Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Amatör işi bi teleskop almayı planlıyorum, nerden kaça nasıl alınır help pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 1000 dolar gibi bi paraya gayet guzel orta seviyeli ve seni fazlasiyla tatmin edecek bir teleskop alabilirsin. Cok ufak birsey alirsan tatmin olmayacagindan hevesin de kacacaktir. Marka olarak "maede"ye bakabilirsin. TR'de de kolayca bulabilmen lazim bu markayi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Ufak dürbünler işine yarar röntgencilik için arıyorsun. Kırtasiyelerde 15 lira filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 "Tatar Ramazan" said: Amatör işi bi teleskop almayı planlıyorum, nerden kaça nasıl alınır help pls. Oncelikle ne yapmayi planliyorsun, neler gormeyi umuyorsun bunu soyleyebilirsen cok iyi olur. Cunku teleskopta ne kadar para o kadar kofte olayi vardir. TR'de teleskop fiyatlari yurtdisina gore en az 3 kat ucuk seviyede oldugu icin eger bu is senin icin gecici bir hevesse birak oyle kalsin derim. Onun yerine amator gozlem senlikleri duzenleniyor onlara katilip cuzi bir miktar parayla cok iyi vakitler gecirebilirsin. di said: 1000 dolar gibi bi paraya gayet guzel orta seviyeli ve seni fazlasiyla tatmin edecek bir teleskop alabilirsin. Cok ufak birsey alirsan tatmin olmayacagindan hevesin de kacacaktir. Marka olarak "maede"ye bakabilirsin. TR'de de kolayca bulabilmen lazim bu markayi. $1000'a orta seviye degil giris seviyesi bile bulabilirsen sanslisin demektir. Ay, saturn vs. ve gokyuzunu kabaca tanimak adina alinabilir ama yok ben deep space gozlem yapicam diyorsan bunlar hayal. Bende de Meade 8" Lx200 var. Bu marka teleskoplarin tek bir ithalatcisi vardi o da optronik diye bir firmaydi en son. Simdi ne oldu bilmiyorum ama fiyatlari da hic ucuz degildi. Ben yurtdisindan getirtmistim o da binbir zorlukla ama degdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Yazlıkta kullancam, arkası Kazdağları ormanı az ilerisi deniz, şehir ışığı da yok sayılır gök çok güzel inceleniyor terasta uzanınca, ben buna bir de teleskop zevki katayım diyorum pek pro derdim yok kayan göktaşlarını ayı yıldızları daha iyi göreyim işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Gozlem evi isletmiyorsan 1000 dolara gayet orta seviye sayilabilecek bir teleskop alinir. Amator gozlemciler icin 10-12,5 cm baslangic seviyesidir. 1000 dolara 20 cm'lik bir teleskop alinabiliyordu en son baktigimda. Gayet orta seviyeli oluyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Onundeki en buyuk engel o zaten. Isik kirliligi. Mesela ben gozlem ya da fotograf cekiceksem en az 80km yaricapimda yerlesim birimi olmayacak. Butceni bilmiyorum ama soyle bir teleskop buldum ve parasina gore fena degil gibi. Bir akromatik refraktor. Bunun yaninda cevrenden ufak bir kurs/yardim almani oneririm ozellikle teleskopu kullanmada. :) http://www.hepsiburada.com/meade-bresser-messier-r-102-modeli-1021000-teleskop/ProductDetails.aspx?productId=spormeade46&categoryId=354988#tablnk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 "Tatar Ramazan" said: Yazlıkta kullancam, arkası Kazdağları ormanı az ilerisi deniz, şehir ışığı da yok sayılır gök çok güzel inceleniyor terasta uzanınca, ben buna bir de teleskop zevki katayım diyorum pek pro derdim yok kayan göktaşlarını ayı yıldızları daha iyi göreyim işte. küçükkuyu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 evet küçükkuyu'da di ve throine'e ayrıca teşekkürler, dediğiniz markayı inceleyeyim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Bu arada soyle bir bilgi vereyim, her ne kadar ustunde aciklamasi yaziyor olsa da oldukca isinize yarayacaktir secerken; 12,5 cm capinda aynaya sahip bir teleskop ile ay yuzeyini oldukca detayli sekilde inceleyebiliyorsunuz. Kraterler vesaire gayet rahat gorunuyor. Digerleri nasil olur derseniz, 20 cm'lik teleskop ile jupiteri ustunde iki cizgi olan beyaz-kahve bir boncuk olarak goruyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 ay güzel görünüyor deyince beni de özendirdiniz. o fiyatlara oluyorsa, alayım ben de bi tane. bakar dururuz aya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Yazmayi unutmusum, teleskop ile uzun sureli izlerseniz gecici korluge sebep olabiliyor ayin parlakligi. Lakin guzel hakkatten. Kor olduk allah belani versin diye gelmeyin sonra =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Ay kor falan etmez de uzun sureli gozlemlerde biraz sikinti yaratabilir. Ben hic ay filtresi kullanmadim. Ama gunes icin kesinlikle filtre sart, yalniz dikkat edin okulere takilanlardan degil on tarafa takilanlardan kullanin. Su an sahip oldugum model bu. 8" meade lx200 Ileride sahip olmayi dusundugum model de bu, ufak bir kubbe de dusunuyorum. Araba mi deseler teleskop mu? Hic dusunmeden teleskop derdim. :p 16" meade lx200 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 aga sana 5 liralık ufacık şeyi teleskop diye kerevizlemişler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 bundan yaklasık 13-14 sene önce 400 liraya almıstım yani almıstık daha dogrusu babamla :).1 metre falan boyu var baya iyi bişi. fakat tam ayarını becerememiştim hala durur.bi ara cıkarıp tekrar bakiyim o zamanlar kafa basmadıydı pek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 ya lütfen teleskopunla birilerini röntleyebilir miyim, ölmeden önce aradan çıksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Ben uydulari rontgenliyorum favorim ISS (tu) Bir keresinde 40sn boyunca takip etmistim. Cook hizli. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 hazır resim onlar aga, kandırmışlar seni. ufacık teleskop mu olur öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 şundan var bende.siyah rengi tripodla birlikte fakat çözemedim yine ahaha teleskoplar ters mi gösterir yoksa yanlıs mı takmısım hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 boşa vakit kaybı gibi uzayı izlemek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Red said: şundan var bende.siyah rengi tripodla birlikte fakat çözemedim yine ahaha teleskoplar ters mi gösterir yoksa yanlıs mı takmısım hep Ters gostermesi normal. Yalniz yeryuzu rontgenlerken ters gostermesi sorun yaratabilir. eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 ahahah bende adalara karı kıza starbucksa falan bakmaya calısıodum kastı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dylanN Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 gereksiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Red said: ahahah bende adalara karı kıza starbucksa falan bakmaya calısıodum kastı :) uzayin terzi duzu yok o yuzden bizim icin sorun olmuyor. ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 ISS nasıl gözüküyo? Geostationary uyduları görebiliyo musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar