SenariouS Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Osuran_boğa said: bir adam var hristiyan normal bi yaşam sürüyor her hafta kiliseye gidiyor kendine göre günah işlemeden yaşamaya çalışıyor.diğer yanda da bi adam var bu adam dinsiz normal yaşantısını sürmek yerine diğer adamın inancına saldırmak için spagetti dinini uyduruyor.ve hala inançlılar aptal diyorsunuz. tüm dinler birbiri ile kanki zaten. Çok iyi anlaşıp aralarında su sızdırmıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Atatürk'ün inancından sizene abi :) Kendi inanç ve görüşlerimizi belirlemek için görüşleremi ihtiyacımız var? İnançsızlık yada inanç ikiside inançki. İnancıda büyüklerinden ondan bundan alırsın inançsızlığıda. Arada ne fark var şimdi ünlü bir müslümanın görüşünü açıklayıp reklam yapmak ve Atatürk'ün görüşünü açıklayıp reklam yapmak arasında. Bu ne ateist ve teist savaşıdır :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Farinal said: çarmıha germesinden iyidir abvblizzard said: Tabi canım inançlıların hepsi ev klise klise ev. Hiç taşkınlık yaptıkları canlı bomba oldukları baskı yapıp dünyayı 300 sene geri götürdükleri yok. Zındıklar adına özür diliyorum hepinizden. din mi çarmıha ger demiş- din mi canlı bomba ol demiş.tekrar söylüyorum insanlar işkenceyi cinayeti seviyor. din adına yapıyoz mantığıyla rahat rahat yapabiliyorlar die dine yüklenmekteki mantığı açıklayın ikiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 herkesin tuttuğu kendine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Quiternoob said: Niye geçmiş anlamadım ama Atatürk'ün de konusu geçmiş, Atatürk Kurtuluş Savaşı'nın başlarında birçok kesimin gönlünü hoş tutabilmek adına politik manevra olarak dinsiz birinin de yapmasında sorun olmayan, Müslümanlar'a hoş gelecek bazı şeyler yapmıştır. Ama Müslüman ya da teist birinin söyleyemeyeceği bazı sözleri vardır ki; “Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum” Grace Ellison, Turkey Today (1928) "Evet Karabekir, Arapoğlu’nun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de buna aldanmaya devam etmesinler.." Paşaların Kavgası, Kâzım Karabekir "Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla, utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur." Afet İnan, Medeni Bilgiler Bunlar Atatürk'ün dini görüşünü açık eder diye düşünüyorum. acik zaten ataturkun din gorusu, fransiz ihtilalinden bu kadar etkilenmis bir devrimcinin hala organize dinlere inanmasini beklemek komik olur, aydinlanma caginin butun buyuk dusunurleride theisttir zaten islamla ilgili yazilicak cok sey var ama yazilamiyor, turan dursun u olduren zihniyet bizide temizler korkusu ile, programalrda konusu acilinca hemen kapatiliyor, sansur yiyor filan organize dinler yok olup, dinin tanri ile kul arasina inmedigi, 3 kisielrden arinmadigi surece hickimse dini sevimli gosteremez neye inanirsaniz inanin, krem peynire bile tapiyor olsaniz peynirle araniza sarkuteride elemani sokmayin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Viktor said: neye inanırsanız inanın, krem peynire bile tapıyor olsanız peynirle aranıza şarküterideki elemanı sokmayın muahahh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Ahahaha win! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Arkadaşlar bazı yakıştırmaları kelimeleri seçerken biraz daha dikkatli olursanız sevinirim gönderim yaptığınız kişi/kurum vb geniş kitlelere hitab ettiğini unutmayın bazılarınız saygı,sevgi ve seviye çizgisini aşıyor. TL:DR: Lafınızı bilinde konuşun lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 "Türkler Arapların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arapların dinini kabul ettikten sonra bu din Arapların (..) Türklerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir tesir etmedi. Bilakis Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti; milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. (..) "Türk milleti birçok asırlar, (..) bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kur'an'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndü. (..) "Türk milletini Allah için, Peygamber için topraklarını, menfaatlerini, benliğini unutturacak, Allah'la mütevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular. (..) "... din hissi, dünyanın acısı duyulan tokadıyla derhal Türk milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri, Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti. (..) Artık Türk, cenneti değil, (..) son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk milletinde bıraktığı hatıra..." http://www.candundar.com.tr/index.php?Did=3664 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Quiternoob said: Quiternoob said: Direk "benim amacım şudur" dese bile öyle değildir, öyle olsa o kadar yazıya gerek kalmaz zaten. Birçok insanı etkisi altına alabilmek için onlara birşey sunar ama oluşturmak istediği tebaanın esas tarifi satır aralarında ve yan metinlerde gizlidir. "Ben bu konuya nötrüm" diyip "ama Türkler hakkaten barbar" diyen adam gibi, önce sende bir güvenilirlik intibası uyandırır ki bir sonraki sözü inandırıcı gelsin. Şu kısmı bir daha oku o zaman. Ne dediği açık olan, alimlerle akılla doğruya ulaşılabildiğini söylediğin bir felsefe için haddinden fazla farklı yorum var. Hayır hocam, 4 mezhep var. Farklılıklarıda temel konularda değil, detaylarda. Günlük yaşamla ilgili kısımlarda ihtilaf var ama allhı birleme, ibadet vs o tarz konularda herkes aynı fikirde. Zaten alim dediğimde bu, endin yetemiyorsan bilene uyucaksın ki mezhep de bu yüzden var. Bunun dışında oluşumlar yok mu ? Elbette var, ama temelden saptıkları için onları kabul etmiyoruz. Misal bana göre Hz Ali büyük bir insandır ama dokunulmaz değildir, şii ler için öyle değil, yada adamlar onıkıncı imama inanıyorlar bizde böyle birşey yok. Temel omurgasına aykırı hareket etmedikçe akımlarda sorun yok. abvblizzard said: Tabi canım inançlıların hepsi ev klise klise ev. Hiç taşkınlık yaptıkları canlı bomba oldukları baskı yapıp dünyayı 300 sene geri götürdükleri yok. Zındıklar adına özür diliyorum hepinizden. Cevap; Hergonan said: Bak. Hakiki muslumani biliyorum. Hakiki musluman gerici degildir, iyilik icin calisir. 15 milyon dolarlik cami yapip protokol icin ozel oda falan filan yapmaz. Hakiki muslumanin yapacagi 1: halkin sagligi icin calismak, halkin sagligi bir yere geldikten sonra da, egitim. Egitimden sonra, halkin refahi icin calisir. (Guc kontrolu olan hakiki muslumandan bahsediyoruz.) Halk icindeki hakiki musluman da bilime, vesaireye karsi cikmaz. Hakiki musluman zekiyse, insanlarin degismek zorunda oldugunu anlar, dinini modern dunyaya gore uyarlar. Sonucta, dinin belirli kurallari, iyilik icin yapilmistir. Iyilik derken, baskalarina zarar verme, eger yolunu kaybetmis insan gorursen, ona dogru yolu goster, vesaire. Bilmis miyim? SenariouS hocam, dini bir kariyerim yok ama neye inandığımı bilmek için çabalıyorum. Quiternoob ilk alıntını atatürk'ün demiş olabilecegini düşünmüyorum, ikincisi ve üçüncüsü benimde desteklediğim şeyler anlamadım neden alıntıladığını. Kur'an tabiki türkçeye çevrilmeli ve evet yobaz adamlar her zaman dini kullanmıştır. Son olarak polemiklere zate takılmıyorum, Uruguayı izliyordum uzak kaldım bu nihayetsiz tartışmadan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 nedanko said: "Türkler Arapların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arapların dinini kabul ettikten sonra bu din Arapların (..) Türklerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir tesir etmedi. Bilakis Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti; milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. (..) "Türk milleti birçok asırlar, (..) bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kur'an'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndü. (..) "Türk milletini Allah için, Peygamber için topraklarını, menfaatlerini, benliğini unutturacak, Allah'la mütevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular. (..) "... din hissi, dünyanın acısı duyulan tokadıyla derhal Türk milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri, Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti. (..) Artık Türk, cenneti değil, (..) son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk milletinde bıraktığı hatıra..." http://www.candundar.com.tr/index.php?Did=3664 Evet bunlara katılıyorum, burada dini kullanan insanların ve ya anlamadan yaşayanların akıbeti ile ilgili konuşmuş paşa, dine karşı bir tavrı olduğunu düşünmüyorum, anlamayan ve kullananlara karşı olduğunu düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 o zaman bunlarda da bisi yok. Dinlere boyle bakin canimi yiyin zaten o zaman sorun yok. http://www.belgehaber.com/images/haber/87.jpg http://www.belgehaber.com/images/haber/86.jpg http://www.agnostik.org/resim/atadin1.jpg Bunlarda 1931 de ki tarih kitaplarindan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 =D Bu kitap senin değil alıntı yapmışsın netten, lütfen kaynaklarınıda kopyalar mısın ? Büyük ihtimal hristiyan yazarların yazdığı kitaplardan alıntıyla yapılan tarih kitabı bu. Neden peki? Defensive said: İlk zamanlar annesinin dindarlığı nedeniyle dindardı, sonra dinin bir araç haline gelmesi ve avrupadan gelen, metaryelizm, darwinizim, pozitivizm etkisiyle, bunlara kaydı. Sonra komutan olduğu sıralarda, askerlerinin ölümden bu kadar korkmaması ( Misal 3 dakıkada bir ilk siperdeki herkes ölüyor, sırası gelen gidiyor, bu esnada elinde kuran, okuyor yada tekbir getiriyor askerler ve tedirginlik) atatürkü etkiliyor. Bu kısımda atatürk dinle tekrar tanışıyor fakat din öyle bir sömürü aracı ki o devirde atatürk allah dese yer yerinden oynar, yobazlar kazanırdı, belli bir dönem söylemlerinde dine karşı sert bir tutum alıyor. Ben böyle düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Kaynaklar Ataturk'un el yazilari, bunlar bilinen seyler, iki saat kaynak tartismasina girmeyecegim. Ataturk'un direkt var olan el yazilarindan kendi yazdigi kitaplar. Biraz arastirirsan el yazilarina da ulasirsin zaten. Gizli sakli seyler degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zarif Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 atatürk'ün hilafet kaldırılırken 3 mart 1924'te mecliste yaptığı konuşmayı bulabilecek var mı? eski basım nutuk kitaplarının arkasında ek olarak vardı ama netteki metinlerde bulamadım. Atatürk islamiyeti anlatıyor o konuşmasında. çok da güzel anlatıyor bulabilen olursa koysun buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 evet sonuçta din ve laiklik arasında çok ince bi çizgi var atatürk bunu baya iyi tutturmuş. yoksa onun da inandığını sanmıyorum rol yapıyodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 nedanko said: Kaynaklar Ataturk'un el yazilari, bunlar bilinen seyler, iki saat kaynak tartismasina girmeyecegim. Ataturk'un direkt var olan el yazilarindan kendi yazdigi kitaplar. Biraz arastirirsan el yazilarina da ulasirsin zaten. Gizli sakli seyler degil. Atatürk'ün okuduğu yabancı kaynaklı islamiyeti anlatan kitaplardan alıntı bunlar, sonra atatürkün emriyle basılıyor. O yüzden dedim =) Nedenide, yobazlığın artması sonucu atatürkün böyle bir söyleme gitmesi ki ben haklı buluyorum. Şimdi böyleyse 80 sene önce nasıldı. Üzgünüm tezim çürümedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zarif Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 said: Bu, tabiî evvelâ bizim Atatürk Araştırma Merkezi’nin çok değerli Başkanı’na arzetmek istiyorum sizlerin huzurunda. Bu 3 Mart 1924’deki tutulan 7 saatlik Meclis tutanaklarıdır. nette bulamıyorum abi çok ilginç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zarif Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 KahnX said: evet sonuçta din ve laiklik arasında çok ince bi çizgi var atatürk bunu baya iyi tutturmuş. yoksa onun da inandığını sanmıyorum rol yapıyodu rol yapıyor diyorsanız bilemem ama o konuşmasında şu andaki ilahiyatçılardan bile çok daha iyi anlatıyordu dini ve çok samimi bir müslüman portresi çiziyordu. bi bulamadım ki metni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Burada baska scanli sayfalar var. http://img485.imageshack.us/img485/3954/liseta1yv8.jpg http://img485.imageshack.us/img485/3087/lise84di8.jpg http://img295.imageshack.us/img295/4439/lise85jn4.jpg http://img66.imageshack.us/img66/254/lise86ph8.jpg Bu sayfada guzel seyler var. http://img108.imageshack.us/img108/7939/lise90vv7.jpg http://img101.imageshack.us/img101/8671/lise914di1.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 KahnX said: evet sonuçta din ve laiklik arasında çok ince bi çizgi var atatürk bunu baya iyi tutturmuş. yoksa onun da inandığını sanmıyorum rol yapıyodu bende tam tersini savunuyorum, zaten hmm bir kıtap var. Atatük'ün kehanetleri diye, okursanız atatürk 1907 de 15 sene sonraki sınırları çiziyor(haritaya), yada telefon açıyorlar bir savaşta, tepeyi keybediyoruz diye, meclise dönüp savaşı kazanıyoruz diyor, devam edin diyor telefonada kazanıcaksınız yarım saate devam edin diyor, kazanıyorlar. Arkadaşlarından yorumlar var fln. Ben o adamın normal olmadıgını düsünüyorum, zira şimdi bile kimse elıne su dökemez. Adamı dırek allah gönderdi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zarif Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 nedanko bu 3 ciltlik nutuk kitabı nın metnini bulabilir misin biryerlerden? sonunda ekler bölümü vardıo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 bu konudan KITAP CIKAR KITAP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 tez yokki ortada curusun ataturk nabza gore serbet verebilen bir adamdi, turk milleitnin asirlardir boyle bir yoneticiye ihtiyaci var kendi kafasindaki dusunce farkli olsa bile o an ne gerektiriyorsa onu yapiyordu, durumu enine boyuan tartip iyi analiz ediyor, ulusun cikarlari neredeyse o tarafa oyniyordu, ideoloji filan pek sallamiyordu, sifir moral faggotry direk bunun en guzel ornegi devrimlerin asiri hizli yapildigini biliyordu, bunun yanlis oldugunuda biliyordu ama kendisinden sonra kimsenin ayni cizgide yurumiyicegini, halka sevimli gozukebilmek icin abuk subuk isler yapicaginida biliyordu, hayatta iken yapabildigi kadar cok seyi yapmak istedi o yuzden ataturk bir 20 sene daha yasasa idi, en muhimi ikinci dunya savasinda hayatta olsa idi cok daha guzel bir turkiyede yasiyor olurduk, ismet inonu onune gecen firsatalri dergelendiremiyen vizyonu dar statukocu bir adamdi, turkiyenin ayagina gelen cogu firsati tepti, devrimlere ve aydinlanma hariketine devam edemedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Abi o tarih kitabını bılıyorum zahmet edip yapıştırmışsın buraya ama, kaynaklarının yabancı oldugunu, ve atatükun neden bastırttıgını kendıme göre soyledım. O kıtabı okurken o cızılen kısımlasra dıkıne ısaret koyup, onemlı ayzdıgıın, önemlı kısımlara alkıslar yazdıgınıda bılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar