Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mimarlik Okuyorum ama Birsey Bilmiyorum.. ? :(

Nuzu

Öne çıkan mesajlar

projeyi başkasına yaptırıp geçme olayı doğrudur..

karışık yazıcam biraz.. aklıma geldi şimdi de, şu yazıyı okumuştum geçenlerde..
http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=diploma-yetmez&tarih=21.06.2010&Newsid=312304&Categoryid=4&wid=48

ben bu hatayı yaptım.. dahası üni'de yapılabilecek her türlü hatayı öyle ya da böyle yaptım sanırım.. dolayısı ile yolun bozuk olan kısmını acaip iyi biliyorum.. lol..

bir de çevrenizde mesleğiniz olacak bölümünüzle ilgili bilgisi olan yok ise, yardımcı olabilecek adam sayısı azsa ya da yoksa... ahanda buyrun cenaze namazına.

hayatınız cehenneme dönecek demektir.

benim çocuğum olsa üni.ye giden, sanırım hem ona çok yardımcı olabilirim -her türlü üni. alakalı sıkıntıyı yaşadığım için- hem de canına ot tıkarım.. çünkü üni=okul değil. üniversitede geçirilen zaman süresince mesleki gelişimle alakalı her türlü olaya dibine kadar bulaşmak gerekiyor, "dersimi verdim geçtim" herhangi bir fayda sağlamıyor not ortalaması dışında..
Sosyal ağlarda paylaş

dasaa ya katılıyorum

ben başımı duvarlara vuruyordum "iki staj daha yapsaydım keşke" diye ama hoş şimdiki işimden çok memnunum.. hani şansa.. askere gitmiş olsaydım bu işi bulamayacaktım vs..

o yüzden her gördüğüm öğrenciye "git staj yap.. nerede olursa olsun.. piyasada tecrüben olsun" diyorum

şöyle bir örnek de vereyim, arkadaşım üni son sınıfda mercedes e staja başvurdu, kabul geldi adece bu adamın kendisine gönderilen maildeki bağlantıdan "evet" "hayır" seçeneğine kaldı iş. şimdi stajın gerçekleşeceği tarihde benim arkadaş tatil yapmak istiyordu ve adam mercedes stajına gitmeyeceğini söyledi "deli mi skti seni!" dedim sonra bunun annesi tapaza etmiş bolcana en sonunda "anamın çenesine düşeceğime staja gideri" dedi gitti.. adam şu anda mercedesde satınalmacı oalrak çalılıyor arada almanyaya fln gidip geliyor ki galiba stuttgarta kalıcı olarak yerleşecek.. hani nereden nereye.. mezun olduğu yer de kocaeli metalurji malzeme

şimdi uygulamalı derslerin olduğu bir okula bajkalım, benim hatunun okulu işte. bu dönemki proje dersinden yine sınıfda orta şeker başarılı bir kız vardı, dekoratör adayı, projeden kalmış.. hatta 5 puanla mı ne kalmış.. şimdi bu kalan kız derse sadece dersde devam ediyor fln hani hoca bir gün bile kızın önünde adam akıllı bir şeyle uğraşırken görmüyor (ki projenin bir kısmını dışarıya yaptırıyor) benim hatun "derse devame tmediğin için kaldın" diyor kız da "ama benim yoklamam tamdı yoklamadan kalamdım" diyor..

hani anlayış, beklenti, algı vs..
Sosyal ağlarda paylaş

ben de mimarlık 2. sınıf öğrencisiyim ama bir çok şey öğrendiğimi düşünüyorum.

projeyi başkasına yaptırmak??

o nasıl oluyor yahu. 4'er aydan zaten 2 proje yapıyoruz sene içinde. ben bu dönem anaokulu binası yaptım haftada 10 saatimi ayırmışımdır belki bu projeye 4 ay boyunca.

şimdi bilmeyenler için analtayım mimarlıkta ana proje dersiniz oluo bi tane. hoca gelio sizi otobüsle bi araziye götürüo imar belgesi fln heşreyi verio size dio buraya bi yelken klubu binası yapın.

siz 4 ay boyunca haftada 4'erden 8 saat proje dersine hocalarınıza çizimlerinizi araştırmalarınızı çalışma maketlerinizi götürüyorsunuz. hoca da mesela bizim salı günü bi de perşembe günü proje var. dio olmamış çizio böle yap giriş burda olsun wc burda olsun perşembe getir diyo yapıyosun perşembe bi daha götürüosun sora dio salı bi daha getir olmamış fln.

4 ay boyunca ahır gibi başladığın proje yelken klübü oluo hocanın düzeltmeleriyle senin çalışmalarınla.

ha internette para karşılığı bunu yapan firmalar var işte verion parayı adam her salı her perşembe hocalara göstereceğin şeyleri otoketliyip sana atıo fln.

e böle bişi yapıosan sen ne öğreneceksin ki. ben bu 4 ayda neler neler öğrendim ne nerde güzel durur naparsam giriş belli olur şeklinde.

biz de sanat tarihi , yapı malzemesi tarzı dersleri böle ezberleyip kopyayla fln geçiyoruz zaten o derslere kafam girsin.

yaşar üni izmir bu arada benim.
ayrıca ilk dönem dağ evi projesi vardı kaldım ondan. kalınca zaten öğreniyorsun mecburen fasd.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...