Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Singleton sorusu ( cok kral soru )

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam,

Singleton metodunu biliyosunuzdur. Bilmeyenler icin de kisaca bir class'i tekrar tekrar clone'lamak yerine bir kere yaratip hep onun instance'i ile calismak diyebiliriz.

Sorum su; bazi framework'lerin yaptigi gibi singleton bir class icinde farkli class'lari cagirip degiskenlere atasam, alakasiz bir yerde singleton class'inin instance'ini aldigimda $hodo = new hede(); olarak atadigim class'lar da singleton gibi mi davranir yoksa tekrar mi yaratilir ?
Mesaj tarihi:
Valla ben javadan yola çıkarak kurdum mantığımı. Static bi class'ın içinde başka bir obje yaratırsan, dışarda her çağırdığında yeniden o objeyi yaratmıyo. Ama tabi bunu sormak yerine denemek daha iyi olur gibi :) Yaz iki dakkada classları dene bakalım nolcak.
Mesaj tarihi:
Singleton class içindeki field'leri nerde initialize ettiğine bağlı. Private constructor içinde ettiğini varsayıyorum. O private constructor maximum bir kere çağırılacak (genelde getInstance metodunu ilk çağırışında). Dolayısıyla hepsi maximum bir kere üretilecek.
Mesaj tarihi:
Eheh. Scope menzilini istedigim sekilde sadece boyle arttirabiliyorum. Diger turlu ya her class'i yeniden initialize edicem, yeniden yaraticam ya da her eri global'lerle doldurcam. Istemiyorum oyle yapmak.
Mesaj tarihi:
Public constructor koyarsan zaten singleton olamaz ki. Birden fazla çağırılırsa exception atmak gibi saçma bir yolla olabilir anca. Onu da kimsenin yapmayacağını farzediyorum.
  • Yeni Oluştur...