Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir ürünün gerçek fiyatı

RedallHoor

Öne çıkan mesajlar

Bakın baştan söyleyim bu konuda bir bilgim yokh sadece merak ediyorum o yüzden açtım şimdi mesela şöyle örnek vereyim en dikkatimi çeken Bir baterist olarak söylüyorum İstanbul zilleri ben araştırdım bir adet ride ın yapımı adamlara sadece 40 milyona patlıyor ama satışı 210$ sizce bu nedendir biraz abartılmıyormu fiatlar yani sizce bu nedendir mesela çok pahalıya satılan T-shirt ler vardır neden pahalıdır biraz saçma gelebilir size ama lütfen bi cevap
Sosyal ağlarda paylaş

Kapitalizmden ziyade yıllar boyu uğraşıp bir isim sahibi ve kalite sahibi olmanın verdiği fiyat diyebiliriz. Yani adamlar ilk piyasaya çıktıklarındaki fiyatları ve kaliteleri şu ana göre farklıdır. Birçok reklam gideri vs vs gibi şeyleri kurtarmak için o fiyat öyle.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Profocio Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

Para oldurur ama mezara sokmaz copyright denilen sey yuzunden borsa denilen halt var bu arada :) (yani oleydi galba :) unuttum :P )[signature][hline]SatanJager[RE] ICQ
RedEye CLAN ruhunu yaşatan tek isim :)http://diablokiller.cjb.net ( yakında bir ara açılır bakılır )
Bayan X: Mangodan okul eteği aldım dur gösteriyim.*çantadan torba çıkarılır ilk bir s-shirt görülür*
aente : Eee hani etek? *kumaş parçası gösterilir*
aente : Etek nerde?
Bayan X : Etek bu!*bir kopulur yerlere yatılır*
aente : Anaaa! dükkanın adı iks asdasa*ölünür*
Sosyal ağlarda paylaş

valla bende tam tersine lokantalarda nasıl kar ediliyor diye düşünen bi adamım :) normal bence fiyatlar. aşçısı , garsonu şusu busu

İstanbul zillerinin bende bu kadar pahalı satılmasını ilginç buluyom sonuçta Türkiye'de üretiliyor. bende laylaylomda görünce dumura uğramıştım şu kadarcık şey 100-200$ olur mu diye[signature][hline]Uzun bir süreden sonra sakallarını kesen sharky, 13 Temmuz 2004 01:53 tarihinde demiş ki:
Eerrm bu daha cok boyle nasi diyim. Limp Bizkit in solisti gibi oldum yau..
No one knows what it`s like diye baslayasim geliyor her aynaya bakisimda.
Jarlaxle, 15 Temmuz 2004 10:51 tarihinde demiş ki:
Markası Asus sa normaldir.İçinde cd olmasa bile bazen efkarlanıp böğürmeye başlıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış anladın ben bu mallar ithal edilmediği için dedim. sonuçta İstanbul zilleri dünyaca ünlü[signature][hline]Uzun bir süreden sonra sakallarını kesen sharky, 13 Temmuz 2004 01:53 tarihinde demiş ki:
Eerrm bu daha cok boyle nasi diyim. Limp Bizkit in solisti gibi oldum yau..
No one knows what it`s like diye baslayasim geliyor her aynaya bakisimda.
Jarlaxle, 15 Temmuz 2004 10:51 tarihinde demiş ki:
Markası Asus sa normaldir.İçinde cd olmasa bile bazen efkarlanıp böğürmeye başlıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında işinizi bilirseniz onları gayet ucuza alabiliyosunuz. fabrikasını bulun, uğrayın, gerisi kolay. atölyesi de olur. ilk başta perakende vermiyoruz derler, üçüncüsünde beşincisinde mutlu bir insan olarak ayrlılırsınız ordan.

misal benim gibi yüz milyona cutawayli cici görünüşlü bi elektro klasik gitar alabilirsiniz. eheh.
[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.

[Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 07 Ağustos 2004 16:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 07 Ağustos 2004 16:39 tarihinde demiş ki:
aslında işinizi bilirseniz onları gayet ucuza alabiliyosunuz. fabrikasını bulun, uğrayın, gerisi kolay. atölyesi de olur. ilk başta perakende vermiyoruz derler, üçüncüsünde beşincisinde mutlu bir insan olarak ayrlılırsınız ordan.

misal benim gibi yüz milyona cutawayli cici görünüşlü bi elektro klasik gitar alabilirsiniz. eheh.

Ben Yarın afyona gidiyorum mauhahuau[signature][hline]PvP Yapmak bir kediyi sevmek gibidir eğer elinizi yanlış yere götürürseniz kapılırsınız
Sosyal ağlarda paylaş

eshref bey bu arda bir ğrüün gerçek fiyatının belirleyicisinin arz/talep olduğunu da unutmamak lazım
mesle aistanbul zilleri 6 aylık portföy içerisinde ciddi bir düşşe maruz kalırsa fiyatları düşer

ayrıca seri üretimde bile bir seferde az mal arz ettikleri için yine fiyatı yükwsek olur
coca cola mesela üretimi haddinden fazla olduğu için piyasaya aşırı bir arzı oluyor ve fiyatı düşük kalıyor coca cola şirketiin de kar etme olayı sürümden kazanmakken istanbul zillerinin kar politikası sürümen kaanmak olmuyor. az arz çok talep anlayışı var burada[signature][hline]-Karanlıkta koşan çocuk, nasıl görüyorsun önünü?
-Bakmıyorum ki göreyim...

Kapattık dükkanı
Sosyal ağlarda paylaş

e yazmışsın başlığa ben de düzelteyim dedim[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür

it's teargas in my eyes // Gizli bahçem

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Silthanas, 07 Ağustos 2004 15:31 tarihinde demiş ki:
$imdi ureticiyi du$un..

bu mali uretmek icin bir takim makineler aliyor, bir fabrika alani kiraliyor, i$ci aliyor(emek), buyuk miktarda hammadde aliyor, elektrik-su harciyor, urunleri bayiilere dagitiyor..

Buraya kadar her$ey guzel [o ziller 40 milyondan ucuza cikiyordur bu arada =) ] Uretici %200 kar ile bayii ye veriyor..

Asil olay bundan sonra ba$liyor zaten, $imdi bu urun bayiilere gidiyor, bayiiye kar sinirlandirilmasi getirilmezse, %100 koyabiliyor, hatta daha da abartiyor..Bu tabii ki , bayii nin donmesini saglamiyor cunku bir suru vergi vermek zorunda, (stopaj, fatura bilmemne..)..Bunlari da ustune ekliyor her bir urunun..

ve bir de devlet koyuyor, muzik tutketim vergisi, luks vergiye girdigi icin %25 =)

gordugun gibi koyan koyana =)

[not: bu sadece sallamasyon bir tablodur, urunun bu tabloyla hicbir alakasi yoktur,tamamiyle bir ornektir..]

silt doğru diyor bizim arkın giyim mazası var herifler kravadı 750 bin e alıyorlar 7.5 milyona satıyorlar :) :) herifler % 1000 kar yapio :D[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Erutan, 07 Ağustos 2004 19:33 tarihinde demiş ki:
abi Matamatik 0 benim :) anlamam ben bunlardan

hamam tası gümüşten ben anlamam o işten :)

Merak etme yanlız değilsin Benimde matematik o biçim yani 0 biçim :) prawler olm ne zaman buluşcaz lem bu arada gelmek istiyorum artık[signature][hline]PvP Yapmak bir kediyi sevmek gibidir eğer elinizi yanlış yere götürürseniz kapılırsınız
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...