Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedim hamile, sorularım var.


Manve_13

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Benim ufaklıklar daha yaşları bile gelmeden sex olayına girip 1.5-2 ay önce başardılar sonunda. şimdi dişi kedimin karnı davul kadar oldu, doğum yakın napmam gerekiyor? Ben ona nasıl yardımcı olabilirim ki ufaklık acı falan çekmesin.

Bi de erkek kedim çok piz azdı nerde denk getirirse direk üstüne atlıyor. Ben gördükçe ayırmaya çalışıyorum ama sizce bunları ayırmaliyim mi? Kıza ve yavrularına bir zararı olur mu?

Bu aralar zaten rahat rahat doğurabilsin ona güzel karanlık bir köşe ayırmayı düşünüyorum.

Bir de dişi kedim kendini iyicene sineye çekti. Gidip tek başına koridorda duvara yaslanarak yatıyor. Ne zaman görsem duvara yaslanmış şapşal şapşal bakınıyor. Doğum yaklaştığının habercisi olabilir mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

merhaba
kedine yer yapmana pek gerek yok çünkü doğaları gereği kendine bir yer bulacaktır bu bulduğu yeri ona göre ayarlaman yeterli olur(mesela dolabında bir yer seçerse o kısmı boşaltmanı altına kullanılmayan bir havlu sermeni tavsiye ederim) genelde kediler doğumdan 24 saat önce mama yemeyi keserler buradan doğumun yakınlığını anlayabilirsin. eğer sana düşkünse zaten sana derdini anlatacaktır. vet. hekiminin telefonunu almayı unutma belki acil bir durum olabilir ancak genelde kediler kendi başlarına doğum işinin üstesinden geliyorlar. kedin doğum yaptıktan sonraki gün bebekleri ve anneyi temiz bir kutuya alabilirsen süper olur. anne kutudan rahatca çıkabilir bebekler birarada durabilir ve kotrol açısından da kolaylık olur. anne kedin bebekler sütten kesildikten 10-15 gün sonrasında tekrar kızgınlık gösterebilir yani doğumdan takriben 2 ay sonra yeniden hamile kalabilir. üstüste doğum yapması sağlığı açısından zararlı olabileceği için önlem almanda fayda var. daha detaylı bilgiyi özelden sorabilirsin cevaplamaya çalışırım. umarım yardımcı olabilmişimdir. güle güle büyüsünler sevgiler :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...