Thugsta Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Öncelikle TR'ye tatile geliyorum o yüzden bilgi almak istiyorum nerden alınmalı diye.Kalacağımız yerde Vatan - Teknosa - Darty vardı sanırım (yakınlarda) . İlk önce laptop'u nerden almamı önerirsiniz, başka mağazalar varsa önerebileceğiniz söyleyin onlara da bakmaya çalışayım.Teknosa'dan pek sanmıyorum çünkü paticikten bayağı teknosaya lanet okuyan falan gördüm. İkincisi Marka tavsiyesi istiyorum.3-4 Yıl beni götürsün sağlam dayanıklı olsun (tabiki üzerinde dans edecek değilim de yani aldıktan 1 yıl sonra fan'ı düştü tuşu çıktı olmasın).HP,Sony,Toshiba aklımda olan markalar.Toshiba sağlam diye duydum ve güzel şeyler okuyorum hakkında. Üçüncüsü laptop alırken nerlere dikkat etmeliyim özellik olarak. said: İşlemci Cache 3 MB L2 cache İşlemci FSB 1066Mhz İşlemci Hızı 2.53 Ghz İşlemci Platformu Intel Core 2 Duo Ram Tipi DDR3 Sistem Belleği 4 GB 1066MHz Alıntıladıklarım da nelere dikkat etmeliyim.Mesela Ram tipi DDR3 olarak geçmiş nedir özelliği yararı.İşlemci FSB si ve İşlemci Cache i nedir ne kadarlığı uygundur falan bi özet geçilirse pek mutlu olurum. Bütçe 2000 - 2500 arası değişmekte ve Uni için alacağım.Oyun oynanabilir de olsun.İstemiyorum tabiki Max kalite oyun oynayayım ama 2 sene sonra çıkan sağlam bir oyunu bir medium da takılmadan oynayabilmek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thugsta Mesaj tarihi: Haziran 3, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2010 Help plz! Uzun uzun anlatmasanız da olur ahali."Darty kötü teknosa iyi" falan desin mesaj yazmaya üşenenler o bile yardımcı olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Haziran 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2010 Ben Vatan'dan alışveriş yapıyorum onun dışında İstanbul'da bulundugum zamanlarda Darty'ede bakıyorum ama Teknosa!! aman uzak dursun.. Gidip ordaki adama diyeceksin, ekran kartı paylaşımsız olacak , en az 4Gb ram i olacak, işlemcisi şu olacak ( AMD mi seversin INTEL mi ona sen karar ver ) HDD i ortalama 500gb ( 320likte var 600+ lukte piyasada ) olacak. Bunlar temel özellikleri onun dışında adamın gostereceklerine alır bakarsın kaç USB girişi var ( Laptopda önemli bence USB sayısı ) nesi var yok kendin görerek karşılaştırırsın. İşlemcilerde AMD ler INTEL lere göre daha ucuz oluyor. Ekran kartlarında ATI NVIDIA ya nazaran şu an çok daha iyi durumda. Windows 7 olacaktır uzerinde muhtemelen bu yuzden RAM ini olabildigince yuksek tutmanda fayda var. Klavyesine multimedia olarak özelliklerine bakarsın sana uygun olanı alırsın. Yakın zamanda çok konu açıldı laptoplarla ilgili onlara da bakabilirsin. Illa fiyat su aralıkta model önerin dersen liste aşağıda Acer İ5 Samsung i5 Asus i5 Asus i7 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2010 Darty kötü teknosa iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Haziran 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2010 Acer 5740G serisini öneriyorum i7 i5 li bi model al Ekran kartı ATI 5650 olsun Nvidia alma ekran kartını. Şu an laptoplarda DX11 destekleyen tek ekran kartı ATI 5650 işlemci olarak i7 ve ya i5 tercih et gerisinide artık ayarla kafana göre. Şiddetle acer öneriyorum çok memnunum hizlial.com öneririm internetten alman daha ucuza gelir. mağaza olarak Vatan biraz kıl bence. PC Gold tercih ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2010 ne kadar iyi ekran kartı o kadar az dayanıklı şarj demek. Şu genel çözülmesi gereken olay bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Haziran 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2010 Ben performans'a alıp ekran parlaklığını biraz daha kararttım mı yolda film izlerken 2.5 saate yakın gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thugsta Mesaj tarihi: Haziran 3, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2010 -- moved topic -- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cairne Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 HP alma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thugsta Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 dalgınlıkla yanlış bölüme açmışım affola. @jonq: Sağol hocam ATI/NVIDIA ve intel/amd bilgileri yararlı oldu.Acer ve Samsungları da not aldım göz atacam gimeden @sinad: Acer'ın bu kadar iyi olduğunu bilmiyordum ikinizde önermişsiniz.Teşekkürler bilgiler için. Şarj pek problem değil sorun çıkarmasın da.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 vatandan al bence. özellikle %20 indirimler oluyor diğerlerine oranla epey ucuza geliyor. i5 li lenovo öneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 aman abi acer alma, acer aldım 5740G serisi 1400 liraydı karfur indirim yapmıştı 1050 liraya aldım,3 gün içerisinde max 5 saat açık kaldı kalmadı alet,kapandı ve bidaha açılmadı. götürdüm iade edicem işte adamlardan haber bekliyorum eve geldim alet açıldı,gerçi sora gene geri verdim gittim Toshiba aldım. ofiste duruyo öle kullanmadım doğru dürüst ama ekran kartı 1gb yada 512mb ama veri yolu 128bit,işlemcisi i3,2gb ramı var,bi sıkıntı ramde oda zaten taktırılıyomuş 150 lira civarına. ofiste duruyo aldığımdan beri çok kullanmadım performans olarak bişi söleyemicem ama aldıktan sora biraz araştırdım,en iyi laptop markası olarak gösteriolarmış toshibaları. şöyle ki 1 yıl mükemmeliyet garantisi var alet çalınırsa,işten çıkartılırsan falan gibi durumlarda özel şeyleri var. 1600 dü benim aldığım L505-13U modeli,ama aldığım gün karfur da alışverişe hediye para mı ne veriodu 250 liralık para yükledilker karfur karta,sigara-alkol-kontör hariç herşeyde geçerli. düş 250,1350 oldu artı 150 lira değernde 320gb external hdd veriodu toshiba marka işte 1200 e falan geldi diyebiliriz alet. karfur çok uygun fiyatlarda satıyo buda dipnot Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2010 ben de metrodan netbook almıştım. kulağa komik geliyor ama uygun fiyatlı aletler bulmak mümkün. ACER 5740G modeli baya tuttu. ama ilk serilerde bi problem varmış, ekran kartı dayanamıyodu ısıya, artifacti basıyodu. +imdi yeni bir seri getirmişler sanırım 5741G, aynı 17 inc. komik bi şekilde ekran kalitesi ortalama üstü. yani vatan notebook magazasında yan yana inceledim bazı markaları. acerınki iyi duruyor diğerlerine göre. apple olmayan her notebook monitoru boktandır tezi hala geçerli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Haziran 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2010 turkiyeye tatilden nereden geliyorsun ? laptop icin turkiye en pahali yerlerden diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thugsta Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Teşekkürler Valeron.Carrefour'dan alınır mı alet? Sorun çıkarsa iade falan ilgilenirler mi - garanti falan dinlerler mi? @Kanuni: kktc Ve evet göz göre göre kazık yiyeceğim.İngiltere de her laptop 450 - 500 lira daha ucuz.Fakat Türkce klavyeye istiyorum aleti birde 3 ay bekleyemem Laptop için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-032295-y550p-core-i7-720qm-1.6ghz-4gb-500gb-gf1024mb-gt240m--15.6-bt-cam-dvdrw-v7pre/productdetails.aspx?I_ID=45354#divDigerResimler tavsiye eder misiniz i7li lenovo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thugsta Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 http://www.vatanbilgisayar.com/toshiba-l650-11f-l650-11f-core-i5-430m-2.26ghz-4gb-500gb-15.6-1024mb-hd5650-cam-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=46391 Enteresan oldu. Teknosa ve Darty'ye uğradım ama özellikle vatan'a gitmek istiyordum.Gittim ve yukarıdakini aldım.Şansıma bakın ki gittiğim günün sabahı üründe indirim olmuş :).2.100 tl miydi neydi mağazada öyle hatırlıyorum yada 2.300 tl .Ellerinde de tek kalmış kasiyer karşımda "çok şanslısınız sabah daha indirim gelmiş bilseydim alırdım" dedi. Nakit ödedik ondan da bilmem ne kadar düştüler Sonuç itibariyle 1.434 tl kdv'siz oluyor.Fatura da kdv yi hesaplayamadım çunku laptop'la beraber başka bişeyler de aldım toplamda onun kdv si falan da var. seçim nasıl acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar