Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

windows 8 plans

nuwanda

Öne çıkan mesajlar

fastreloader said:

linux gibi tek bi db ile çalışssa çok mantıklı ve düzenli olur ama böyle bir olay ms nin tekeli vb. altında bi kısıtlamaya giderse, yalan olur o OS

Ya nedense ben hep senin soylediklerine takiliyorum :) 3 defa falan okudum hicbisi anlamadim. Linux tek bir db ile mi calisiyormus ? Hangi db mis bu ? vista,7 veya 8 ile alakasi neymis ?

Cidden anlamadim, uzerine geliyorum gibi gozukmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

sharky said:

fastreloader said:

linux gibi tek bi db ile çalışssa çok mantıklı ve düzenli olur ama böyle bir olay ms nin tekeli vb. altında bi kısıtlamaya giderse, yalan olur o OS

Ya nedense ben hep senin soylediklerine takiliyorum :) 3 defa falan okudum hicbisi anlamadim. Linux tek bir db ile mi calisiyormus ? Hangi db mis bu ? vista,7 veya 8 ile alakasi neymis ?

Cidden anlamadim, uzerine geliyorum gibi gozukmesin.

ya yok, öyle bişey değildi kastettiğim, aptitude tadında, sourcelardan direk tek bir arabirim ile indirdiğin, böylelikle hangi dosyaların eklenip ne olduğu, silince programların iz yapmadığı bir dünya idi aslında kastettiğim.
Sosyal ağlarda paylaş

Tartisilabilir bir konu bence bu.

Windows'un bir hayli guclu oldugu bir yan bu bence. Kisisel fikrim tabii bu. Evet bazi fasilitelerinde defragmentation problemlerine yol acabiliyor ancak merkezi bir uygulama install/uninstall yonetimi bence Windows'un buyuk bir avantajiydi. Su anda populer tum distrolarin kendilerine ait package management sistemleri var ve hatta donaniminiza uygun optimize edilmis paketleri problemsiz kurabiliyorsunuz, netekim bu ciddi bir maintenance gerektiriyor.

Yakin zamana kadar taci Windows takiyordu bence ve aliskanlik geregi de hala bu konuda Linux uzerindeki package managementlardan daha yaygin kullanima sahip.

Tabii isin Linux'e bakan yonu de var. OS harici development olarak Linux bu konuda Windows'tan daha organize. Open Source 'u destekleyen bir ton ciddi ve buyuk olusum var. Artik distro maintainerlari haricindeki insanlar optimize package yaratip oralara buralara upload edebiliyorlar ve custom repositoryler oldukca yaygin. Genel olarak tainted bir urun kullanmadiginiz icin rahat ve huzurlu bir isletim sisteminiz (ve kafaniz) oluyor.

Dolayisi ile bu konuda "bence" gelecegin Windows'ta oldugunu soylemek yanlis olur.

OS tartismalari cooook uzun surer. Hic devam ettirmeyelim bence :)
Sosyal ağlarda paylaş

konu hazir isletim sistemleriyken bisi sorcam,

benim os dersi icin bi arastirma hazirlamam gerekiyor. var mi bak su konuyu incele cok eglencelidir dediginiz. ben virtual machineleri dusunuyourm simdilik. nasil calisirlar son gelismeler kullandiklari teknolojiler vs.

bi fikriniz gelirde yazarsaniz pek bi mesut olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

konu hazir isletim sistemleriyken bisi sorcam,

benim os dersi icin bi arastirma hazirlamam gerekiyor. var mi bak su konuyu incele cok eglencelidir dediginiz. ben virtual machineleri dusunuyourm simdilik. nasil calisirlar son gelismeler kullandiklari teknolojiler vs.

bi fikriniz gelirde yazarsaniz pek bi mesut olurum.

çok hazırcısın, utan.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm guzel patide deneyimli birinin olmasi
ozellikle hard real time sistemelerde scheduling algoritmalarini inceleyecem.

zaten gecen donem critical sistemlerde dependability'nin formal yontemlerle hesaplamasi ve function pointler ile performans hesaplamasi hakkinda uzun bi essay yazmistim, tanisigim az bucuk konuya hem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...