fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Bal gibide gösterir. En basit örneği uzak geçmişe gitmeyelim, daha yakın zamana ve ülkemize gelelim. Sivas olaylarının sebebi nedir, PKK'nın çıkış sebebi nedir? Birazcık uzaklaşalım, Amerikanın Irak'a saldırmasının sebebi nedir? Tarih bunları hep yazacak ve yazıyorda ama çok değişik açıklamalarla. Peki gerçek ne ve o gerçek kimin gerçeği?[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 bizim tartistigimiz sey neydi, sosyal bilimlerde tarafsiz olunabilir mi olunamaz mi. gosteremez derken burada kasit tarafsiz objektif bakis acisindan neden sonuc iliskisi belirli olan bir olayi farkli gosteremez. ha yok adamin elini tutamazsin adam yazar onlar imansizdi o yuzden aslinda inananlar olan barbarlar romalilari kesti der. bu zaten bilim degil propagandadir. demek ki sosyal bilimlerde tarafsiz da olunabiliyor tarafli da.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 yakin tarihte olan seyler icin henuz tarafsiz bir bakis acisi olusturabilmek icin cok erken. cunku aciklanmayan bir cok gizli pazarlik, golgede birakilan 'devlet' sirlari ve karmasik iliskiler zinciri var. ancak onumuzdeki yuzyillarda hersey aciga ciktiginda bunlara tarafsiz bakabiliriz. aynen romali tarihcilerin o donemde ellerindeki imkanlarin sinirliligi nedeniyle yunan medeniyetlerinin tarihine net bakis yapamadiklari gibi.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Peki yukarıda yazdıklarımın sebeplerini tarafsız açıklayan bir kaynak gösterebilirmisin?[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 O zaman biraz daha geriye gidelim, İspanya İç Savaşında anarşist-Komünist ayrışması ve bir süre sonra aralarında çatışıp faşistlere savaşı kaybetmelerinin sebebini tarafsızca açıklayan bir kaynak? Daha da eskiye gidelim, Çerkez Ethem ayaklanmasının sebebi nedir? O da yetmezse daha da eskiye gidebiliriz, İstanbul'un fethi sırasında katliam yapılıp yapılmadığı sorusuna tarafsız gözle cevap verecek bir kaynak?[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 soylediklerin icin uluslararasi camiada oldukca tarafsiz kabul edilebilecek sekilde yazilmis eserler bulabiliriz. fakat istanbulun fethi konusunda ve cerkez ethem olayi ile ilgili ne bulursak bulalim yanlis ya da dogru olsun bu ulkede kabul edilen seylere aykiri oldugu zaman problem yaratir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 kaldi ki ispanya ic savasi yine yakin zaman sayilir, o donem icinde sovyetlerin tam olarak ne yaptiginin kesinlikle ortaya cikmis olmasi lazim, istanbulun fethiyle ilgili ise cok enteresan osmanli arsivinin buyuk bolumu arastirmaya ve gormeye acik degil her nedense. cerkez ethem olayi ozellikle yakin bir tarih.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Osmanlı tarihi yani bizim tarihimiz bizim bakış açımıza göre farklı, o tarihlerde düşmanımız olan Avrupalıların bakış açısına göre farklı. Benim buradan çıkarttığım sonuç bu. Hangi kaynakları doğru kabul edersen o sana tarafsız gelir. Bu tabii ki bütün savaşlar ve uluslararası ilişkiler için geçerli. Kimin tarafındaysan onun kaynakları sana tarafsız gelir.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 iste o nedenle tarafi olmayan, ya da dikkatle tarafgir olmayan kaynaklari takip etmek dogru. bu arada su osmanli arsivleri acilsa bir cok sey gun isigina cikacak.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Her zamanki gibi yine haklısın unity pes ettim ne diyim. Evet tarafsız kaynak vardır, taraflıların topuda topoşdur...[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
Kayra Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Tarih, bilim olmadan once yani neden sonuc iliskisi kurulmadan incelenirken tarih olarak adlandirildiginda anlatilanlardan nesnel bilgilerin cikarilmasi imkansiz. Ayrica devletlerin arsivleri de birbirini tutmayabilir. Bu durumda da gercege ulasmak cok zor.. Bu arada Osmanli arsivleriyle ilgili, belgeler nerede duruyor bilen var mi?
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 said: fedaykin, 19 November 2003 10:50 tarihinde demiş ki: Evet tarafsız kaynak vardır, taraflıların topuda topoşdur...[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] ehehe. ana fikir olarak benim soylemeye calistigim sey aynen buydu.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
mexinth Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 "Merhabalar size Adana'da yaşanan bu gerici olay için destek istemeye geldim.Adana'nın en büyük halk kütüphanesi ve hergün onlarca insanın ziyaret ettiği bu kültür yuvasında nutuklar çalınıp yakılmakta ve Sinanoğlu'nun kitapları bulunmamaktadır. Birtakım karacahil insanlar araştırma için gelen gençler ve ilkokul öğrencileri kemalizmi anlamasınlar diye nutukları çalmaktadır memurlar bile bundan şikayetçi olmakla beraber kültür bakanlığının yolladığı kitaplarda ne Sinanoğlu ne de nutuk vardır birtakım işe yaramaz kitaplar halkı uyuşturmakatadır gelin elimizi uzatıp buraya Atatürk kitapları ve sinanoğlunun kitaplarını yollayalım ben ilk adımı attım ve siananoğlunun ^^Bye Bye Türkçesini^^ aldım hadi sizde buraya kitap yollayın.ADRES:Adana il halk kütüphanesi kültür sitesi seyhan -Adana yorumlarınızı bekliyorum.Gelişmelerdeen sizi haberdar edeceğim." Tam adres'te Erkan Girgis Adres: Sucuzade Mah. 33 Sokak No : 10 / A Seyhan Adana e-posta: [email protected] Tlf: 0322 3597843 İlgilenenler varsa birşeyler yapabiliriz bu vatandaşımızın çağrısına.[signature][hline]sonunda yeniledim.
Bither Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Duyurun için çok saol,ben ve 5-6 arkadaşım elimizden geleni yapıp toplayabildiğimiz kadar kitap toplayıp yollamayı düşünüyoruz adresi kaydettim,gelişme olursa haber verirsen sevinirim.
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 aslında bunu ayrı bir topic olarak açarsan daha çok kişi farkeder birde konu dışı daha uygun gibi [Bu mesaj EagleEye tarafından 07 Ağustos 2004 00:11 tarihinde değiştirilmiştir]
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Objektif kaynak olurmu-olmazmı tartışmasında fedoya katılıyorum Yani belki olur ama zor gibi biraz Olayı yaşayan birine sorarsın nası oldu abi diye, o da harbi delikanlı adamdır anlatır harbici bi şekilde heh
Öne çıkan mesajlar