Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evde küçük çapta bi LAN kurmak :) yrdm pls

BJKforever

Öne çıkan mesajlar

iki 10/100 ethernet kartı en basit çözüm sanırım. bu kartların fiyatları 10 dolar civarında ve yeterince hızlı. iki bilgisayardan fazla olsaydı biraz daha karışırdı işler ama 2 bilgisayar yeterince basit.

sonra bir de bu iki kart arasına kablo lazım. bilgisayarların mesafesini daha önceden ölçüp kabloyu ona göre kestirip alın, bu kablolar -neden bilmiyorum- sonradan kesilip uzatılamıyor, benim bildiğim kadarıyla ama.

ethernet kartlarını pci slotlarına taktıktan sonra kabloyu bağlayın. iyice otursun yuvasına.

bundan sonra biraz da software ayar gerekiyor, ben pek anlamıyorum bi ara netten bi yerlerden okuyup yapmıştım. iki bilgisayarın işletim sistemi aynıysa çok daha rahat oluyor. hatta xp kullanıyorsan ve şansın varsa (sanırım bios ve anakartla ilgili) otomatik olarak bile görebilir bilgisayarlar ağı. ama ayarlar da çok karışık bir şey değil. yardım almadan kendinizin yapabileceği şeyler..[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"

[Bu mesaj Mirage tarafından 08 Ağustos 2004 13:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

daha doğrusu şöyle açıklıyayım: Benim Pc yi (XP) bir laptopla(O da XP) bağlamak istiyorum. Pc de kablonet var ethernetten bağlı. Şimdi laptopla bağlamak için kablonet bağlantısını sağlayan ethernet kablosu olur mu yoksa başka bi kablo mu gerekiyor?

Yani o kabloyu çıkarsam kablomodemden laptopa taksam olur mu? şahsen öyle yaptım bi kere :P .... kabloyu modemden çıkardım laptopa taktım şak die tanımadılar, ev yada küçük işyeri ağı kur dan bağlantı sihirbazıyla yapiyim dedim ethernetten kablolar bağlı ama ağ bağlantısı kesik diyor. kabloda sorun yok çünkü kablonet e o kabloyla bağlanıyorum. Laptopun ethernet yuvasındada problem yok o da adsl e bağlanıyor ordan işyerinde.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında olur ama o kartın ayarları internete göre ayarlı olduğundan değiştirmen gerekiyor olabilir diye sallıyorum. bununla ilgili bir rehber vardı forumlarda neter'in dediği gibi. bir ararsan hani fena olmaz.

tabi bilgisayarlar bağlıyken internet bağlantısını ikisine de yaymak istiyorsan 2. bir ethernet kartı takman lazım doğal olarak.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Sosyal ağlarda paylaş

cross-cable nedir ki? ben normal kabloyla gayet de bağladım 2 bilgisayarı. ayarlarla uğraşmadığım için ağda tam olarak görünmüyorlardı ama ip'lerini girerek oyun oynayabiliyordum, neti yayabiliyordum vs.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Sosyal ağlarda paylaş

http://david.dpitts.com/archives/000085.html

Yukarıdaki link'de cross over cable yapmak için gerekli olan renkler mevcuttur....[signature][hline]
MS / Linux System Admin, Backbone Administrator, VoIP Technician, NooBie C# Developer , ex pisikopat
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA
There is no darkness, only ignorance..

Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayarında 2 ethernet kartımı var ?

kablo modem sadece ethernetten bağlanıyorsa 2 ethernet kartına ihtiyacın var. biri interneti alıcak öbürü diğer bilgisayara bağlayacak.

iki bilgisayar arasındaki direk kablo cross-cable olmalı. internetin direk geldiği bilgisayarda 2 ethernet kartım var diosan o zaman XP'nin network kısmında soldaki Ev yada küçük işyeri ağı kurma sihirbazı ile işini halledersin. Çok basit 3 seçenek var. Internetin direk bağlı olduğu makina için o seçeneklerden "bu bilgisayar internete direk bağlı, ağdaki diğer bilgisayarlar bu bilgisayar üzerinden bağlanır"'ı seçicen. Diğer bilgisayar için de "Bu bilgisayar mesken ağdaki diğer bilgisayar üzerinden internete bağlanır"'ı seçecen.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BOccOB, 09 Ağustos 2004 17:34 tarihinde demiş ki:
demek ki elindeki cross cable mış...

babana sor öylemiymiş değil miymiş...

anlamadığım boccob demek istediğini.

elimdeki kablo bir ethernet kartından öbür ethernet kartına giden 5 metre sıradan bir kabloydu. cross mu değil mi bilmiyorum, ne farkı var ki bunun normal kablolardan?

ben karıştırdım galiba, bi T şeklinde bağlama falan vardı, onla alakası yok sanırım?[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Sosyal ağlarda paylaş

garip.. ben isterken cross-over diye istemedim, hatta gittim öyle kendim aldım, ama belki cross'tur dediğim gibi anlamıyorum ben.

zaten bilgisayarlar birbirini görmedi. ama uğraşıp ip atadıktan sonra tcp/ip oyunlarıyla birbirlerine bağlanabiliyorlardı (121.0.0.2 gibi komik bir ip giriyordum) ve neti yayabilmiştim uzun süre uğraştıktan sonra.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...