Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fenerbahçe 2010-2011 Sezonu Genel Tartışma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
arkadaşlar hatırlasanıza bizim gs maçlarından 1 hafta önce hep alex sakatlanır maça yetiştirilmeye çalıştırılırdı. şimdi aynı taktik bence, ama tek fark, roller değişti artık. buda takımdaki değişimin küçük bi simgesi gibi bana göre.
Mesaj tarihi:
Bugün bi Guti - Alex tartışması gibi gereksiz bi tartışmaya girdim sonu biraz tatsız bitti de ardından bi İstatistik araştırması yaptım burada sizlede paylaşmak istedim sonucu Hayatın her kısmında istatistiklerin önemine inanan biri olarak .

Alex de Souza

724 Maç
333 Gol
295 Asist
Ortalama : 0,46 Gol - 0,41 Asist

Milli Takım
Maç : 48
Gol : 12
Asist : 13
Ortalama : 0,25 Gol , 0.27 Asist

Fenerbahce :

273 Maç
132 Gol
132 Asist
Ortalama : 0.48 Gol 0,48 Asist

Fenerbahce Lig :

180 Maç
98 Gol
92 Asist
Ortalama : 0,54 Gol 0,51 Asist

Fenerbahce Avrupa Kupaları :

52 Maç
14 Gol
19 Asist
Ortalama :0.26 Gol 0.36 Asist

Fenerbahçe'de bireysel Ödüller

2004/05, 2005/06, 2007/08 : Turkcell Süper Lig Asist Krallığı
2005 : Türkiye Kupası Gol Kralı
2005 : Türkiye’de Yılın Futbolcusu
2006/07 : Turkcell Süper Lig Gol Krallığı
2007/08 : UEFA Şampiyonlar Ligi Asist Krallığı

---------------------------------

Hagi

Maç : 600
Gol : 277
Asist : 211
Ortalama : 0.46 Gol - 0.35 Asist

Milli Takım :

125 Maç
35 Gol
21 Asist
Ortalama : 0.28 Gol - 0,16 Asist

Galatasaray

Maç : 191
Gol :81 Gol
Asist : 72 Asist
Ortalama : 0,42 Gol 0,37 Asist

Galatasaray Lig :

Maç 132
Gol 59
Asist 51
Ortalama : 0.44 Gol 0,38 Asist

Galatasaray Avrupa :

Maç 46
Gol 14
Asist 15
Ortalama : 0,30 Gol 0,32 Asist

Galatasaray'da bireysel Ödüller :

1998 Türkiyede Yılın Futbolcusu
1999 Türkiyede Yılın Futbolcusu
2000 Türkiyede Yılın Futbolcusu

--------------------------------------------------

Guti

528 Maç
75 Gol
129 Asist

Ortalama : 0.14 Gol - 0.24 Asist

Milli Takım :

Maç : 14
Gol : 2
Asist : 3
Ortalama : 0,14 Gol 0,21 Asist

Real Madrid - Beşiktaş Ödüller :

Herhangi bir bireysel ödülü bulunmamaktadır
Mesaj tarihi:
Trasty said:

2004/05, 2005/06, 2007/08 : Turkcell Süper Lig Asist Krallığı
2005 : Türkiye Kupası Gol Kralı
2005 : Türkiye’de Yılın Futbolcusu
2006/07 : Turkcell Süper Lig Gol Krallığı

=
Trasty said:
Herhangi bir bireysel ödülü bulunmamaktadır
Mesaj tarihi:
bir de bireysel istatistiklerden çok takımda kazandığı başarılara bakmalı. arıyorum manchester utd'a 6-2 yenildiği maçta 2 gol atıp istatistiklerini kabartmış da olabilir, mallorca'yı zar zor yendiği maçta efsanevi bir gol atmış ve galibiyeti getirmiş de olabilir, sezonun kırılma noktasında sadece verdiği harika pasla deportivo karşısında galibiyeti getirerek takımının şampiyon olmasını sağlamış da olabilir.

guti'ye karşı roberto carlos ile gelsen olurdu ama, alex ı-ıh.
Mesaj tarihi:
Ha bu arada Guti futbol hayatının hiç bir evresinde Real Madrid daimi ilk 11 oyuncusu olmamıştır. en çok oynadığı sezon sezonda 32 maç oynamış (12 sinde sonradan girmiş oyuna) yani 20 maç 11 çıkmış (Real Madrid senede ortala 60 maç oynamakta)

Ve çıktığı ilk 11 maçlarının neredeyse tamamı Rotasyon amaçlı oyuncu dinlendirmekten kaynaklı.

Oynadığı maçlar hesaba katılabilicek olursa ortalamaları oldukça ortada

Onuda geçiyorum

Milli Takım Kariyeri olarak zaten bi çok şey ortada.
(İspanya ve Brezilyanın oyuncu havuzunu tartışmıyorum bile üst düzey futbolcu sayısı olarak Brezilya Yaklaşık 8-9 katıdır İspanya'nın)

Şimdi çıkıp ispanya dünyanın en iyi takımı gibi bazı şeyler döner kesin burda önden onunda kendi açımdan cevabını veriyim. Brezilya Futbol Tarihi boyunca hep ön planda futbol ülkelerinden biri olmuştur hatta en öndeki milli takımdır. İspanya son 2,5 3 senedir ivme kazanmakta ve bu oyuncuların kariyerleri göz önünde bulunduğunda ki bu 16 sene gibi bişeye tekabul edio Brezilya'nın daha önde bir ülke olduğu açıktır.

Burda beşiktaşlılığınızla değilde Futbol izleyicisi ve Futbolu az çok bilen insanlar olarak yorum yaptığımızda hepimiz bilmekteyiz ki Guti her zaman Yedek oyuncusuydu ve hiç bir zaman Ön planda bir futbolcu olmadı Kupaları kaldıran değil izleyen adam oldu her zaman

(örnek Mehmet Yozgatlı UEFA kupası kaldırmıştır)

Hagi istatistiklerinide verdim bu arada Hagiyle Alexi türkiye çapında lig çapında bir kıyaslama amaçlı yazdım sadece Türkiye ligindeki verimlilik olarak.

Bir Fenerbahçeli olarak şunu söylerim Hagi uluslararası platformda. Hem oyuncu kalitesi olarak (teknik ve oyun zekası olarka demiyorum) Ün olarak , Hırs olarak ve en önemlisi Futbolcu olarak Alexin önündedir ama Guti yle bana kıyaslama yapmayın =)

PS: Bireysel Ödüller bölümünde yazan ödüller = 0 demişsin ya.. Eğer Guti Beşiktaş formasıyla türkiyede artık 1 sene 2 sene 3 sene kaç sene kalırsa kalsın orda yazan herhangi bir ödülü

-Gol Krallığı
-Asist Krallığı
-Yılın Futbolcusu Ödülü
-Uefa kupası yada Şampiyonlar ligi farketmez Asist Krallığı'nı elde ederse

Bu forumda istediğin topic altında Cinsel tercihimi değiştirdiğime dair yazılar yazıcam
Mesaj tarihi:
Bu arada bir Sol bek'le Ofansif Ortasaha'yı kıyaslamamı isteyen üstün futbol bilgisine sahip arkadaşım .. Onuda Araştırdım Hemen yazıyorum ..

Fakat Avrupa kupası ve İspanya kupası maçlarını dahil edemedim onun istastiklerini bulamadımda La Liga daki istatistiklere göre yazıyorum

Roberto Carlos 11 Sezon 341 maç ilk 11
Ortalama : Oynanan maçların %82 sinde ilk 11 olarak çıkmış

Guti : 14 Sezon 201 maç ilk 11
Ortalama : Oynanan maçların %36 sında ilk 11 olarak çıkmış

Kıyaslamaya çalıştığın oyuncuların kalitesi biraz farklı sanki ?

Ve Roberto Carlos pozisyonunda ( Sol bek ) 7-8 sene boyunca Rakipsiz dünyanın en iyisiydi (Hepimiz CM de fln sol bek olarka Roberto Carlos'u almaya çalışırdık .. Dünya Karması oyunlarımızda Her Zaman Sol bek'e istisnasız Roberto Carlos'u koyardık)
Mesaj tarihi:
Bu arada çok komik bi istatistikle daha karşılaştım hemen paylaşayım.

Roberto Carlos (Defansif bir Futbolcu) Real Madrid'teki gol sayısı : La Liga 47 , Toplam : 77

Guti (Ofansif bir Futbolcu) Real Madrid'teki gol sayısı : La Liga 46 Toplam : 75

Not : Roberto Carlos, Real Madrid'te guti'den 4 Sezon az oynamıştır
Mesaj tarihi:
Hah onu demeye gelmiştim,ağzına sağlık:)....
Biri Oxford'un iyi öğrencilerinden biri,diğeri Koç veya Sabancı'nın 1.cisi o hesap,bilmem anlatabildim mi...
  • Yeni Oluştur...