Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışından güneş gözlüğü...(Gümrük)

verte

Öne çıkan mesajlar

Ebayden güneş gözlüğü alıcam, satıcı %100 positive vs problem yok o konularda.Satıcı United Kingdomdan yollıcak gözlüğü , gözlüğün kargosuz değeri 250$.Gözlük gümrükten geçerken vergi vermem gerekiyor mu ? ( 2000 den önce avrupa ile anlaşma imzalanmıştı gümrük birliği vs ama tek mal gönderiminde bu geçerlimi emin değilim...)

eğer vergiye dahilse ulusal tatillerden 1 ay önce ve 1 ay sonra limitler 300$ oluyor gibi bir söylenti dolaşıyor nette ne kadar doğru ?

Experienceları olanlar yazarsa sevinirim :)
Sosyal ağlarda paylaş

ya türkiyedekilerin %90 ı sahte (en azından raybanlar için ) hani orjinaliyle de farkedemiyorsun,ama ebayde adam 2000 tane gözlük satmış %100 positive feedbacki var.Sahte satma olasılığı az ,yinede riskli dediğin gibi.Kısaca Türkiyeden alacağım gözlüğün diğer alıcılar tarafından orjinalliğinin kanıtlanması olasılığının yurtdışından alacağımkinden daha az olduğundan dolayı yurtdışından almayı daha güvenli buldum.

deneme olayı da " Ray-ban virtual mirror " diye bir program yapmış webcami olanlar deneyebiliyor , gözlüğün ölçülerini ordan çıkardım,gidip bir optikçide de denedim tabiki :).
Sosyal ağlarda paylaş

ya sahte demiyim de kalite farkı diyeyim , yani italyde olanı var usa olanı var , çinliler her zamanki gibi 1. kalite çakmasını yapıyor , ithalatçıların birçoğu bu çinlilerle anlaşıp türkiyeye sokuyor raybanları.5000 tane 10000 tane vs gibi.Farkedilmiyor da sahte olduğu ( yapan birisi olmadığın sürece)
Sosyal ağlarda paylaş

ben zaten sahtelere kalitesiz demedim yav :) ama aldığımız çoğu rayban , ray-ban ın asıl sahiplerine para kazandırmıyor. ( neden ray ban diye sorarsanız sürüme geçilmiş durumda , yani sahtesini üreticek adamın kâr etmesi için çok satması gerekiyor.Ray ban almamamın tek sebebi bu ayrıca.).
Sosyal ağlarda paylaş

konuyla pek alakali olmicak ama turkiye turkiye dediginiz yerde amerikadan 100 dolara aldigim gozluge 500 lira fiyat cektiler sonra gittim amazon.co.uk'tan ingilteredeki bi saticidan getirttim 80 pounda. diceksin neden bida aldin cunku amerikada unuttum gelirken ilkini. herneye ben ingiltereden macaristana getirttim ozellikle eu ici oldugu icin sorun cikmamis olabilir bilmiyorum ama suraya bi sor istersen vardir deneyimler www.shadestation.co.uk
Sosyal ağlarda paylaş

gözlüklerde fiyatlandırma olayını çözemiyorum zaten.

2senelik okullardan bi okul bitirip açıyorsun gözlükçüyü.. sonra tel+az miktar plastik üretilerek hazırlanmış normal kalitedeki gözlükleri getirtip, 3-5 ile çarpıp fiyatı satıyorsun bi güzel..

millet de keriz gibi alıyor beğenerek..

yok internetten önce hadi neyse de bu devirde, her bilgiye ulaşarak kazık yemek bi ayrıcalık gerçekten..

tabii onlar da olmasa millet nasıl para kazanıcak orası ayrı konu..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...