mokoko Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 nasıl çözülüyodu? bi formul vardıda hatırlayamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bosphorus Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 fonksiyona göre değişir, kaçıncı dereceden oldugu homojen olup olmadığı falan filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 - x e göre türevi bölü y 'ye göre türevi. İlk türevi bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 x^3+x-4*x*y-2y^2 fonksiyon bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 mokoko said: x^3+x-4*x*y-2y^2 fonksiyon bu. -(3x^2+1+4y)/(4x-4y) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 1. türev o. bana 2. türev lazım işte :D yada şunu soleyin en azından d^2*f/dx*dy ne demek?? bu fonksiyonun 2. türevini al olarak anladım ben. yanlışmıyım?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 2. türev mi o bilmiyorum da 2. türevi de budur (3x^2-6xy+4y+1)/(3x^2+4x+1) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 wolfram alpha cozmuyo mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 tmmdır çok sağolun. sorun tamamen benim mallığımdan kaynaklanıyormuş. topic kitlenebilir database'in en ücra köşesine falan atılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2010 mokoko said: yada şunu soleyin en azından d^2*f/dx*dy eğer o gösterdiğin işaret kısmi türev işareti ise (italik türev gibi sdf) genel bir fonksiyon icin y'yi sabit tutup once x'e gore turev sonra o turevi aldiktan sonra ortaya cikan fonksiyonda x'i sabit tutup y'ye gore turev almak demek. ama "duzgun*" foksiyonlarda (mesela polinomlarda) bu iki turevin sirasi yer degistirebilir *: tüm ikinci türevleri sürekli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2010 yok o olay x*y'ye göre türev al demekmiş. sonunda anlayabildim onu. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2010 midem bulandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2010 o zaman d(x*y) yazılır ve df/d(xy) seklinde yazılır ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar