stiffler Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 Arkadaşlar Atılım Üniversite'si endüstri mühendisliği 1.sınıfta okumaktayım.Bilkent Endüstri'ye geçmek istiyorum.Baya araştırdım.Bilkent'in sayfasında yazdığına göre yatay geçişler 2.sınıftan sonra oluyor.Yani bir sene daha beklemem gerekecek.ORtalama 3.24 belki seneye kassam daha da yükselebilir fakat öss puanı olarak bilkent endüstri tabanla aramda 40 puanlık bir fark var nerdeyse Sizlere sormak istediğim ortalamayı 3.5 gibi bir seviyeye çıkarıp seneye yatay geçiş mi zorlamak Yoksa Öss'ye girip bilkent endüstri kazanmaya mı çalışmak Fakat bu noktadaki en önemli sorun dersleri mi saydırabilmek.Yatay geçişle de geçsem öss ile de geçsem o sırada 3.sınıf olacağım ve Bilkent'te tekrar 1.sınıf olarak başlamak istemiyorum Aramızda tanıdığı olan varsa bu şekilde başka bir ünide okurken bilkente gelip öss veya yatay geçişle yine bilkentte aynı bölümü kazanan arkadaşlar derslerini saydırabildimi?.Hani 1 senelik kayba razıyım fakat 2 seneye bünye dayanmaz.Bilkent'te öğrenci işlerine bölüm sekreterliğine falan sordum.Kimsenin net bir bilgisi yok.Sen kazan dilekçeni ver yönetim karar veriyor sayılıp sayılmayacağına diyorlar. Yani kısacası daha önce böyle bişey yapmış birini bulmak gerekiyor.En doğrusunu o biliyor bu noktada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 Atılım'da eğitim dili ne bilmiyorum ama ingilizce işlenmemiş dersleri kesin kabul etmiyorlar ve bir de müfredatı kontrol edip ona göre kabul edip etmiyorlar(mış). Yani Bilkent'den hangi derslerin kabul olcağını bilemezsin sanırım. Bildiğim kadarıyla yatay geçiş yapacağın üniversite taban puanının girdiğin sene aldığın puandan 10+ olmaması gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stiffler Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 söylemeyi unutmuşum Atılım'da dersler %100 ingilizce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
audale Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 yunusemre said: Atılım'da eğitim dili ne bilmiyorum ama ingilizce işlenmemiş dersleri kesin kabul etmiyorlar ve bir de müfredatı kontrol edip ona göre kabul edip etmiyorlar(mış). Yani Bilkent'den hangi derslerin kabul olcağını bilemezsin sanırım. Bildiğim kadarıyla yatay geçiş yapacağın üniversite taban puanının girdiğin sene aldığın puandan 10+ olmaması gerekiyor. ben uludag kamudan istanbul ing iktisata denedim puan farki rahat 25 flndi heralde, muhtemelen dahada fazladir 1. yedek kaldim:D yani bilmiorm adamlar kabul edip sonra aaa senin puanin yetemiyormus dicektilerse bilemem ama sanmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 bir anda 6 sene öncesine dönüverdim zaman ne cabuk geçmiş yav: Tarih:2004 Okul:Atılım Amac: Atılım Burslu Bilgisayar-elektronik den Bilkent paralı aynı bölüme geçme Evet bunu yapmaya kasan burslu bir arkadaşım vardı.Bilgisayar yada elektronikdeydi tam hatırlamıyorum.1 sınıftan beri olm bidaki dönem ben bilkentteyim diyip duruyodu.Ortalamasıda 3.5 civarı falandı. Neyse 1 bitti 2 sınıfın 1. donemi bitti.Bu hala geçiş için kasıyo.Ben o ara bıraktım okulu.Megerse Bilkent atılımı üniversiteden saymayıp yatay geçişleri kabul etmiyormus(Atılım bi ara-2000.2002 arası- Yök ün kitapcıgındaki üni listelerinden kaldırılmıstı onla ilgiliymiş galiba).Velhasıl kelam bu eleman 3 sınıfın 1 donemini bitirince bidaha başvurdu yatay geçiş için ve bilkent 2 sınıfa alttan 3-4 dersiyle birlikte kabul edildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stiffler Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 sen niye bıraktın yav atılımı:D arkadaşın 3.sınıfın 1.döneminde geçti bilkentte 2.sınıfta başladı değil mi ? ortalama iyi olursa geçilir sanırım öss'ye o kadar bakmıyorlar kanımca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 oss puanına bakıyorlar tabiki.Girdigin bolumun puanıyla yatay geçiş yapacagın bölümün puanı arasında belli bir paun farkından fazla olmaması lazım. Benim arkadasın aldıgı puan(atılım burslu müh.) ile bilkent paralı aynı bölümün puanı arasında cok az fark vardı(bilkent paralı daha yüksek adsafd).Not ortalamasıda gayet iyi olmasına ragmen 1 sene kayıp + alttan 3-4 ders ile geçiş yapabildi ancak. Şu anki durumu bilmiyorum tabi ama atilim paralıdan bilkent paralıya geçiş zor gibime geliyor. Ben biraz macera arıyodum,birde atilimin cok rörörö bir üni olduguna karar verdim o yüzden atılımı bıraktım sonra ktü bilgisayar prog. bitirdim.Şimdi bulgaristanda bilg. müh. okuyorum. atılımdan alınan diploma ile iş hayatına giren arkadaşların baya bir sıkıntı çektigini de sonradan görüp kendimle baya böbürlenmiştim asdsads Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 stiffler said: sen niye bıraktın yav atılımı:D arkadaşın 3.sınıfın 1.döneminde geçti bilkentte 2.sınıfta başladı değil mi ? ortalama iyi olursa geçilir sanırım öss'ye o kadar bakmıyorlar kanımca öss puanı birincil bi kriter değil diye biliyorum. aynı ortalama ve benzeri durumlarda felan bakılır heralde. sonuçta özele giderken burslu geçiş olmadığından ilk kriter olarak bakmıyorlardı öss'ye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stiffler Mesaj tarihi: Haziran 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2010 ya 1 senelik kayba razıyım 2 seneyi bünye kaldırmaz 2 sene kayıpta 26 da mezun oluyorum biraz geç yani bu arada 1.sınıfta tüm bölümlerde hatta tüm ünilerde dersler ortak olduğundan mühendislik adına konuşuyorum 1.sınıf eksiksiz saydırılır 2-3-4 bunlarda sorun olur kanımca ayrıca şunu sormak istiyorum her sene yaz okuluna gitmek şartıyla bu 1 senelik fark kapanabilir mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karatay Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 ben erciyes elektrik elektronik müh. den bilkent elektrik elektronik müh. ne 3. sınıfına yatay geçiş yaptım, ortalamam 3.25 idi alttan dersim yoktu bunların yanında makinede çift anadal yapıyordum, erciyesi bıraktım şimdi bilkentteyim, eğer atılım ile bilkent endüstri nin ders içeriği birbirine uyuyorsa max 1-2 ders alttan alarak diğerlerini saydırabilir ve sene kaybı olmadan geçebilirsin, sen bence ders içeriklerine bi göz gezdir, mesela benim bölümde erciyes ile bilkent ders içerikleri birbiri ile çok uyumlu olduğundan 1-2 ders almak suretiyle erciyes te 2 sene okuduktan sonra bilkent 3 e geçiş yaptım, bence elinden gelenin en iyisini yap, çünkü görünce bir kez daha anladım ki bilkent bambaşka.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar