Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Odtü yüksek lisans

Aiko

Öne çıkan mesajlar

odtude yuksek lisans yapmak istiyorum ama ne yapmam gerektiğini öğrenemedim bi türlü.okulu aradım. en az 5 farklı numara verdiler burayı şurayı arayın diye kendileride bağlamıyor, hepside benim alanım değil şurayı arayın dediler. en son ögrenci işlerine bağlandım orasıda yuksek lisans yapmak istediğiniz enstitünün telefonunu arayın diyince yeter dedim. sitesini araştırdım fazla bişe bulamadım son kayıt tarihi mayısın sonu diyo o zaman ales sonuçları açıklanmamıştı ama. buraya soriyim ogrenmek istediklerimi birazda. nereye başvurucaz illa okulamı gitmemiz gerekiyor usülü fln nası hiç fikrim yok. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

İngilizce yeterlik ve ALES gerekli herşeyden önce. Alman gereken puan bölüme değişir, alanına göre ilgili enstitüden öğreneceksin koşulları. Bir de İng. yeterlik için KPDS ve ÜDS geçerli değil. TOEFL falan yoksa ODTÜ'nün ingilizce yeterlik sınavını kaçırma. İkinci dönemde başvuracaksan eylül ayındakine girersin...

Niyet mektubu ister her bölüm. Bir çok bölüm de iki tane referans mektubu ister. Referans mektubunun formatını enstitülerin sayfalarından bulabilirsin.

Başvuru sürecinde de önce netten başvuru yapılıyor, sonra belgelerini ve başvurunun çıktısını ilgili enstitüye teslim ediyorsun.

Dediğim gibi detayları başvuracağın programla ilgili enstitünün sayfasından öğrenebilirsin. Kolay gelsin...
Sosyal ağlarda paylaş

blazkowicz said:

odtü mezunu değilsen uğraşma. hele diploma notun falan ortalama düzeyse hiç uğraşma.

+1
Üniversitelerin yüksek lisans programlarına alımları hemşehricilik gibi bişi. Oradan mezunsan direk 2-0 öndesin. Değilsen çok çok zor hele odtü gazi hacettepe ankara üniversitesi gibi üniversitelerde bu daha belirgin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
anladığım kadarıyla odtulü arkadaşlar boğaziçi,itü,bilkent başta olmak üzere koç ve sabancı üniversitesinin de gölgesinde üşüdükleri için eziklik piskolojisine girmişler:)odtuye başka üniversiteden girmek zormuş gibi çığlıklar atmalarının sebebi olsa gerek:)
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
(tu)
quixef said:

Haha previously in engineering iyiymiş.

ben de odtü düşünüyordum,Fizik,bana kadro bayağı geniş demişlerdi,sadece biraz hocalara kendi tanıtman gerek,biraz odtü civarlarında gezin,asitanlık bile kapabilrsin demişlerdi...şimdi böyle odtü mezunu değilsen zor diyenleri görünce!!!şaşırdım yani...
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
merhaba arkadaslar ben sakrya felsefe 3. sınıf ogrencısıyım, otdu'den psikolji bolumu yuksek lisans basvurusu dusunuyorum, uds ve ales sartlarını bılıyorum ingilizcem de iyi, soracagım su ki; odtu'nun psikoloji bolumu için yuksek lisans sartları neler, orda bu bolumde yuksek lisans yapma olasılıgım ne kadar vardır, tecrubelerınız ışıgında aydınlanmayı bekleyen ogrencı arkadasınız..
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Arkadaşlar odtü 2. öğretim tezsiz pogramlarından birine başvurmak istiyorum ne dersiniz rekabet çok olur mu? gerçi ders başına milyar vermeyi başarılı bir öğrenci sanmıyorum ki tercih etsin. hele aynı bölümün gündüz programı da varsa.Bir yerde çalışsa bile o kadar ücret ödemez diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...