nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Nereye acayim bilemedim, ama onemli bisi oldugundan ve buraya biraz uydugundan buraya aciyim dedim. Apple piyasa degeri itibari ile Microsoft'u gecti bugun itibari ile. Microsoft 219 milyar dolar, Apple 222 milyar, hayirli ugurlu olsun. Gerci Microsoft halen daha fazla kar ediyo olmasi lazim ama 2010 rakamlari gelsin de seneye, o zaman belli olur onuda gecmis mi? Ama muhtemelen Microsoft'un kari daha buyuk. Hayirli ugurlu olsun, nereden nereye; http://specials.ft.com/ln/specials/global5002a.htm 339. siradan gel, 1. yi devir. edit: bu arada rakamlarin ne kadar ucuk oldugunu gostermek icin sunu diyim. Turkiye'de borsa islem goren tum sirketlerin toplam piyasa degeri 200 milyar dolar. Yani koclar sabancilar vs butun o firmalari alin ne bi ms ediyo ne de apple. oyle bi dunya iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 temmuz basinda hisselerim gelicek, boyle kotu haberler gelsin de dussun iyice benim alis tarihime kadar :) apple'i kalici bir sirket olarak gormuyorum acikcasi. ikisi de tech evet, ama apple mobile device firmasi, boyle patlatan da mukemmel dizaynlari ve basitligi oldu simdiye kadar. steve jobs'in vizyonu olmadan devam edebilecek bir firma degil ne yazik ki. o yokken ne hale geldigini gorduk zira hepimiz, trajik bir sekilde bitti denilen noktada microsoft'un yaptigi yardim sayesinde var su anda apple diye bir firma. ama guclenmeye devam etsin tabi, umarim hep hakkiyla olur bu, son iPad olayina benzemez, ki piyasa kizisir daha guzel urunler cikar ortaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 hakkiyla guclenmek ne demek yahu? ipad hakkiyla degil mi yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 ben olaya adam gibi rekabet acisindan baktigim icin, ipad gibi sikko bir urunlerin kaliteli urun uretme rekabetini arttirdigina inanmiyorum, o sebeple. piyasaya yon veriyor ama, orasi dogru, tablet cikarmaya kasiyor simdi herkes. yoksa calip cirptiklari yok tabi ki hakkiyla, teknoloji acisindan bi olayi yok sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 steve jobs firmasi oldugu gercek tabii, zaten yatirimcilarin en korktugu steve jobs a bisi olmasi, bi hastalandi hastanelik oldu vs herkesin yuregi agzina geldi. steve jobs olmadan apple in vizyonu olmuyor, evet bunu gorduk 90 larda. gerci microsoft da farkli alanlara girip girip patlamasiyla unlu, neye girse elinde kaliyor, microsoft un da o yonde bi vizyon eksikligi var. Yil 2010 halen interneti anlayamadi, soyle patronada creative capitalism denen naneyi kendi sirketinde yapsin once ueheueh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shipitducy Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 o deil de 27' imacler cok guzel duruo, trde nerden alinir imac? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phae Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 You best be trollin' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 abi ilke, hala laptoplarla kiyaslayip ipad'e sikko deme bu endustride calisiyorsan. content consumption icin uretilmis en iyi cihazlardan biri ipad. ben her turlu takdir ediyorum apple'i. adamlar sadece teknoloji degil, business model da uretiyorlar. 90larda da aslinda o kadar basarisiz bir firma degil, sadece cok hayalperestler, yaptiklari tablet, handheld cihazlar filan yeni yeni oturuyor. artik cok daha odakli, vizyonu cok daha net bir firma haline geldi apple. nasil google one-hit wonder olarak ortaya cikip bir dev olduysa, apple da i- urunleri sayesinde icerik saglama ve mobil reklam olayinda dev olacak diye dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phae Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 said: content consumption Translation: Sıfır multitasking, atandığı tek rol dışında hiçbirşey gerçekleştirememek ve bunu bir haltmış gibi söylemek. Direk Apple. Piyasada tutunmasını tek sebebi fanboi'luk, apple ürünleri hand device'lar dışında asla ileri olamadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 ipad sikko, neyle karsılastırırsan karsılastır. dağla tasla karsılastırsan bile tırt kalıyo. su anda apple'ın teknolojiye pek bi katkısını görmüyorum ben.ürünlerinin pazarlama modelleriyle bussiness modelleriyle pek bi alakası yok. ne bassak satcak hale gelelimde sonra ne bassak satarız zaten mantığındaki bi firma batsa mutlu olurum acıkcası. cünkü kötü taraflara yön verdiğini düşünüyorum firmanın. ha 90larda savunulcak bi tarafı yok apple'ın "ürünleri zamanın cok ötesindeydi!" falan yapma lütfen. TAM diye bir rezalet yasadı insanlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 bence Mum ipad satin almis. Ondan yediremiyo kendine apple kotu demeyi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 multitasking midir yani bir cihazi dunyanin en iyi cihazi yapan? eger oyleyse iki aya o da geliyor ayrica, hayata boyle at gozlukleriyle bakmamak lazim. basarili bir urunun basarisini anlamaya calismak, "milyonlarca fanboyu var tabi, onlar aliyor sadece" fikrine kendini inandirmaktan daha mantikli olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Theridone said: bence Mum ipad satin almis. Ondan yediremiyo kendine apple kotu demeyi :P ehehe, yok almadim. teknolojiye merakli bir insanim, cok canim cekiyor boyle ivir zivir seyleri, biraz maymun istahliyim ve acikcasi ipadim olsun da isterim. ama oyle bir ihtiyacim yok su anda, o yuzden yakin gelecekte de almayi dusunmuyorum ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 gecen gun dukkan da elime tutu$turdular burger gelene kadar inceledim. ultra hafif bi cihaz. kadin cantalarina gore biraz buyuk, ama elde ta$imaya da uygun olabilir. Haliyle hizli gibi, multitask yok evet. film falan izleyemedim eger olsa izler ona gore not verirdim de, bilumum browser i$lemlerini fla$siz bi $ekilde hallediyo. ama kim ne icin alir ki bunu dersen onu bilemiyorum. yani iphone ve ipod touch bunun yaptigi her$eyi yapiyor zaten? buyuk ekran istesem macbook alirim, adam gibi kullanirim 10 saat. param yok desem netbook alirim onu kullanirim. o kadar arada derede bi alet ki. hayret ediyorum ilk ciktigi gun 300k sati$ adedine ula$masina. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phae Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Mum_Chamber said: multitasking midir yani bir cihazi dunyanin en iyi cihazi yapan? eger oyleyse iki aya o da geliyor ayrica, hayata boyle at gozlukleriyle bakmamak lazim. basarili bir urunun basarisini anlamaya calismak, "milyonlarca fanboyu var tabi, onlar aliyor sadece" fikrine kendini inandirmaktan daha mantikli olur Genel sibernetiklerde default olan birşey multitasking. Lüks değil, default. Dünyanın en iyi cihazı olsun demiyoruz ama öyle sunuluyor adam gibi bir cihaz bile olmamasına rağmen. Başarılı ürün apple'ın kapitalist chaotic evil bakışına göre satışı. Ama gerçek başarı iyi ürün çıkarıp ihtiyaç gidermek, piyasayı ileri taşımak, tech'i ilerletmek ve kullanıcıyı memnun etmek olmalı. 0/4 No cigar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 ipad kötü bir ürün.. acı ama gerçek mum.. iphone ve itouchla neden insanlar dalga geçmedi de ipad le dalga geçti? ipad çıkana kadar mevcut ürünlerin flash desteği konuşulurken ipad le birlikte dalga geçilecek çok daha iyi bir malzeme çıktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 sifirdan tekrar ipadi tartismayalim simdi. benim burada cikip savunmam da sacma ipad'i. ben bu tartismanin iki tarafinda da yer alan bloglari takip ediyorum, eminim meraklilari da ediyordur. her konuda ipad sucks, ipad rocks tartismasi yapip insanlari da baymayalim.. ben basarili bir urun oldugunu dusunuyorum. zamanla daha basarili bir tablet cikarsa onu da konusuruz doya doya. daha onemlisi apple > microsoft steve owns joo bill Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 BabacumMostors said: ipad kötü bir ürün.. acı ama gerçek mum.. iphone ve itouchla neden insanlar dalga geçmedi de ipad le dalga geçti? ipad çıkana kadar mevcut ürünlerin flash desteği konuşulurken ipad le birlikte dalga geçilecek çok daha iyi bir malzeme çıktı alet kötü olabilir ama başarısız değil, millet dalgasını geçedursun çok pis satış yaptı. "iyi" bir alet olsa kim bilir ne olacaktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 hayir abi ipad kotu i$te. apple>microsoft da reel degil. yarin jobs'a bi$ey olur allah korusun, bi anda 359. siraya geri doner. Gerci artik donmesinin imkani yok gibi, o kadar buyuk ve genelde ba$arili olan urun gami var ki, 10-15 yil geri dondurulemez bir cizgiyi izler. zaten sonra da jobs mefta olur. herneyse anafikir: Allah her firmaya bir Jobs nasip etsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 başarı kriteri satış sa 200gr ekmek daha başarılı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 bkz: apple dan babam ciksa yerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 ipad benzeri aletlerle kıyaslarsak diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blazkowicz Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 ipad kullanmadıgım icin iyi kotu demiyorum ama apple ms den cok daha başarılı bir şirket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 lesser of two evils olmuş o biraz asdfasf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Apple ile Microsoft'u karşılaştırmak pek doğru değil aslında şu sıra. Apple'ın MS'i geçmesinin sebebi iPod, iPhone, iPad gibi cihazları. Yoksa Macintosh'lara kalsa 321. sırada devam. Bi de Bill Gates Microsoft'tan ayrılalı asırlar olmadı mı, ben mi yanlış hatırlıyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar