Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

reçetesiz anti depresan

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sdeceokuyangenç said:

ama istisnasız her türlü anti-depresanın bağımlılık yaptığını..

hatta hertürlü vücüda etki eden kimyasalın uzun süre kullanımının bağımlılık yapıcağını bilmiyosun ?
Su içmekte bağımlılık yapar , istediğin herşey bağımlılık yapabilir ama bahsettiğin fizyolojik bağımlılık ise her antidepresan bağımlılık yapmaz yok böyle birşey dayanağın olmadan konuşuyorsun
Mesaj tarihi:
sdeceokuyangenç said:

ben farmakoloji + biyokimya görüyorum sen klinik psikoloji daha fazla kasma istersen..

fizyolojik bağımlılıktan bahsediyorum psikolojik diil
İyi okuyamamışsın , bunu akademik çevrede deme gülerler sana
Mesaj tarihi:
sdeceokuyangenç said:

Friedman said:

depresyon hastalık bile değil ki ilaçla geçirilsin

depresyon hastalıktır..ama öle her depresyondayım diyen depresyonda diildir

depresyon bildiğin stresi kaldıramamaktır topu topu. Overrated
Mesaj tarihi:
_anijav_ said:

sdeceokuyangenç said:

ben farmakoloji + biyokimya görüyorum sen klinik psikoloji daha fazla kasma istersen..

fizyolojik bağımlılıktan bahsediyorum psikolojik diil
İyi okuyamamışsın , bunu akademik çevrede deme gülerler sana

daha fazla araştırıp hatanı kabul etmek yerine saldırıyosun.. birazcık bakınsan araştırsan anlıcaksın..
Mesaj tarihi:
Yanlış bilgilendiren sensin kendi varlığım bile bu dediğini çürüten birşey 3 sene lustral kullandım ve bir anda kestim , kaç ay oldu en ufak bir bağımlılık göstergesi yok.
Mesaj tarihi:
çok bilimsel konuştun gerçekten..

BEN KULLANDIM BANA BŞİ OLMADI HEBELE HÜBELE

yau arkadaşım antidepresanların çoğu dopamin,seratonin ve noradrenalinin nörosinaptik aralıktan geri alınımını bloke etmiyomu ? ediyo.. vücut bi süre sonra bu duruma adepte olup ordaki nörotransmitter oranını normal kabul etmiyomu ? ediyo..sen bu ilacı bıraktıktan sonra bu NTlerde düşüş oluyomu oluyo ? vücut eksikliğini hissediyomu hissediyo..

ben kullandım bana öle bşi olmadı gibi saçma şeylerle konuşmayalım lütfen..herkesin bünyesi ve iradesi aynı olucak diye bişey yok
Mesaj tarihi:
al sana lustralla ilgili *bilimsel* açıklama o zaman

said:
Sertralin, nöronal serotoninin (5-HT) in vitro güçlü ve spesifik bir gerialım inhibitörüdür.
Noradrenalin ve dopamin nöronal gerialımı üzerinde sadece çok küçük bir etkisi vardır. Klinik
dozlarda, sertralin trombositlere serotonin alınımını bloke eder. Sertralin sedasyon yapmaz ve
psikomotor performansı etkilemez. 5-HT geri alınımı üzerine yaptığı selektif inhibisyon ile
uyumlu olarak, sertralin katekolaminerjik aktiviteyi artırmaz. Sertralinin muskarinik (kolinerjik),
serotonerjik, dopaminerjik, adrenerjik, histaminerjik, GABA veya benzodiazepin reseptörlerine
afinitesi yoktur.
Mesaj tarihi:
Dartanian said:

Benim kuzenim kullanıyo ve bayaa bi bağımlısı..Kendisi de bunu doğruluyo.

kullandığı süre içinde kendini iyi hissettiği ve tedavi süreci gereği kullanmak zorunda olduğu için kullanıyodur, bağımlılıktan değil.
ne zaman doktor "tamam artık senin ilaç desteğine ihtiyacın" yok der ve dozajı azaltarak bıraktırır, o zaman kuzenin o ilacın adını bile anmaya gerek duymaz.

zira beynin kimyasıyla oynayan her şey irili ufaklı hasarlara yol açmaktadır.
Mesaj tarihi:
_anijav_ said:

Yanlış bilgilendiren sensin kendi varlığım bile bu dediğini çürüten birşey 3 sene lustral kullandım ve bir anda kestim , kaç ay oldu en ufak bir bağımlılık göstergesi yok.
Bu bileye dikkat çekerim zira anlamadığın aşikar . Olaya bilimsel tahlillerle girmeden daha yüzeysel bir bakış açısı bile yeterli dedim bunu anlamak için zira psikolojik bağımlılıkla fizyolojik bağımlılık arasındaki farkı bildiğime inanıyorum
Mesaj tarihi:
Abi kuzenim ileri derecede panik atağı falan var.Bırakınca kalbim çarpıyo falan diyo.İlacı bitince yaygara falan koparıyo bu nedenle.Bişey olcağını falan sanıyo..

O değil doktorun verdiği başka bi ilacı da almıyo.Ne kadar doktoru yan etkisi fazla yok şunlar şunlar çok az görülmüş bunu kullan daha iyi dese de bildiğini okuyo.Ailecek kafayı yicez.
Mesaj tarihi:
_anijav_ said:

al sana lustralla ilgili *bilimsel* açıklama o zaman

said:
Sertralin, nöronal serotoninin (5-HT) in vitro güçlü ve spesifik bir gerialım inhibitörüdür.
Noradrenalin ve dopamin nöronal gerialımı üzerinde sadece çok küçük bir etkisi vardır. Klinik
dozlarda, sertralin trombositlere serotonin alınımını bloke eder. Sertralin sedasyon yapmaz ve
psikomotor performansı etkilemez. 5-HT geri alınımı üzerine yaptığı selektif inhibisyon ile
uyumlu olarak, sertralin katekolaminerjik aktiviteyi artırmaz. Sertralinin muskarinik (kolinerjik),
serotonerjik, dopaminerjik, adrenerjik, histaminerjik, GABA veya benzodiazepin reseptörlerine
afinitesi yoktur.

şurda yazandan farklı bişi sölemedim ben ? burda bağımlılıkla ilgili bşi yok ? etki mekanizması işte ?
Mesaj tarihi:
_anijav_ said:

_anijav_ said:

Bu bileye dikkat çekerim zira anlamadığın aşikar . Olaya bilimsel tahlillerle girmeden daha yüzeysel bir bakış açısı bile yeterli dedim bunu anlamak için zira psikolojik bağımlılıkla fizyolojik bağımlılık arasındaki farkı bildiğime inanıyorum

ya bak benim yaptığım gibi yap..dayanağın yok dedin etki mekanizmasıyla anlattım bu yüzden bu yüzden diye..

sen bana hala ne diyosun
  • Yeni Oluştur...