codename_curse Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 teleskopum da var dürbünüm de var ama dürbünle (özellikle aya) bakmak çok daha hoşuma gidiyor. teleskopla bakış açın çok ufak olduğu için sadece çok ufak bir bölgeyi görebiliyorsun. ayda da sadece birkaç krateri yakından incelemekte kullanabiliyorsun. tamamını görmek daha çok hoşuma gidiyor. iki gözünü birden kullandığın için de daha da büyüleyici geliyor. teleskopla gezegen ya da binary yıldız incelemek çok daha rahat ve güzel oluyor ama globular clusterları, nebulaları ve samanyolunun kollarını dürbünle izlemek daha fazla yıldıza aynı anda bakabilme fırsatını veriyor. bu sayede gökyüzünü çok daha çabuk tanıman da mümkün oluyor. pek çok insan dürbünü fazla küçümsüyor. çok spesifik birşeye bakmadıkça dürbün kullanmayı tercih ederim ben. edit 10 inch Schmidt-Cassegrain la da bakmışlığım vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Eh abi yine dedigime geliyoruz. Sen durbunu teleskopa gore daha az buyuttugu icin almissin resmen. Haliyle kisisel tercih meselesi olmus lakin teleskop amaciyla durbun almak dogru bir yaklasim degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 daha çok büyütmesi dürbünün ya da teleskopun amacı değildir. ne kadar ışık topladığına bakman lazım. ne kadar ışık topluyorsa görebildiğin ve incelediğin yıldız sayısı da o kadar da artacaktır. 10cm lik teleskoptan daha iyi ışık toplayan bir dürbünle daha çok yıldız inceleyebilirsin. zaten yeterince ışık toplamadan büyütmenin de bir anlamı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Of ki ne of. Aferin Astronomi 101'den gectin, pekiyi verdim de ben ne diyorum sen ne diyorsun. Spesifik bir durbun ile spesifik bir teleskop secip, durbun daha iyi diyorsun. Mumkundur lakin ilke beyanatin teleskop yerine durbun alin seklindeydi, ikinci beyanatin durbunde daha butunu goruyorum o yuzden durbunle bakmayi seviyorum seklindeydi ve bu ucuncude nihayet elle tutulur bir sey soyleyip yazdin. Bak tekrar soyluyorum; teleskop niyetine gidip durbun almanin bir mantigi yok. Ha gelip dersinki su durbun fiyat/performans olarak cok daha iyi eyvallah derim belki de yine de mantikli degil zira skindirik aynali teleskop ile yarisacak durbun fiyati coook daha fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 teleskop çok büyütüyor hacı dürbün kullanın demek yerine o teleskopa daha büyük çapta oküler takıp bir de öyle bakmayı denediniz mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 adam 500 liralık teleskop yerine 500 liralık dürbünle girin bu işe demek istemiş kısaca. bunda anlamayacak ne var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 şöyle bir şey de var. aynı çapta bir mercek, aynadan daha pahalıdır her zaman. yeri geliyor büyük çaplarda aradaki fark 4745344324 katına bile çıkıyor. büyük çaplar isteniyorsa aynalı bir şey her zaman iyidir. aklı başında biri gidip 20" mercekli bir teleskop almaz. hem çoook pahalıdır onbinlerce lira tutar hem de soba borusu gibi bir şey olur sığmaz taşınmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 zaten gezegenlere binarylere teleskopla bakmak daha iyi olur diyorum ama zaten ilk seferde teleskopa birkaç milyar vermeyi düşünmüyorsan hem de gökyüzünü daha iyi tanımak amaçlı dürbünle başlayabilirsin. birkaç yüz liradan fazlaya çıkmayacaksan fistanın da dediği gibi dürbün teleskoptan daha iyi olabiliyor. ve dürbünü öyle başlayalım atayım gibi düşünme demeye çalışıyorum. ha nasıl bakmak istediğin belki zevk meselesidir ama çok sağlam bir teleskop alsan bile birkaç yüz liraya aldığın dürübün kullanmaya devam edeceksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 kendimden alıntı yapıp sorumu tekrar soruyorum:) zeper said: iyi bir dürbün ne kadardır? onun modeli markası neyin var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 zeper said: iyi bir dürbün ne kadardır? onun modeli markası neyin var mı? iyi bir dürbün çok paradır ama kaç para olacağı seçimine kalmış.. marka istiyorsan leica, swarowski, nikon, canon, samsung, fujinon, pentax bir sürü marka var. ilk saydıklarım biraz tuzludur. ben gökyüzü için dürbün almadım onun için tam marka model tavsiyesi veremem ama hangisi gökyüzü için uygundur ne gereklidir bunu diyebilirim. ne alırsan al zoomlu dürbün olmayacak, bir de o arkadaşın dediği gibi 20x80 gibi bir dürbün alacaksan sağlam bir tripod lazım olacak çünkü o kadar büyütmeyle ellerin titrediğinde doğru düzgün bir şey göremezsin. 10x50 bir dürbün için yeter bence üstü için kasmaya gerek yok. şahsen leica 10x50 için $2500 vereceğime gider aynı paraya daha büyük çaplı aynalı teleskop alırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 zeper said: kendimden alıntı yapıp sorumu tekrar soruyorum:) zeper said: iyi bir dürbün ne kadardır? onun modeli markası neyin var mı? 100 ile 500 arası bulabilirsin meade ya da celestronlara bakmanı tavsiye ederim 20x80 de throine nin de dediği gibi elin çok titreyebilir tripod kullanmak zorunda kalabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 heeee...o zaman evet ya teleskop alırım. ben 500 liralık dürbün işimi görür sandım amatör olarak...evet teleskop alırım daha iyi yani..saol teşekkürler;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nienna Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 114 mm reflektor alsam saklikentte evrenin sirrini cozebilecek kadar gorur muyum? nereye bakacagimi vs biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Süper ay varmış bu akşam (tv de soyledi nedir hiç bir fikrim yok) Çıkarın durbunleri teleskoplari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 http://www.youtube.com/watch?v=vKAw_wrIr5s Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 adam amerikalı tabi, adamın nasası var hemen alıyo rodan bilgiyi. bizde tubitak, ay nurdur kızıl olmaz falan diyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Claiborne Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 hala sarı bu. hadi kardeşim sabah işimiz gücümüz var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Burda beyaz orda sari mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 balar 15 20 dakkaya. zaten full tam olcağı an 3,50 gibi. kırılma ortada daha cok ve ısık daha az oluğu ıcın tam o vakitlerde daha bi koyu kırmızı olcak. bu arada senede 2 kez olan bişi bu. bildiğiniz kırmızı ay işte. farkı perigee ye denk gelmesi, azcık daha büyük gözüküyo ay o kadar. cok bişi yok yani. aman tanrım 30 yılda bir oluyo falan diye gaza gelecek bişi yok. onu güneş tutulmalarına saklayın, güneş tutulması cok garip bişi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar