Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yazılımcılar sizde bana el atın

senko

Öne çıkan mesajlar

ne güzel başlık oldu demi sdfsdfsdf

bende yapcam bitirme projesi, sınavlar bitsin bol bol araştırcam tabii neler yapabilirim ama, deli fikirlerde gelir patiden. var mı hacı şunu yap diyen, bak biz zamanında bunu yapamadık sen yap diyen...

ama ricam otomasyon olmasın, geçen dönem yaptık gına geldi otomasyondan, bide biraz yaratıcı way anasını detircek bişiler yapmak istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

baldur's gate oynadiysan, onda partideki elemanlari farkli dizilimde tutabildigini biliyorsundur. Hani ucgen seklinde (bowling'deki kukalar gibi), yok 6'li tek sira halinde ya da 3 3 iki sira halinde gibi. Bunlar hep formasyon. Robot dusun 6 tane. Bunlar x noktasindan y noktasina gidecekler. Yol bazen tek serit, bazen 3 serit bazen 2 serit bazen 4 serit oluyor. 4 seritte ucgen seklinde ilerlerken, tek seride dusuyorsa bir anda tek siraya gecmeleri gerek. Bunu sen ben baktigimizda tabii ki goruyoruz ve hallediyoruz. Eger hepsine, degisim sirasinda nereye gidecegini hardcoded verirsen, birisi bozuldugunda, mesela 3. olan diyelim, tek siraya gectiklerinde 2. ile 4. arasinda mesafe farki olacaktir. Hatta ilki bozulursa durum daha bir vahil olur. Eger bir lider varsa robotlarin arasinda, o da digerlerine gidecekleri yeri soyler ve bir sekilde o robotlar yerlerine giderler (sen 2. sen 3. olacaksin seklinde). Ama lider bozuldugunda ne olacak? Birinin ben lider oluyorum diyip digerlerini yonlendirmesi gerekli. Peki hangisinin one cikip digerlerini yonetmesi gerekli? Peki sonradan bir robot eklenirse bunu hiyerarsiye nasil eklersin. Gelen, diger robotlardan vasif olarak liderlige daha musaitse bunu diger robotlara nasil bildirirsin? Yeni gelenden sonra yeni bir tane daha gelirse, o zaman bu iki gelen lider arasinda nasil bir hiyerarsi kurman gerekir? Boyle bir suru soru var yanitlanmasi gereken...

Yerse..
Sosyal ağlarda paylaş

güzelmiş lan :D

ama feci maliyetli olur ya, 6 robot demek yani, arduino ile kursan bile robotları 200desen tanesinin maliyetine 6*200 1200dolarcık eder.
çok ta pahalı değilmiş aslında da, altından kalkamazsak heba olur o para :)
ama güzel fikirmiş düşünücem bunuda.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:

Robot simulasyonu yap, gecide gore formasyon degistirsinler. Ama bunu yaparken hicbirisi dominant olmasin. Biri off oldugunda bir baskasi digerinin yapacagi gorevi ustlensin vs. vs.

AI bilgin ve robotics tecruben ne kadar bilmiyorum ama oturup robotlarla hatir hutur yapabilecegini pek sanmiyorum zaten. Bu sorularin sadece birini secip, ona cevap ararsan en azindan 1 senelik surede konferans ayarinda bir paper'in olur.
Hepsini yapmaya calisma; birine odaklanip, enine boyuna incele ve soruya daha iyi cevap vermeye calis.
Ha bir de arastirmasini yap; daha once bu konuda kimler ne yapmis, nasil cozumler gelmis; senin cozumun yeni bir sey olsun.

Fiziksel olarak robotlarla calisirsan $1200'e cikamazsin isin icinden, hele ki tecruben yoksa. Tabi sensoruydu konfigurasyonuydu baya bir ugrasacagin icin.. Zaten sirf tasarimini yapip calisir hale getirmek basli basina bir proje. O yuzden pasa pasa simulasyondan git, undergrad'a yeter o.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...