Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye Kısa Vadede Nasıl Tasarruf Etmeli / Bütçe Arttırmalı ?

sg-1

Öne çıkan mesajlar

neredeyse hepsi doğru cevap ama neye göre kime göre

mesela ilk madde kredi alımı

kredi alınsın eyw kredi iyi bir şeydir ülke içinde yeteri kadar sermaye birikimi yoksa "kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez" yapılsın yatırımlar gelen para etkin kullanılsın o zaman çok iyi olur

ordu masrafları kısılsın/sosyal tesisler kapansın

bunada ok ama o zaman öğretmen evleri de kapansın polis evleri de aynı şekilde spor salonlarının ve diğer komplekslerin bedava kullanımı da kalksın

gibi gibi
Sosyal ağlarda paylaş

Ekonomik İstiklal harbi ilan edilip yeni bir tekalifi milliye ilan edilmeden;

Politikacılarımız 100bin avroluk arabalarla, 10bin avroluk kıyafetleriş bırakıp tarassruf uğruna mahnmutpaşadan giyinmeden,

Zengin vekillerimiz maaşlarının yarısını hazineye bırakmadan,

Tüm devlet memurlarımız ve çalışanlar Japonyanın eskiden yaptığı gibi, kalkınmak için 1 saat fazladan bedava çalışmadan,

Halkında bunu benimseyip, gereksiz tüketimi bırakmadan,

Olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:

Orduda silah alım satımları kontrol edilmeli, ve birde yerli ağır sanayi ve savunma sanayi kurulmadı. Sİlah her zaman en çok para getiren malzeme olmuştur.

Arap ülkelerine filan en başta satarasak hem sanayinin kuruluş masrafları hemde ARGEsi ve gelişmesinin masrafları karşılanabilir.

dunya uzerinde bu oncelikle o ulkenin teknik ve fen ile ugrasan universite/enstitülerin kalitesini arttırmakla oluyor,dogru bir konu teknoloji satın almak uretmekten cok daha pahalı ama bizim ulkede 10 senede iktidar/program/siyaset tamamiyle degistiginden bu gibi 20-30 senelik atılımlar fiyasko oluyor

tasarruf konusuna gelince bu su ana kadar hep vergileri arttırmak yoluyla halktan kesildi,bence en basitinden bilmemkac milyon dolara cumhurbaskanlıgı kosku tadilat gecirmesin,basbakan ile dıs gezilere sulalesi goturulmesin yeter
Sosyal ağlarda paylaş

şıklarda yolsuzluk dedim ama yolsuzlukla beraber kesinlikle verginin herkezden alınabilmeside çok önemli bunlardan sonrada devletin gereksiz harcamalarının kısılması geliyor ve son olarakta özelleştirme adı altında yandaşlara peşkeş çekilmesini sonlandırmak.

ama esas yapılması gereken daha fazla kredi almak yerine artık ÜRETMEK üretip bu kredileri alın lan paranızı diyip kapatmak. faiz ödememek kendimizi birilerine karşı borçlu görmemek çok önemli.

ben ilkokula gittiğim yıllarda kitaplarımızda Türkiye kendi kendine yetebilen bir ülkedir yazardı. Buğday, pamuk üretimimizle ilgili grafikler halen gözümün önünde.

şuan geldiğimiz nokta yunanistan gibi 3 karışlık, bir avuç ülkeden ithal etmek, arjantinden inek getirmek...

ne tarım bıraktılar, ne hayvancılık bıraktılar...

devlet kalkındıracak halkı ben değil heralde. her sektörde Türkiye olmalı diyecek devlet. hangi sektörlerde yokuz tespit edilecek. Kağıtçılıksa kağıtçılık, jumbo karides üretimi ise jumbo karides.

üretmediğimiz sürece taşima su ile değirmen döndürmeye çalışırız oda boşa kürek çekmek demek üretimide halktan beklemek saçma devlet üretecek devlet başlatacak
Sosyal ağlarda paylaş

Farinal said:

yok zaten önce nüfusun bi kısmını yok edicez. öyle dine inanan insanları eğitmekle mi uğraşacaz

Ben dine inanıyorum, Allahada.

Nerene batıyor?
Sen kimsin ki Dine inanıyor diye birinin eğitilmesi veya yokedilmesi gerektiğini söylüyorsun?

Forum anonim olabilir ama başından büyük klavye delikanlılığına kalkma, cehalet saçıyorsun zaten her topikte, bari cahil cahil konuşma.

Trollüğün bile üslûbu vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...