin bir dilekçe yazıp başvuruyosun kabul görürse 3. şansın 2-3 ay içinde oluyor görmezse şutluyorlar. son şansını da geçemezsen yine şutluyorlar ve o dersin olduğu herhangi bir bölümü almanya çapında okuyamıyosun.

Gelecekseniz bunları göze alın. Ciddi bir şekilde kan alma sözkonusu... Öyle üni hayatıymış laylaylommuş yok öyle bir şey...
Sosyal ağlarda paylaş

ya simdi mannheimdan mektup geldi

die immatrikulation können Sie persönlich im zulassungsamt der Hochschule mannheim vornehmen. Nach rücksprache ist auch eine einschreibung auf dem postweg möglich.

diyo
zeitraum da 13.08 e kadar

şimdi benim oraya mı gitmem gerek yoksa postayla da olur mu acaba?
bi alamancı filan bakabilir mi http://www.hs-mannheim.de/termine/erstsemester.html şu sayfada açıklamaları filan var
of ya napıcam nası yetişicek bi de aachendan cevap bekliyorum onların postası da 13üne kadar gelicek
şimdi ben buraya "einschreibung" yaparsam (ki ne demek oldugunu bilmiyorum) aachen'ı da daha çok istiyosam aachena kayıt yaptırabilir miyim var mıdır öyle bi seçenegim?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...