Invulon Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 Özel mesaj ve ICQ dan gelen isteklerden sonra ufak bir guide hazirladim umarim isinize yarar, ilk olarak RunUO'nun Anasayfasina giriyoruz, downloadsdan RunUOnun cikan en son relase'i , Scripit Test Compiler ve .Net Framework 1.1 i indiriyoruz. inen RunUO zipini aciyoruz serveri acmaniz icin gereken ayarlar, Örnek olarak Runuo dosyalarini C:RunUO icine attiniz Simdi size Test modundan cikartarak standart bir server acmayi anlatacagim Test Modundan cikmak icin C:RunUOScriptsMiscTest Center klasorunu silerek Test Modunu kapatabilirsiniz daha sonra WelcomeTimer.cs dosyasini acin ve said: private static string[] m_Messages = new string[] { "Welcome to this test shard. You are able to customize your character's stats and skills at anytime to anything you wish. To see the commands to do this just say 'help'.", "You will find a bank check worth 1,000,000 gold in your bank!", "A spellbook and a bag of reagents has been placed into your bank box.", "Various tools have been placed into your bank.", "Various raw materials like ingots, logs, feathers, hides, bottles, etc, have been placed into your bank.", "5 unmarked recall runes, 5 Felucca moonstones and 5 Trammel moonstones have been placed into your bank box.", "One of each level of treasure map has been placed in your bank box.", "You will find 9000 silver pieces deposited into your bank box. Spend it as you see fit and enjoy yourself!", "You will find 9000 gold pieces deposited into your bank box. Spend it as you see fit and enjoy yourself!", "A bag of PowerScrolls has been placed in your bank box." }; seklendeki mesaji asagidaki sekilde degistirin said: private static string[] m_Messages = new string[] { "X Serverina Hos Geldiniz!" // Oyuna girdiginizde cikan msg }; Sirada Serverlist.cs de Altdaki yazinin gecdigi yeri bulun said: public const string ServerName = "RunUO Test Center"; public static void Initialize() { Listener.Port = 2593; ve asagidaki sekilde degistirin said: public const string ServerName = "X UO Server"; //Serverin ismi public static void Initialize() { Listener.Port = 2593; // Serverin Portu Oyunda kac kisi online ogrenmek icin ise Loginstats.cs yi degistirmeniz gerekiyor bunuda su sekilde degistirebilirsiniz said: m.SendMessage( "Merhaba, {0}! Su anda {1} kisi online.", // {0} = Giren kisinin nicki args.Mobile.Name, // {1} = Oyunda olan kisi sayisi userCount ); Simdi Shardimiza nasil giricegiz Ilk once UOGateway den Uogatewayi indiriyoruz. Programi calistirip My Servers Secenegine giriyoruz Custom shard a tiklayip Shard Host : 127.0.0.1 Shard Port : 2593 Shard Name : Test Encryption : Remove Encryption diyip save ediyoruz Su anda elimizde Belli yerleri turkcelestirilmis acilmaya hazir bir shard var,Nasil girmeniz gerektiginide ogrendiniz, Simdi sorucaksiniz eee bu kadarmi bunun olayi :) pek sayilmaz, Son olarak Spawn koymayi ve sonrada size C# ogrenmeniz icin gerekli examplelari ve RunUO icin gerekli toolarin urlelerini verecegim. Kendiniz Elle Spawn Koymayi ogrenmeniz icin Örnek olarak iskelet spawni: [add spawner 1 2 5 0 15 Skeleton simdi burdaki rakamlar ne diye sorucak olursaniz 1 ( Koymak istedigin iskelet sayisi) 2 ( en az 2 dakika icinde spawn olucak) 5 ( en gec 5 dakika icinde spawn olucak) 0 (Takimi bu ayri bir gurup yaratik icin kullanabilirsin bir gurup orc icin mesela) 15 ( bu ise spawndan ne kadar mesafe uzaga gidebilecegidir) bu sekildede spawn koyabilirsiniz, C# icin yardimci linkler RunUO Tutorial C Sharp Corner C Sharp Station SoftSteel LearnVisualStudio.Net Devhood.com Microsof C# RunUOda kullanacaginiz Toollar Script Test Compiler InsideUO Pandora's Box Microsoft .NET Framework Version 1.1 Redistributable[/b] Son olarak aradigi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 C++ için süper bir beginner kitap. Bulabilen alsın derim. C++ Programming 101 Greg Perry ISBN: 0-672-30200-4 Arlooax The Elven Mage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardaaltunel Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 arkadaslar kısaca ben calistirabildiim halini soyliim RunUO Beta 28 ScriptTestCompiler Framework 1.1 Bunları indirdikten sonra,RunUO Beta 28'i C:RunUORunUO Beta 28 seklinde kuruyoruz... ScriptTestCompiler'ın icinden cıkan 2 dosyayı C:RunUO icine aktarıyoruz... Framework'ude kurunca[yer belirlemeye gerek yok].Test Compiler acmaya gerek yok...Direk RunUO exe'den serverı acıyoruz...Admin Acc olusturulsunmu'ya evet deyip acc olusturuyoz ve UOGatewey ile baglaniyoruz...[sanırım Ultima Online:Lord Blackthornes Revenge'de calisiyor...Second Age'de deneyen arkadaslarım calısturmamamıs...En iyisi bi LBR alın[patch'i 15dk suruyor] Ben bu sekilde calistirdim..Iyi sanslar cumleten c# ogrenmemiz dilegiyle...[hline]Yemyesil bir doga Bahar kokan otlar Kuslar bocekler Ve mutlu inekler Ve düsündümki ne güzel dünya Bir daha düsündüm bu cennet olmalı!!! Admin Elessar- Numenor Uo shard Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gorgonyt Mesaj tarihi: Haziran 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2003 peki bu runuo'nun sphere'den farki nedir? Tabiki oyunun oynanis tarzi olarak degil de serverlar arasindaki farklar nelerdir? Aklima simdilik su sorular geliyor, daha sonra gelirse sormaya devam ederim :)) 1. scriptler .scp kadar kolaymi? 2. Axis gibi bir yardimci program kullanabiliyormuyuz? 3. speed hack, injiction gibi programlar bu serverdada calisiyormu? 4. actigimiz server'a diger oyuncularin baglanabilmesi icin nasil bir clint kullanmaliyiz yada clint'ta ne gibi degisikliler yapmaliyiz? 5. sphere'e gore runuo'nun en buyuk avantaji nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Invulon Mesaj tarihi: Haziran 15, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2003 said: gorgonyt, 15 June 2003 13:52 tarihinde demiş ki: peki bu runuo'nun sphere'den farki nedir? Tabiki oyunun oynanis tarzi olarak degil de serverlar arasindaki farklar nelerdir? Aklima simdilik su sorular geliyor, daha sonra gelirse sormaya devam ederim :)) 1. scriptler .scp kadar kolaymi? 2. Axis gibi bir yardimci program kullanabiliyormuyuz? 3. speed hack, injiction gibi programlar bu serverdada calisiyormu? 4. actigimiz server'a diger oyuncularin baglanabilmesi icin nasil bir clint kullanmaliyiz yada clint'ta ne gibi degisikliler yapmaliyiz? 5. sphere'e gore runuo'nun en buyuk avantaji nedir? Script hazirlamak icin C# ogrenmeniz gerekli cunku scriptler C# dili kullanilarak hazirlaniyor dili bilmeden hazirlamaniz cok zor Yazdigim guideda gerekli programlarin linki mevcut pandora's box axiese benzer ve cok daha gelismisidir diyebilirim :) speedhack ve injection emulatorle ilgili degil clientle ilgilidir speedhack su an calisiyor ama speed yapani tespit edebileceginiz yollar mevcut client olarak hep en son guncellenmis clienti uopatchle takip etmenizi oneririm nasil baglancaginizida yazdim uo gatewayi kullanarak serveriniza baglanabilirsiniz sphereye gore en buyuk avantaji tamamen osi clone bir shard yaratabilirsinizki bu sphere ile neredeyse imkansiz, RunUOda sphere de calismayan skillerin tamamini kullanabilirsiniz Osi de olan ozelliklerin cogunu runuoya uyarlayabilirken spherede bunu yapmak zor neredeyse imkansizdir sayilamiycak kadar farki var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Belixuis Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Bu script sayesinde [bandageself yazdığınızda kendinizi bandajlarsınız.. Bu scripti C:RunUOScriptsCommands klasörüne ekleyiniz.. said: using System; using Server; using Server.Items; namespace Server.Scripts.Commands { public class BandageSelf { public static void Initialize() { Server.Commands.Register( "BandageSelf", AccessLevel.Player, new CommandEventHandler( BandageSelf_OnCommand ) ); } [Usage( BandageSelf )] public static void BandageSelf_OnCommand( CommandEventArgs e ) { Mobile from = e.Mobile; if( from != null) { Container backpack = from.Backpack; if( backpack != null ) { Bandage m_Bandage = (Bandage) backpack.FindItemByType( typeof( Bandage ) ); if ( m_Bandage != null ) { from.RevealingAction(); if ( BandageContext.BeginHeal( from, from ) != null ) m_Bandage.Consume(); } else e.Mobile.SendMessage( "Cannot find bandage" ); } else from.SendMessage( "You don't have a Backpack." ); } } } } _________________ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Belixuis Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Bu script sayesinde [bandage yazdığınızda target çıkar.. İstediğiniz canlıyı healleyebilirsiniz.. Bu scripti C:RunUOScriptsCommands klasörüne ekleyiniz.. said: using System; using Server; using Server.Items; namespace Server.Scripts.Commands { public class Bandage { public static void Initialize() { Server.Commands.Register( "Bandage", AccessLevel.Player, new CommandEventHandler( Bandage_OnCommand ) ); } [Usage( Bandage )] public static void Band_OnCommand( CommandEventArgs e ) { Mobile from = e.Mobile; if( from != null) { Container backpack = from.Backpack; if( backpack != null ) { Bandage m_Bandage = (Bandage) backpack.FindItemByType( typeof( Bandage ) ); if ( m_Bandage != null ) m_Bandage.OnDoubleClick(from); else e.Mobile.SendMessage( "Cannot find bandage" ); } else from.SendMessage( "You don't have a Backpack." ); } } } _________________ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Belixuis Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Bu script sayesinde [regs yazdığınızda çantanızdaki reg sayısını görebilirsiniz.. Bu scripti C:RunUOScriptsCommands klasörüne ekleyiniz.. said: using System; using System.Collections; using Server; using Server.Items; using Server.Targeting; using Server.Mobiles; namespace Server.Scripts.Commands { public class Regs { public static void Initialize() { Server.Commands.Register("regs",AccessLevel.Player, new CommandEventHandler( Regs_OnCommand)); } private static Type[] regs = { typeof(BlackPearl), typeof(Bloodmoss), typeof(Garlic), typeof(Ginseng), typeof(MandrakeRoot), typeof(Nightshade), typeof(SulfurousAsh), typeof(SpidersSilk)}; private static string[] regs_name = {"BP","BM","GA","GI","MR","NS","SA","SS"}; public static void Regs_OnCommand( CommandEventArgs e) { Mobile mob = e.Mobile; Container bp = mob.Backpack; if (bp == null) {return;} string res=""; string nf=""; int count=0; for (int i=0;i { try { count = bp.GetAmount(regs[i],true); if (count > 10 ) { if ((res.Length !=0) && (i res += regs_name[i]+":"+count.ToString(); } else { if ((nf.Length !=0) && (i nf += regs_name[i]+":"+count.ToString(); } } catch { break; } } if (res.Length == 0 && nf.Length==0) { mob.SendAsciiMessage(40,"No regs was found !"); } else { if (res.Length != 0 ) mob.SendAsciiMessage(76, res); if (nf.Length != 0) mob.SendAsciiMessage( 40, nf); } } } } _________________[Bu mesaj Belixuis tarafından 19 June 2003 00:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Belixuis Mesaj tarihi: Haziran 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2003 Bu script sayesinde [drink yazdığınızda çantanızda bulunan heal - cure - refresh - nightsight potionları içebilirsiniz.. Bu scripti C:RunUOScriptsCommands klasörüne ekleyiniz.. said: using System; using System.Collections; using System.IO; using Server; using Server.Items; using Server.Mobiles; namespace Server.Scripts.Commands { public class Drink { public static void Initialize() { Server.Commands.Register( "Drink", AccessLevel.Player, new CommandEventHandler( Drink_OnCommand ) ); } [Usage( Drink )] public static void Drink_OnCommand( CommandEventArgs e ) { Mobile from = e.Mobile; if (from==null) return; Container bp = from.Backpack; if (bp==null) return; Type type = null; if (e.Arguments.Length != 0) { switch (e.Arguments[0]) { default : case "heal" : type = typeof(BaseHealPotion);break; case "cure" : type = typeof(BaseCurePotion);break; case "refresh" : type = typeof(BaseRefreshPotion);break; case "night" : type = typeof(NightSightPotion);break; } } else { from.SendMessage("Usage: Drink [heal/cure/refresh/night]"); return; } BasePotion potion = (BasePotion)bp.FindItemByType(type); if (potion==null) { from.SendMessage("You dont have any potions"); return; } potion.Drink( from); } } } Örnek olarak; çantanızda bulunan heal potionu içmek istiyorsunuz.. Bunun için [drink heal komutunu kullanmanız yeterli.. Bunun gibi;[drink cure[drink refresh[drink nightsight komutlarınıda kullanabilirsiniz.. _________________[Bu mesaj Belixuis tarafından 19 June 2003 19:15 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Invulon Mesaj tarihi: Haziran 19, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2003 runuo yu Osi Clone olarak yada RunUO nun gelismis yapisiyla yapilabilcek custom shardlar hazirlayabilirsiniz runuo size ultima uzerinde inanilmaz bir hakimiyet ve esneklik saglar c# yi runuoda nasil kullanicaginiza dair ufak bir guide hazirliyorum bitince burada bulabilirsiniz su sıralar yogunum ama en kısa zamanda hazirlayacagim, ayrica onceki mesajlarda soylendigi gibi runuo forumlarini takip etmeniz herzaman faydali olur script hazirlayan arkadaslar yardim isteklerine orda daha kolay cozum bulabilir (hersekilde bende yardimci olmaya calisirim) runuo scriptleri icin yeni bir konu acip kendi hazirladigim bazi scriptleri koymayi dusunuyorum gercekden ilgilenen arkadaslar icin ufak bir yardimim olsun sadece biraz zaman gerekli :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Belixuis Mesaj tarihi: Haziran 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2003 Çok yararlı bir spawn programı.. Serverinizdaki spawnları osi'de olduğu gibi düzenliyor..Osi Spawner + Programa dahil olan bazı özellikler: - İster Felucia istersenizde hem Felucia hemde Tremal'i düzenleyebiliyor.. - Hayvan spawnı - Dungeon spawnı - Reagent spawnı - World spawnı _________________ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kath Mesaj tarihi: Haziran 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2003 Pandoras Box adlı program kendi adıma runuo için yazılmış GM toollar arasında en beqendiim sizlere de tavsiye ediyorum bir çok şeyi çok kolaylaştırıyor ayrıca Box ile kullandığınız komutları veya static itemların idlerini oyun içinde alt q kombinasyonu ile öğrenmek de bana çok faydalı oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Invulon Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2003 simdi c# bilmenizin yani sira scripting ile biraz ugrasirsaniz sorun cikmaz gayet basitdir ama belli bir sure hazirlanmis scriptleri gozden gecirmeniz faydali olur ufak ayardan cok duzeltilmesi gereken cok sey var ufak ayarlardan biraz daha detayli ve zaman aliyor ama harcadiginiz zamana deger. programlar runuo yu kullanirken size kolaylik sagliyacak programlar .net ise runuo yu calistirmaniz icin gerekli. script test compiler ise scriptlerin hata verip vermedigini denemeniz icin bazi scriptler cok buyuk hatalara ve sharda buyuk zarar verebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 bu arada hazırlanan UOAssist türü program hakkında burdan bilgi bulabilirsiniz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Insomnia Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Peki Normal Player Accountu Nasıl Açabiliris ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Insomnia Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Bu arada saveler çok kısa aralıklarla atılıyor. Bunun aralıklarını nasıl uzatabiliriz ? örneğin saatte bir save? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guardteam Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 Yanlıslıkla tread actık zati windows 98se den runuo yu calsıtırdım sorun yok gözüküyo ama baglanamadım bi türlü. windows dan mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sniper Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 Save süresini değiştirmek için : ..ScriptsMisc dizini altındaki AutoSave.cs dosyasını açmanız gerekli. O dosyanın başlarında private static TimeSpan m_Delay = TimeSpan.FromMinutes( 5.0 ); şekline bir ifade var. Buradaki 5 sayısını istediğiniz dakika olarak değiştirebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Blackic3 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2003 Arkadaşlar bir de runuo'ya el atmayı düşündüm fakat xp 'de çalışmıyordu sanırım? Bilginiz varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apex Mesaj tarihi: Eylül 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2003 xp'de calisiyor yok oyle bisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Invulon Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 XP de calismama hatasi sanirim .Net Frameworkun yuklu olmaması olabilir yüklü olduguna emin ol cünkü RunUO .Net Framework olmadan calismaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neorob Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 runou serverına girerken kullanıcı adı ve parola istiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 RunUO n8un sitesine noldu ya ?[hline]Karakurt, 30 May 2003 21:56 tarihinde demiş ki: Deniz maymunu hayvanı çok şerefsiz bi hayvandır Karakurt, 03 September 2003 12:45 tarihinde demiş ki: FuFu hayvanı çok şerefsiz bir hayvandır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
visaoglu Mesaj tarihi: Eylül 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2003 Runuo kullanıyorum ve pandora programında travel menüsündeki yerlere gitmeye çalıştığımda hep denizin ortasına falan ışınlanıyorum. şehir li,nkleri çalışmıyor yani. star chambera bi türlü ulaşamadım meselaa üstelik oyun içinde de star chamber ı go ile kullanınca yine denizin ortasında kalıyorum. Ya ben bişeyi yanlış yapıyorum ya da serverım beni star schamber odasına layik görmüyor. ya daa orda görmemin sakıncalı olacağı bişey var :P ama oyun içinde go komutu ile diğer yerlere ulaşabiliyorum. Bu konuda bilgisi olan bi arkadaş varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim. dedim ya belki çok basit bişeydir ama ben bu tarz şeylerde fazla tecrübe sahibi birisi değilim o yüzden cehaletimi anlayışla karşılayacağınızı umuyorum :) Şimdiden teşekkürler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patonojen Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2003 Sanırsam Diğer haritalardan dolayi ilshenar ve malas yüzünden haritada bir karısıklık oluyordu diye hatırlıyorum. Koordinatla gitmeyi denedinizmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar