dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Dışarıdan yapılan analizin grafiğini excel'de çizdiyoruz. BU kapasite eğrisi üzerinde herhangi bir aradeğere karşılık gelen değeri okumak istediğimizde faydalanabileceğimiz bir komut var mı? *gelen grafik bi fonksiyona bağlı değil. deneysel *şekli linear değil *istediğim şey bir hücreye 150 yazdığımda grafikten karşısına gelen değeri söylesin, 200yazdığımda grafikten gelen değeri söylesin.. 196 farklı eleman için okumak vakit alıcak çünkü.. acele cavap O_O
fizban Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 analizin datası varsa ne gerek var onu anlamadım ki ?
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 ara değerlere gelen kapasiteleri farklı sistemlere kullanıyoruz. anlamanız dert değil zaten, ara değerleri anında yakalayacak basit bişiye ihtyaç var excel üstünde.. yok mu istatistik bilmem ne işletme okuyan yaw..
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 /summon ginaly Summoning has failed.
Suark Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 dasaaa said: Dışarıdan yapılan analizin grafiğini excel'de çizdiyoruz. BU kapasite eğrisi üzerinde herhangi bir aradeğere karşılık gelen değeri okumak istediğimizde faydalanabileceğimiz bir komut var mı? *gelen grafik bi fonksiyona bağlı değil. deneysel *şekli linear değil *istediğim şey bir hücreye 150 yazdığımda grafikten karşısına gelen değeri söylesin, 200yazdığımda grafikten gelen değeri söylesin.. 196 farklı eleman için okumak vakit alıcak çünkü.. acele cavap O_O Şimdi ben tam anlamadım tam olarak ne istediğini, Senin istediğin bir değerin karşısındaki değeri mi çekmek istiyorsun? Vlookup ı kullanabilirsin. ama tam anlamadım :( grafik mırafik karıştırma abi ne istiosun şöyle mala anlatır gibi anlatsana=)
Suark Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Ha tamam sana direk Vlookup lazım. Helpine bak onun anlarsın zaten hemen, olmadı şöyle özetliyim Vlookup(a,b,c,d) a= senin aradığın değer b= aradığın yer, Mesela Sebze Şehir Adam Domates istanbul Osman Biber izmir recep diyelim ki elinde sebze değerleri var, sen buna karşılık gelen adam değerlerini çekicen, b yerine, Sebzenin oldugu sütundan başlayıp Adama kadar seçicen ( adamın sutunu dahil). c= çekmek istediğin değerle ana değer arasında ki sütün farkı. Sebze 1 sayılıyor, Şehir 2 Adam 3. Yani sen 3 yapıcan d= Senin istediğin değerin aynısını mı olsun yoksa yakşalık mı. Bunu False, 0 yap. Aynısı olsun hep. Doğru anlamışımdır umarım, anlamadıysamda dursun belkı bırının ısıne yarar
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 noktalı olanlar ölçümlerden gelenler.. ben mesela ölçümlerden gelmeyen bir değer okumak istiyorum.Sıkıyorum 185,4'e karşılık gelen değer kaç olurmuş.. Bunu her adımda mal gibi elle okumak haliyle vakit kaybı.. 185,4 yazdığımda bunun grafiği kestiği noktanın diğer eksendeki karşılığı nedir? (185,4ü attım ben, 3215 gibi bir değerde. olabilir yani) Vlookup'a bakıyorum şimdi..
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2010 zıh zıh zıh zıh... vlookup bildiğin işe yarayıor gibi duruyor.. 184 için misal 190'ın cevabını veriyor araya interpolasyonla nokta atamıyor ama şimdi bakıcam çıkan sonuçlar accurate çıkıcak mı?
Suark Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 1 değerin karşısında 2 değer varsa, vlookup ilk rastladığını verir sana ona dikkat et. Bi çeşit çakallık yapman lazım ondan kurtulmak için.
Suark Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2010 Eğer kaç değer geldiğini görmek istiyosan Şimdi A Sütununda ana değerini yazdır, karşısında işte değerler olcak. Eğer alt alta ise A B Osman 15 Osman yemek Osman recep cezmi bisusla Böyle birşey çıkıyorsa, A yı seç pivot table menüsüne gir. Orda A yı ( şimdi adını unuttum pencerelerın ) sol alta birde bizkez daha sürükleyerek sağ alttaki pencereye getir, karşılıklı olsun. Sana direk A B Osman 3 Cezmi 1 Vericektir.
Öne çıkan mesajlar