di Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 Selam, Singleton metodunu biliyosunuzdur. Bilmeyenler icin de kisaca bir class'i tekrar tekrar clone'lamak yerine bir kere yaratip hep onun instance'i ile calismak diyebiliriz. Sorum su; bazi framework'lerin yaptigi gibi singleton bir class icinde farkli class'lari cagirip degiskenlere atasam, alakasiz bir yerde singleton class'inin instance'ini aldigimda $hodo = new hede(); olarak atadigim class'lar da singleton gibi mi davranir yoksa tekrar mi yaratilir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 Valla ben javadan yola çıkarak kurdum mantığımı. Static bi class'ın içinde başka bir obje yaratırsan, dışarda her çağırdığında yeniden o objeyi yaratmıyo. Ama tabi bunu sormak yerine denemek daha iyi olur gibi :) Yaz iki dakkada classları dene bakalım nolcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 Su aralar hazira konmak istiyorum azcik. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 Singleton class içindeki field'leri nerde initialize ettiğine bağlı. Private constructor içinde ettiğini varsayıyorum. O private constructor maximum bir kere çağırılacak (genelde getInstance metodunu ilk çağırışında). Dolayısıyla hepsi maximum bir kere üretilecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 ama oop'un ırzına geçmiş oluyosun tabi hafif. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 Eheh. Scope menzilini istedigim sekilde sadece boyle arttirabiliyorum. Diger turlu ya her class'i yeniden initialize edicem, yeniden yaraticam ya da her eri global'lerle doldurcam. Istemiyorum oyle yapmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2010 Prosciutto said: ama oop'un ırzına geçmiş oluyosun tabi hafif. Neden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2010 Hakkaten oop'un ırzına geçme gibi bi durum yok, sadece memoryden tasarruf ediyosun akılcı bi şekilde. Öyle bişey olsa static seçeneği koymazlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2010 new ile yaratırsan tekrar yaratılır. public constructor koymamak gerekir zaten singleton classlara.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2010 Public constructor koyarsan zaten singleton olamaz ki. Birden fazla çağırılırsa exception atmak gibi saçma bir yolla olabilir anca. Onu da kimsenin yapmayacağını farzediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar