Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Efes Pilsen is no more...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
toggie said:

asılsın? efes sponsor olmaz baska sirket sponsor olur? efes'e mi kaldı turkiye'nin en koklu basketbol kulubu? biri gider gelir biri.

Ya bişi dicemde sizin burda dediğiniz olay, 1 mayıs'ta taksimde yapılmasın gidin başka bir yerde yapın diyen hükümetin dediğiyle benzeri bir olay. Gerekçede dünyada böyle bir uygulamanın bulunmaması bıdı bıdı vs... Sadece 2 dk araştırdım.

Heineken - UEFA Champions League
İngiltere - Carling Cup ( Bira markası )
Martini Racing

Lütfen bir yerlerinizden atmayın, yok avrupada böyle uygulamalar yokmuş. Sigara alkol reklamları yasakmış. UEFA Şampiyonlar Ligi diyorum ! Adamlar bilmem nereden uydurma maddeyle klüp kapatıyor. Siz hala yok isim değişsin, yok Anadolu Efesi, yok Efes olsun. Eğer kanun boşluklarından faydalanıp, biz arkamızı kollayak diyorsanız, yarın Efes Pilsen 7 Tl , Yeni Rakı 70 Tl olduğundada, " abi ülkede alkol pahalı zamlara bir şey demiyelim ses çıkarmayalım, bulgaristandan arkadaş geliyor ona getirtelim" dersiniz.

Ya aklı başında hangi insan Efes Pilsen maçında aklına bira gelir, bira içmeye özendirir. Sporcular devre arasında bira mı içiyor, taraftarlar bira mı içiyor.

Kendinizi lütfen kadınların suratından tahrik olan adamlarla bir tutmayın. Biraz silkenin kendinze gelin.
Mesaj tarihi:
toggie said:

asılsın? efes sponsor olmaz baska sirket sponsor olur? efes'e mi kaldı turkiye'nin en koklu basketbol kulubu? biri gider gelir biri.

Basketbolla uzaktan yakından az biraz alakası olan birinin edeceği laf değil şu.Sanki memlekette basketbola oluk oluk sponsorlardan para akıyormuş gibi konuşuyorsunuz. Türkiye sınırları içinde basketbol dendiğinde akla gelen ilk klüp Efes olduğundan işler senin bahsettiğin kadar basit olamıyor.
Mesaj tarihi:
Deathblade said:

Heineken - UEFA Champions League
İngiltere - Carling Cup ( Bira markası )
Martini Racing

.

bunun gibi 30 tanesini farklı sporlardan farklı markalardan koyabilirim
ama cevap olarak tek fotograf yeter heralde sana
Mesaj tarihi:
30 Fotoyu spoiler içinde verirsen sevinirim.

Formula'da yasaklanmıştır, Formula "ecclestone" adlı amcamızındır, isterse sigarayı yasaklar, isterse ferrari'nin ablemindeki at beni tahrik ediyor diye ferrari'yi atar, isterse schumacher çok iyi sürüyor onun arabasına 100kg ağır takalım der.

Burda bir ülke basketbol takımından bahsediyoruz, verdiğiniz örnekler de ona göre olursa sevinirim. Dediğim gibi Uefa diyorum, şampiyonlar ligi diyorum. Sonuçta avrupa ülkelerinin futbol federasyonlarının bağlı olduğu FIFA'nın bir organizasyonu, dolayısıyla ülkelerin federasyonlarıyla ilişki içinde. Heineken ?

Ayrıca trollemekden farklı olarak burda bahsettiğimiz konu Efes Pilsen basketbol takımıdır. Bu ülkede 4-5 tane aynı durumda klüp olur. Böyle bir yasa çıkar,4-5 tane klüp için özendiriliyor ibaresi olur. Ama böyle bir durumda olan tek bir klüp ve de yasanın uygulancağı tek bir takım olduğu için, bu durum Efes Pilsen için yaratılmış bir yasa ve bu yasanın saçmalığını yeterince açıklıyor.
Mesaj tarihi:

formuladaki yasak ecclesstone un yasagı değil ki?
kafasına göre italyada yasak ingilterede yasak değil, türkiyede yasak olacak! diye bi karar verdigini mi sanıyorsun anlamadım ki
ecclestone la alakası yok yani olayın
ama sen bilmeden konustugun belli oldu
o yüzden seni biraz araştırmaya davet ediyorum

Mesaj tarihi:
Demek ki çifte standart uygulanıyor. Bknz :
( Futbol endüstrisi > Formula 1 - daha göz önünde olması açısından )

http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Heineken+Brings+UEFA+Champions+League+Trophy+XmxlV_iGlhFl.jpg

http://www.bristol247.com/wp-content/uploads/2010/08/carlingcup.jpg

http://www.niot.net/blog-images/lancia-gets-wet-in-venice-with-model-catrinel-menghia-and-martin.jpg

http://www.anfieldroad.com/images/stories/shirt06_3.jpg

http://www.carlsberggroup.com/media/PressKits/PublishingImages/Euro2012_logo.png

Ayrıca biz burda Ferrari'nin üstünde Marlboro logosunu değil, Efes Pilsen üzerindeki Efes Pilsen logosunu silmeyi tartışıyoruz. Sende demişsin bu durum dünya'da tek diye. Bu duruma uygun bir yasa uygulamasına gidilebilirken, direk kestirip atmak kolaycı bir çözüm. Ve de bunun bir başkalarına yaradığı gerçeğini de ne yazık ki değiştirmiyor.
Mesaj tarihi:
niye ? birleşmiş milletlere bağlı dünya sağlık örgütünden daha mı tecrübeli daha mı bilgilisiniz ki, bu kurumun destekledigi şeyi yazınca troll falan diyorsun ?
Mesaj tarihi:
Özendirici reklam ?

İran'da idam cezalarına , yasaklara rağmen uyuşturucu kullanımı 1 milyon üstünde. Adamlar seni öldürmekle tehdit ediyor daha ne yapsın.

Her zaman dendiği gibi eğitim konusuna dönüyoruz. Sen bunun eğitimini vermezsen kişilere anlatarak değil de yasakla şart koşarsan, başaramazsın. Ben demiyorum ki sigara kullansın herkes oh 40-50 yaşında kanser olalım. Ama bu şekildede işlemez. Hükümetin "sigarayı ve alkol kullanımını azaltmak için zam yapıyoruz" ayaklarına inanıyorsanız sigara ve alkol zammından gelen vergi artışına bir bakmanızı önenirim ve de ne kadar sigara ve alkol kullanan sayısı azaldığına.

Birde yine başa dönüyoruz hangi aklı selim insan Efes Pilsen takımı maç yaparken biraya özenip içmeye başlıyor. "Güzel bir turnike, 3'lükler, kazanılan kaybedilen maçlar, bira içme ihtiyacının doğması ?". Şahsen benim babam alkol kullanır, ben ordan gördüm. Babama yasak koysunlar onla falan görüşmeyim daha mantıklıda, bir basketbol klübünü kapatmak ( yada isim değişikliğine zorlamak ), hadi ordan.
Mesaj tarihi:
Bar işleten bir adamsın, içen, içenleri gören bir adamsın. Kim, bir forma üzerinde sponsor reklamı görüp gaza gelir lütfen söyle. Senin söylediğin çocuklar mı, onu zaten tüketenler mi?
Çocuğu, genci takmayın, içeceği varsa içer zaten.
Mesaj tarihi:
said:
İran'da idam cezalarına , yasaklara rağmen uyuşturucu kullanımı 1 milyon üstünde. Adamlar seni öldürmekle tehdit ediyor daha ne yapsın.

o iran devletinin sorunu.gerekli denetimi yapamadıktan sonra yasak koymuşsun neye yarar ?

said:
Her zaman dendiği gibi eğitim konusuna dönüyoruz. Sen bunun eğitimini vermezsen kişilere anlatarak değil de yasakla şart koşarsan, başaramazsın. Ben demiyorum ki sigara kullansın herkes oh 40-50 yaşında kanser olalım. Ama bu şekildede işlemez

eğitim ile beraber bu tarz önlemler alarak etkiyi daha da artırırsın.ben eğitim veriliyor ya da verilmemeli demiyorum zaten. ikisi birlikte voltran olur.yani bu vtarz şeyler eğitime destektir zaten.
said:
Hükümetin "sigarayı ve alkol kullanımını azaltmak için zam yapıyoruz" ayaklarına inanıyorsanız sigara ve alkol zammından gelen vergi artışına bir bakmanızı önenirim ve de ne kadar sigara ve alkol kullanan sayısı azaldığına.

valla hükümete inanan var mı bilmiyorum sigarayı bıraksın bu millet diye zam yaptıgına.
tabiki vergi geliri hede hödö.konuyla alakasız ama sigara tüketimi de azalmasa bile satış grafiklerindeki artış ivmesinin azaldıgını biliyorum.
said:
Birde yine başa dönüyoruz hangi aklı selim insan Efes Pilsen takımı maç yaparken biraya özenip içmeye başlıyor. "Güzel bir turnike, 3'lükler, kazanılan kaybedilen maçlar, bira içme ihtiyacının doğması ?

olaya tek yönlü bakarsan tabi bu konuda sonuca varırken yanlış yöne sapman dogal.
bu yasakları koyarken hiç araştırılmadan bilgisiz insanlar tarafından koyulmuyor.
en başta dünya sağlık örgütünün kararları var. profesörleri psikologları var.sen tutup ULEN EFES YAZIYO ORDA DİYE İÇMEM Kİ BEN falan dersen komik olursun.
Mesaj tarihi:
Ben sana yasaklar olmasın demiyorum ki,

Ama aynı zamanda o bahsettiğin Dünya Sağlık örgütünün Efes Pilsen Basketbol Klübünü kapatalım dediklerine de sanmıyorum ki.

Kısacası bence Efes Pilsen Klübü son zamanlarda ülkemizde olanlardan dolayı haklı bir duruş almıştır, isim değişikliği gibi "kolay" bir çözümün, aslında ne kadar "zor" bir karar olduğunu göstermiştir.

Hükümetin bir yerlerini yalayarak değil, daha ilkokula giden genç yaşındaki gençlere basketbolu öğreterek, bu ülkede futboldan başka bir sporun varlığını kabul etmeyen insanlara var olmayan basketbol sevgisini kazandırarak buralara gelmiştir. Yurt dışından bir çok başarılı basketbolcuyu bulup Türkiye'ye kazandırmıştır.

Efes Pilsen olmasaydı, eskilerden örnek vermeyim unutulmuştur normaldir, ne son şampiyonada 2.olurduk ne de Nba'de Hidayet izlerdik.

Yolu açık olsundur, kararlarına saygım sonsuzdur. Türkiye'de devam etsin, etmesin her zamanda yanlarındayım.

Yeter yoruldum.
Mesaj tarihi:
Formadaki reklama bakıp enee ben içki içeyim demez çocuk. Ailesi içer, abileri içer, birileri içer ondan görür özenir. Sadece formaya bakarak özenen çocuk varsa o çocuk olmamıştır. Salak çocukları korumak ailelerin görevidir, aileler görevlerini yapamıyor diye insanların, şirketlerin vs. haklarını alamaz devlet. Aileye eğitim versin, çocuklara eğitim versin, nasıl koruyacaklarını göstersin.
  • Yeni Oluştur...