Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nebula yardırmış şaka maka

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Inscription kasın en başta şimdilik vendorlara scroll satabiliyosunuz Britain ve Magincia da high mageler var sadece onlar alıyo scrolları bi de mage e 50 vermeyin 80 e kadar çok iyi geliyo skill. Pure mage olucaksanız resist falan olabilir 2. başlangıç skilli olarak, craft kasıcaksanız bs tinker carp 3ünden birini verin.
Sosyal ağlarda paylaş

Crematorium said:

Zor dönemlerinde daha kalabalıktı. Şimdi de yeterince apaçi var asdf kolay ama diğer serverlara göre zor bazı skilleri kasmak ölüm pvp skilleri kolay yine de zevkli ya

valla genelleme yapmamak lazım guildinden guildine değişiyor. bizim guild gayet sağlam o konuda. çoğunluk eski uocu 9-10 yıllık. çoğunluk üni okuyor yada mezun. öğretmen bile var guildde :D
Sosyal ağlarda paylaş

Valla second age bilmiyorum ama,Bir demise gercegi var 800 online,Osinin eu serverlarında bile 200 online var..Türkiye de maalesef uo bitti,Şöyle düşünün şimdi ,kim gelicek oynamaya wow aoc veya Wh oynuyor millet birde aeon vaar,bir sürü mmo var,evt ultima yapısı güzel oyun ama nerde o eski oyuncular,hic sanmıyorum geri dönüpde uo oynasınlar,oyunda hakaret görüyorsun evli isen katil olmamak elde degil,Farklı artık,ultimanın sosyal yapısı cürümüş durumda,eskiden düzeyli terbiyeli insan cokdu..şimdi bütün kaypaklar uoda,her türlü düzenbazlık her türlü dalavere uo da..yaw metin2 bile(ne üdügü belli olmuyan bir oyun bence) daha fazla player var uo dan..Bu nasıl bir anlayışdır bilmiyorum.Uo bitti herkes kendini kandırıyor.Bir kere orjinalinden cok uzaklaştı ultima,bakıyorum artık ultima alakasız bir oyun oldu,cok degişik uydurma degerler ortaya cıkartıldı,simdiki oyuncularda bilincli degil,temel yapı bozuldu,
Hem runuoda böyle hemde sphere sunucularda,Yalnız su var sphere hiç bir yeniliği takip etmiyor,orjinalinde olan hic bir yeniligi göremedim ben tam adam akıllı olarak,runuo ise sürekli osiye paralel gidip kendini yeniliyor,Osi resmen runuonun serverlarını takip ediyor örnegin Demise,bana göre Sphere cilerin orjinal uoyu takip etmeleri ve orjinal dengelere göre yenilikler yapmaları gerekli.6 senedir aynı sistem denilen ne sistemi ise bende anlamıyorum artık.Kimisi osiye uygun diyecek akdar lakayt(o sistemlerin bir virgülü orjinalinde yok) www.uoguide.com veya http://uo.stratic.com a bakın varmı benzeyen bişi.Yani burdan uzaklaşıldı asıl sorun burda..Acayip mutant ultima olmuyor,dengeleri elledigin zaman yerine oturtamıyrosun.bu temel ve bilgi yok bence..olmuyan bişiyi,300 400 kişilik bir ekibin 3 sene sonucunda cıkardıkalrı sürümleri hice sayıp tek kişi hayal gücünle ürettigin seyi sokmaya calısıyorsun olmuyor bu uymuyor bence.....
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır bence sen sphereserveri takip etmiyosun şuanki revisionlarla runuoyu bile geçmiş durumda, network sistemi en baştan yazılarak lag problemini hallettikleri gibi stygian abysse runuodan daha önce destek bile vermiştir. Her şey açık sadece kullanıcının kodlanması bekleniyor yani runuo sana her şeyi hazır sunuyor ama sphereserverda osiyi kendin yaratabilirsin ki şuanki durumlar buna müsait. Community script pack var şu sıralar işte o osiye çok benziyor SA item ve haritaları bile ekli. Bana kalırsa sphereserver daha gelişkin. Tabi takip etmeyenleri uzaktan hakkında istediğini söyleyebiliyor ama bu kadar önyargılı olmayın. Runuodan bile daha köklü bir emülatör ayrıca freebsd, linux destekleri de var ki bu da sunucuyu hızdan uçuracak seçimler. Scripting konusunda ise runuodan daha pratik ve şuanda oside olan her şeyi yapmaya müsait bir biçimde. Lag ve crash sorunlarının çoğu çözüldü artık. Zaten şuana kadar Türk serverlarındaki crashların çoğu aynı packi kullanmaktan kaynaklanıyordu. Aynı bugları nesilden nesile taşıdığımız için sphereserver buglu, crash veren bir emülatör olarak tanındı oysaki sphereserverin şu en son SVN buildinde crash vermesi tamamen kullanıcıyla ilgili..

ayrıca orjinallik tartışmasında kasıtlı olarak second age diyorum çünkü o da eskinin osisini yansıtıyordu. Türkiyedeki uo, playerleri yüzünden bitti. Seçici değil kimse önüne gelen ne server varsa giriyo millet e adam player bulmuş niye kapatır ki o berbat pvp serverini ?
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bir gercek var ki bu kanıtlanmış bişi..Runuo nun ayratıcı ryan ın kurdugu demise serveri osi nin en sevdigi free server,Demise forumlarında,runuo forumlarında bundan bahsediliyor,Yanılıyor olabilirim.ben belirttigim gibi yazılım olarak eleştiremem teknik olarak,şu varki runuo nun sphere elimatörlere nazaran cok daha güclü alt yapı ve stabilite konusunda cok üstün oldugudur,runuo ya 2000 3000 oyuncuda girse etkilenmezler,oldugu makinenin gücü yetiyorsa server rahat kaldırıyor yazılım orlak dogrumudur bu dogrudur..
Bir söylenti (belirtiyorum söylenti oldugunu) inandırıcı geliyor,neden mi demisede ki online sayısı..Osinin bazı scriptleri denedigi demisede yenilikleri takip ettigi söylentisi yaygın,bana inandırıcı geliyor nedeni ise girin euro serverlarına osinin 200 online anca,demise girin 800 1200 1300 leri buldugu zamanlar oluyor.
İkincisi Sphere server kuralım ML destekli, ve runuo 2.0 kuralım,girelim icine scriptlerini yapalım,ve acalım uo stratics sayfasını ordakileri okuyp fixliyelim,bakalım hangisi daha osi clone oluyor..Bana sphere da Elf dungeonlarını yapsınlar quest sistemini ve pvp dengesini ,spellwear skilini tam çalışır yapsınlar dediklerinin hepsine katılıcam,Özellikle spell casting ,fc fcr dengesini( fast casting ;fast casting recovery ) swing delay,Resist dengelerini,bunlarda bitmiyor,Ml de o kadar cok item varki ve bunların dengeleri,Bana dediklerin hiç inandırıcı gelmiyor..Sphere ların son durumlarını görünce,Cünkü dediklerimi yapan server varsa görmek isterim.ML yi cok iyi bilen oyunculardan biriyim..Sa ya kadar cok inceledim cok oynadım..yapan yok spherede ML yi,Dedigim gibi varsa iddaa ediyorsan yapıldı diye görmek istiyorum.ML yapmak var ,yapmak var ..Ml yi gercekten iyi bilen biri olarak ben bunun yapılacagını hic sanmıyorum sphere da,sansaydım görürdüm,
Mondein LEgacy hakkında cok cok iyi bilgiye sahip olmak gerekiyor ML serverı yapabilmek icin..Sadece ML de degil AOS ve SE de icinde oldugu icin bu üc sürümüde yalayıp yurmak gerekir.Sphere cilerin bu türlü bir bilgiye sahip oldukları cok nadirdir hepsini kastedmiyorum fakat yüzde 98 gibi bir sphere elimatör coder ı Bu sürümlerin icindeki dengelerden bir haber bilmiyorlar,yada hic farkında bile degiller..Yane Ml bilmiyen birine dediklerin mantıklı gelebilir,Ama ML yi cok iyi bilenlere dediklerin hiç mantıklı gelmiyor..Maalesef,Dediklerimi cürüt haklı oldugunu kabul ediyim :).ama saygı duyuyuorum görüşlerine..Tşkler..
Sosyal ağlarda paylaş

Hermesus said:

Şimdi bir gercek var ki bu kanıtlanmış bişi..Runuo nun ayratıcı ryan ın kurdugu demise serveri osi nin en sevdigi free server,Demise forumlarında,runuo forumlarında bundan bahsediliyor,Yanılıyor olabilirim.ben belirttigim gibi yazılım olarak eleştiremem teknik olarak,şu varki runuo nun sphere elimatörlere nazaran cok daha güclü alt yapı ve stabilite konusunda cok üstün oldugudur,runuo ya 2000 3000 oyuncuda girse etkilenmezler,oldugu makinenin gücü yetiyorsa server rahat kaldırıyor yazılım orlak dogrumudur bu dogrudur..
Bir söylenti (belirtiyorum söylenti oldugunu) inandırıcı geliyor,neden mi demisede ki online sayısı..Osinin bazı scriptleri denedigi demisede yenilikleri takip ettigi söylentisi yaygın,bana inandırıcı geliyor nedeni ise girin euro serverlarına osinin 200 online anca,demise girin 800 1200 1300 leri buldugu zamanlar oluyor.
İkincisi Sphere server kuralım ML destekli, ve runuo 2.0 kuralım,girelim icine scriptlerini yapalım,ve acalım uo stratics sayfasını ordakileri okuyp fixliyelim,bakalım hangisi daha osi clone oluyor..Bana sphere da Elf dungeonlarını yapsınlar quest sistemini ve pvp dengesini ,spellwear skilini tam çalışır yapsınlar dediklerinin hepsine katılıcam,Özellikle spell casting ,fc fcr dengesini( fast casting ;fast casting recovery ) swing delay,Resist dengelerini,bunlarda bitmiyor,Ml de o kadar cok item varki ve bunların dengeleri,Bana dediklerin hiç inandırıcı gelmiyor..Sphere ların son durumlarını görünce,Cünkü dediklerimi yapan server varsa görmek isterim.ML yi cok iyi bilen oyunculardan biriyim..Sa ya kadar cok inceledim cok oynadım..yapan yok spherede ML yi,Dedigim gibi varsa iddaa ediyorsan yapıldı diye görmek istiyorum.ML yapmak var ,yapmak var ..Ml yi gercekten iyi bilen biri olarak ben bunun yapılacagını hic sanmıyorum sphere da,sansaydım görürdüm,
Mondein LEgacy hakkında cok cok iyi bilgiye sahip olmak gerekiyor ML serverı yapabilmek icin..Sadece ML de degil AOS ve SE de icinde oldugu icin bu üc sürümüde yalayıp yurmak gerekir.Sphere cilerin bu türlü bir bilgiye sahip oldukları cok nadirdir hepsini kastedmiyorum fakat yüzde 98 gibi bir sphere elimatör coder ı Bu sürümlerin icindeki dengelerden bir haber bilmiyorlar,yada hic farkında bile degiller..Yane Ml bilmiyen birine dediklerin mantıklı gelebilir,Ama ML yi cok iyi bilenlere dediklerin hiç mantıklı gelmiyor..Maalesef,Dediklerimi cürüt haklı oldugunu kabul ediyim :).ama saygı duyuyuorum görüşlerine..Tşkler..

İşte takip etmiyorsun diyorum neye göre altyapısı runuonun daha iyi ? Spherenin şu en son 0.56bnin en son buildine 1000 kişi girmiş mi de daha stabil diyebiliyorsun ? Ayrıca buyur ben sana ML yi en baştan yapayım, elf dungeonları vs. hepsi Spherede yapılabiliyor diyorum. ML yi de tamamen biliyorum haliyle öncekileri de.. Sphereda bunlar yapılabiliyor ben daha önce denedim dediğin faster cast vesaire fizzle oranları hepsi kontrol edilebiliyor. Yazdıklarımı okumamışın galiba Spherenin crash vermesi tamamen başarısız scripterlardan kaynaklanıyor. Farkettiysen runuo hiç crash vermez onun defaultu MLdir ancak sphereserver da default scriptler ile Crash vermez ama onun bir versiyonu yoktur yani herhangi bir UO versiyonuna benzemez. Sphereserver t2a da değildir uo1 e daha çok yatkındır sphereserver. Farkettiysen modifiyeli runuo sunucuları da crash veriyor bu da Sphereserverdaki başarısız scripterlara benzer.. Ama şuanki diliyle sphereyle ML deki ve SA daki herşeyi yapabilirsin. Eğer sphere son sürümünü kurup SA modunu aktif edersen configden, o yeni eklenen SA ability booktan gargoylenin uçabildiğini farkedeceksin kanatlarını çırparak..
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca Eklemek istiyorum.Sphere serverın 12 milyon 13 milyone varan mobilasyonunu nasıl kaldırıcak,Runuo Ml (2.0) serverını kurudgunuzda,hic oyuncu yokken yaklaşık 3 milyom mobilasyon var..400 500 player ile 3 aydan daha kısa sürede 6 milyona ulaşıyor..6 ayda ciddiyim yane 500 600 oyuncu 10 milyona varan mobilasyon itema ulaşabilir.Sphere ın bunu kaldırabilecegini sanmıyorum..Sphere kötüdür demiyorum..ama runuo serverlar daha stabil Daha kullanışlı,Şu var Sphere da hayal gücünün yettigi yere kadar degiştirebiliyorsun ,runuo da c++ oldugu icin sphere daki gibi script icra etmek kolay degil..
Birde Cok ciddiyim.SA yı gectim ML yi tam yapan sphere server örnegi bilen varsa incelemek istiyorum.Görmek istiyorum.Bütün elf guestleri mevcut,dungeonları orjinaline uygun ,Craftable artifactlar ı olan,Champion sistemi olan..Elf sehri olan,Sansactraty si olan,Peerles bossları calısan,Tokuna sı aktif olan,TOT ları aktif olan,Ninja ve bushido skillerinin orjinale yakın calısan,Serverdaki crafting dengesinin osi ye yakın olan sphere server ı varsa diyorsan,İncelemek cok isterim.Dread Horn questi yaparız hatta senle ...
İkincisi SA yı bir rus yaptı eski runo dev team deydi.ryanla kavga ettikleri icin runuodan ayrıldı.yepyeni bir elimatör cıkartıcak diye biliyorum..onun dısında sa Eklentisini yapabilen elimatör varmı yok sanırım sphere da göremedim dedigini SA haritalarının eklenmesi yada Ml haritalarının eklenmesi ML sürümün oldugu anlamına gelmez..Harita farklı bişi ,Cekirdek code alrındaki şeyler farklı..o haritada Second age oynarsın fakat sphgere da ML oynuyamassın ..benden cok daha bilgili kişiler var yazılım bilmiyorum ..Ama okuyorum araştırıyorum bilgi sahibi olmaya calısıyorum..Dediklerin gercek olsaydı coktan sphere da Champion sistemi olurdu..Daha göremedimn..Power scroll sistemini ? yoksa varmı
Sosyal ağlarda paylaş

Of okumuyorsun diyorum işte http://www.sphereserver.net kısaca gir buraya gez community pack felan Champion sistemi zaten var. Ayrıca sphereserver c++ ile yazılmış bir emülatör RunUO c#, karıştırmayalım.

Bak ben sana ne diyorum bu dediklerinin hepsi kodlanabilir. Sphereserver admini böyle bir şey yapmıyor ama kullanıcılar yapabilir. Yapmak zorunda da değil. Ama o dediklerinin hepsi kodlanabiliyor, mümkün ama yapmak isteyen sayısı fazla değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Bak İnceledim.Sa eklentilerini,Diger oyun serverlarına da baktım.yapabilen birisi yok..Sa eklentisini yapabilen Runuo elimatör tabanlılar..Dünyada Su anda Bunları Sphere da yapabilen yok.Sonuc konusuyorum.örnek gösteririmisin.Girip inceleyim.Yokki örnek basarabilmiş.Evet bilmiyorum,yazılım bilmiyorum bunu declare ediyorum.Ama oyunu cok iyi biliyorum.Özelliklede ML yi cok iyi biliyorum.Zati Türkiye'de Ml sürümünü bilen adam sayısı 50 yi gecmez..Ml nin ne oldugunu cok iyi bildigim icin.Sphere da ML yi yapabilen varsa Görmek istiyorum..SA yı gectim.SA yı uo stratics den okudugum akdarı iel biliyorum oynamadım diyemem bişi,Ama ML osi de oynadım Demise de oynadım ,Türkiye de adam gibi yapmış ML yi Kayıp diyarlar Ve dargath da oynadım :)..ML de ciddi bilgim var.Girmem yeterli..bana örnek veriyim bakıyım ve senin haklı olduguna ikna olıyım :)..Senin bilgin benden yazılım olarak cok üstündür..İki satır Code yazarsın anlamam hic birinden.Dogrusun,Bilmiyorumdur teknik olarak.Ama oyunu biliyorum :)Bu yönden bakıyorum olaya Player olarak,Ml oyuncusu olarak,Sphere da ML versiyonu olan bir server a girmek isterim.Görmek isterim; incelemek isterim..Örnek Pls..Bende derimki sphere yapmış yaa diyim..Deafult Sekilde runuo 2.0 rı kur.Daha bir Ml dir sphere dan..Bunu kastediyorum..Sphere da Ml yi yapıcak adam varmıdır bilmiyorum olsa bile ugrasmaz Ml yi yapmak icin...Adamın ömrü yetmez..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...