Faust Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2004 Selam, onurcanekinci adlı arkadaşımız geçen gün sabit-ip hakkında soru sordu, oradan aklıma esti, ufak ama yararlı bir döküman hazırladım. - Dinamik DNS Nedir? Dinamik DNS, sabit ip'leri olmayan ev kullanıcıları için üretilen bir çözümdür, genelde bedava olarak verilir bu hizmet. - Sistem nasıl işler? Bilgisayarınızı açtığınızda, dns sağlayıcısının size vermiş olduğu program çalışır ve bu program IP numaranızı dns server'a yollar. Ve bu şekilde her ip'niz değiştinde ip'niz server'a gönderilerek bir isim'e dönüştürülür.aerisuo.no-ip.com gibi. Örnek şema: - BAŞLANGIÇ 1- İlk olarak sisteme bir kayıt işlemi gerçekleştirmeliyiz, kayıt olurken doğru bir mail adresi verin, aktivasyon kodu gelecektir ve e-mailiniz kullanıcı adı sayılacaktır.Buraya tıklayarak üye olun ve aktivasyon işlemini yapın. Hesabınızı aktif ettikten sonra sitenin ana sayfasından girin yapın. Giriş başarılıysa direk olarak kontrol panelinize gideceksiniz. Resim: 2- Yukarıdaki resimde altını çizmiş olduğum "ADD" link'ini göreceksiniz, ona tıklayın. Şöyle bir sayfa açılacaktır. Resim: Bu kısımları uygun şekilde doldurmalıyız, alanları numaralandırdım. Şimdi açıklamalarını yazıyorum. 1 = Mesala ilk baştada söylediğim gibi adresiniz buradan belli olacak "xxxuoshard" kısmına koymak istediğiniz ismi girin. 2 = Bu kısımda da host ismini değiştirebilirsiniz, mesala isminiz.no-ip.com veya isminiz.no-ip.org şeklinde servisi kullanabilirsiniz. 3 = Bu kısım resimdeki gibi kalmalı. 4 = IP Adres kısmı otomatik olarak dolacaktır, eğer boşsa www.ipbul.com adresine girerek ip'nizi bulun ve o boşluğa yazın. 5 = O şekilde kalabilir. 6 = Wildcard seçeneği aktif olsun, bu size ne kazandırır? Mesala isminiz.no-ip.com şeklinde bir adresiniz var, isminiz.no-ip.com üzerine yapılan tüm istekler otomatik olarak çevriliyor. Yani, osman.isminiz.no-ip.com yazarakta sunucuya erişebilirim. Otomatik olarak yönlendirir. (Bir nevi * [joker] karakteri) 7-MX Ayarları Bu kısımda bir ayar gerçekleştirmiyoruz. Tüm bunları yaptıktan sonra "Create Host" butonuna basıyoruz. Resim: Şeklinde bir ekran gelecektir. Burada, adresinizin ip'nize başarıyla yönlendirildiğini ve 5 dakika içinde aktif olacağını söylüyor. Bu işlemler bittikten sonra;No-IP DUC v2.1.5 adlı yönlendirme programını indiriyoruz ve kuruyoruz. Program'ı çalıştırınca karşınıza şöyle bir ekran gelecek. Resim: E-Mail adres kısmına siteye üye olurken kullandığımız e-mail adresini yazıyoruz, şifremizi de yazıp okayliyoruz. Şu ekran açılıyor. Ve adımları takip ediyoruz. Resim: "1" olarak işaretlediğim yerde, eğer kullanıcı adı şifreniz doğruysa, isminiz belirecektir. İsminizin yanındaki buton'a tıklıyoruz, "2" olarak işaretlediğim yerde "DNS update successful." yazısını gördüysek işlem tamamlanmıştır. Artık yeni IP'miz isminiz.no-ip.com adresinden de hizmet vermeye başlamıştır. Ve son olarak, programın otomatik çalışması için options'a giriyoruz, eğer bilgisayarınız 2000 veya XP ise "Run as System Service" seçeneğini seçiyoruz, eğer Windows 95/98 kullanıyorsanız "Run on Startup" seçeneğini seçiyorsunuz. Okaylayip çıkıyoruz. Bundan sonra kullanıcılarınız login dosyalarına, LoginServer=isminiz.no-ip.com,2593 yazarak ulaşabileceklerdir. Yazan: -Aeris-edit: img tagları[signature][hline]how much longer?taran doğru söylemiş...-Aeris- 2D41 6572 6973 2D[Bu mesaj -Aeris- tarafından 07 Ağustos 2004 06:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2004 ya bu tutorial sevdası nedir ya? :( http://www.dyndns.org/ buraya girin direk üye olun işte sonra ordan ip adresinizi girin hiç bu kadar kasmaya gerek yok program falan.[signature][hline]| Project: The Lost Age | Who is tazmanyak | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Blackhand_ Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2004 Ben bi faustu biliyodum attığı adımın tutorialini yazan. Adam ekol oldu moda başlattı.[signature][hline]Rra, 29 Haziran 2004 14:44 tarihinde demiş ki: coderlarimiz uo'nun frp sini hazirliyorlar. Whea of The Lost Age Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Faust Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2004 buraya girin direk üye olun işte sonra ordan ip adresinizi girin hiç bu kadar kasmaya gerek yok program falan. iyide taz, bunu birkere ayarlıyorsun, gerisi otomatik. düşünsene, webden her reconnect olduğunda yazmakmı akıllıca, otomatik updatermi :)[signature][hline]how much longer? taran doğru söylemiş... -Aeris- 2D41 6572 6973 2D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Faust Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2004 KaraEl, Tutorial yazmak için birinden ilham aldığımı söyleyemem :) Arkadaş sordu bende cevapladım ;)[signature][hline]how much longer? taran doğru söylemiş... -Aeris- 2D41 6572 6973 2D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onurcanekinci Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2004 Aeris Bu Dedıklerının Hepsini Harfiyen uyguladım Successful YAzisida Çikti Ama NedenSe ip YonlenmeDi. Port Açmaya Çaliştim Beceremedim screen shootlarini koyuyorum bilen birisi varsa anlatsin.. Customized Services'e Ne Yazayım ? Procotol = TCP - TCP/UDP - UDp Bunlardan Hangısını Seçeyim ? extarnal port = Start ? End ? Internal port = start? End ? Bunlara ne yazayim örnek ? 2593? Sora Bunlari Yaptıkltan Sora Napayım? Ayrica Sphere de Veya Loginde Neler Yazayım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar