Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekşi dava mı açıyor?

blazkowicz

Öne çıkan mesajlar

dasfa inci'de vardı geçen uğraşmışlar yapmışlar feyk gibi geldi bana. gerçekse daha komik. :p

http://inci.sozlukspot.com/w/inci-s%C3%B6zl%C3%BCk-iddianamesi-capsli-ge%C3%A7mi%C5%9F-olsun/

ekşiden bir yorum hoşuma gitti ama:

said:
ilginç olaylara sahne olabilir aslında. hakim iddianameyi okurken inci'cinin biri kalkıp der ki;

- özet geç p...!

ve diğerleri de katılır,

- adam haklı beyler.

feykmiş bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

TCK 125/1,4 neyse de 53 ne diyor ki.. ben bulamadım.. yok öle bi 53 tck'da..

Hakaret

said:
MADDE 125. - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir.

(4) Ceza, hakaretin alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri; basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, üçte biri oranında artırılır.
Sosyal ağlarda paylaş

125e aktım da ekşiden. yine sadece TCK metni var.. ama şu ilginç olmuş..

http://www.constitution.org/rf/sedition_1798.htm
bu yasanın amerikalı akrabası sedition act of 1798 adından da anlaşılacağı üzere amerika'da 1798 yılında yürülüğe girmiş ama malesef ifade özgürlüğüne ters düşüyor diye yürürlülükten 1801 yılında kaldırılmış

said:
SECT. 4. And be it further enacted, That this act shall continue and be in force until the third day of March, one thousand eight hundred and one and no longer: Provided,, That the expiration of the act shall not prevent or defeat a prosecution and punishment of any offence against the law, during the time it shall be in force.

hmm..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...