senko Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 adi guzel aslinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 fastreloader said: linux gibi tek bi db ile çalışssa çok mantıklı ve düzenli olur ama böyle bir olay ms nin tekeli vb. altında bi kısıtlamaya giderse, yalan olur o OS Ya nedense ben hep senin soylediklerine takiliyorum :) 3 defa falan okudum hicbisi anlamadim. Linux tek bir db ile mi calisiyormus ? Hangi db mis bu ? vista,7 veya 8 ile alakasi neymis ? Cidden anlamadim, uzerine geliyorum gibi gozukmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 monolotik kernel kullandigi belirtmek istemis galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Hmm evet, cok dogru yaklasim. Microsoft'un akademik adamlari takip etme politikasi performans problemi olarak geri donuyor adamlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 sharky said: fastreloader said: linux gibi tek bi db ile çalışssa çok mantıklı ve düzenli olur ama böyle bir olay ms nin tekeli vb. altında bi kısıtlamaya giderse, yalan olur o OS Ya nedense ben hep senin soylediklerine takiliyorum :) 3 defa falan okudum hicbisi anlamadim. Linux tek bir db ile mi calisiyormus ? Hangi db mis bu ? vista,7 veya 8 ile alakasi neymis ? Cidden anlamadim, uzerine geliyorum gibi gozukmesin. ya yok, öyle bişey değildi kastettiğim, aptitude tadında, sourcelardan direk tek bir arabirim ile indirdiğin, böylelikle hangi dosyaların eklenip ne olduğu, silince programların iz yapmadığı bir dünya idi aslında kastettiğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Linux'un problemi bir ton farkli distro'nun bir ton farkli repository kullanmasi ama zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 olabilir onu bilmiyorum lakin her programın kendi setupı olmasındansa merkezi bi installer sistemi daha mantıklı değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marifaritiko Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 linux iyi çocuk ama çevresi kötü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Tartisilabilir bir konu bence bu. Windows'un bir hayli guclu oldugu bir yan bu bence. Kisisel fikrim tabii bu. Evet bazi fasilitelerinde defragmentation problemlerine yol acabiliyor ancak merkezi bir uygulama install/uninstall yonetimi bence Windows'un buyuk bir avantajiydi. Su anda populer tum distrolarin kendilerine ait package management sistemleri var ve hatta donaniminiza uygun optimize edilmis paketleri problemsiz kurabiliyorsunuz, netekim bu ciddi bir maintenance gerektiriyor. Yakin zamana kadar taci Windows takiyordu bence ve aliskanlik geregi de hala bu konuda Linux uzerindeki package managementlardan daha yaygin kullanima sahip. Tabii isin Linux'e bakan yonu de var. OS harici development olarak Linux bu konuda Windows'tan daha organize. Open Source 'u destekleyen bir ton ciddi ve buyuk olusum var. Artik distro maintainerlari haricindeki insanlar optimize package yaratip oralara buralara upload edebiliyorlar ve custom repositoryler oldukca yaygin. Genel olarak tainted bir urun kullanmadiginiz icin rahat ve huzurlu bir isletim sisteminiz (ve kafaniz) oluyor. Dolayisi ile bu konuda "bence" gelecegin Windows'ta oldugunu soylemek yanlis olur. OS tartismalari cooook uzun surer. Hic devam ettirmeyelim bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 aquila said: yamuğunu farketmemeniz iyi olduğu anlamına gelmiyo. O yüzden iyi demedim ben de zaten. Orda o zamanlar ayıkına varmıyodum mesajı vardı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 konu hazir isletim sistemleriyken bisi sorcam, benim os dersi icin bi arastirma hazirlamam gerekiyor. var mi bak su konuyu incele cok eglencelidir dediginiz. ben virtual machineleri dusunuyourm simdilik. nasil calisirlar son gelismeler kullandiklari teknolojiler vs. bi fikriniz gelirde yazarsaniz pek bi mesut olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marifaritiko Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 senko said: konu hazir isletim sistemleriyken bisi sorcam, benim os dersi icin bi arastirma hazirlamam gerekiyor. var mi bak su konuyu incele cok eglencelidir dediginiz. ben virtual machineleri dusunuyourm simdilik. nasil calisirlar son gelismeler kullandiklari teknolojiler vs. bi fikriniz gelirde yazarsaniz pek bi mesut olurum. çok hazırcısın, utan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 olm konuyu bulcaksiniz, yine arastirmasini ben yapcam sdf ki konumda hazirda hani daha guzel bisi varsa diye tavsiye istedim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 scheduler lar cok eglenceli olsa gerek. Vaktinde fizban mi ugrasmisti burada tam hatirlayamadim. Icim gitmisti, cok eglenceli konu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 real time sistemlerde schedule sectim bi tarafima kacmaz umarim sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 I/O Scheduler lar di mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 fizban yazıyodu bişeyler linuxa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 hmm guzel patide deneyimli birinin olmasi ozellikle hard real time sistemelerde scheduling algoritmalarini inceleyecem. zaten gecen donem critical sistemlerde dependability'nin formal yontemlerle hesaplamasi ve function pointler ile performans hesaplamasi hakkinda uzun bi essay yazmistim, tanisigim az bucuk konuya hem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sectumsempra Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 w8 çıkması zor çıkarsa da bu isimde olmicak bence farklı bişey üretirler en az 1-2 sene alır yeni sistem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2010 hahah o makine nasıl bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2010 fake benece site firefox da bile dagiliyo.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2010 bu ne kadar dogru ise buda o akdar dogru http://www.pomegranatephone.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar