sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Fucking retard. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Neden Retarder? Çünkü Balatalı sistemlerin fren güçlerinin sınırları vardır. Balataların ateş topuna dönecek kadar ısınma noktasına ulaştığı anlar olur. Günümüz ihtiyaçlarına uygun güçlü motorlar üretildi ama bu gücü durduracak retarder dışında başka yeni bir fren sistemi geliştirilemedi. Retarder, şaft ile birlikte dönen rotorun hızını keserek frenleme etkisi yapar. Bu frenleme sırasında herhangi bir aşınma olmaz. Rotor ve stator arasına da yapılan elektromanyetik mıknatıslanma sayesinde doğru orantılı artan kademeli frenleme gücü ile aracın karşılaştığı her durum için gerekli frenleme sağlanır. Retarder ' li aracın balatalarının kullanımı azaldığı için tekerler ısınmaz. Bu sayede balataların, kampanaların ve lastiklerin ömrü uzar. Retarder ' li bir aracın sürücüsü her durumda durabileceğini bildiği için konforlu ve güvenli bir yolculuk yapar. Yolcular frenleme etkisini hissetmezler. Retarder ' li bir araçta 600 bin kilometrede iki kez balata değiştirilirken, retardersiz araç da en az yirmi kez balata değiştirilecektir. Retarder ' siz araç bu süre içinde 58 gün servis dışı kalırken, Retarder ' li aracın fren sistemi daha az bakım ve onarım gerektirdiği için yalnızca 9 gün servis dışı kalacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 sensin tard. ayıp olm. koca otobüse denir mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 ADAM AÇIKLAMIŞ ABİ. ben de merak edip araştırıp bu bilgiye ulaşmıştım. ama biraz önce çektim, ilk gördüğümde otobüs gerçekten gerizekalı mı acaba diye düşünmüştüm. öyle işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 bence otobüs geri zekâlı <-tdk'ya göre bu yazım doğrudur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 plaka 75 mi?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 DoruK said: plaka 75 mi?! 35 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Hayır abi Kars'ta yaşamıyorum.35 :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Ha izmir ha kars ya birisi domatese domağtez diyo birisi domat diyo pek farkı yok olm sakin lan şaka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar