Dark_Soul Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 projem: said: make a project consisting of three modules: student.cpp,class.cpp,register.cpp.write a source and header files for a program that registers students for courses.Design a class Student that stores the name of student,the ID number,and a vector of all courses numbers for which the student is registered.Design a class Course that stores the course number and a vector of ID numbers of all student that are registered.In the register.cpp file implement functions that add and drop students and print the course list. Proje için Ms visual c++ 6 kullanıyoruz. Şimdi kod kısmında fazla sorunum yok.Projede istenilenlerin cogunu tek tek yazabilirim.Yalnız boyle farklı modüller yaratma sonra tek proje altında birleştirme vs hakkında fazla bilgim yok. Sorularım: -student.cpp,class.cpp,register.cpp yi tek bir proje altında nasıl oluşturuyoruz Ms c++ 6 da?Proje yaratıp,bu modulleri tek tek "add to project"(odev) i secip mi oluşturuyoruz? -Mesela register.cpp deki function, source-header filedaki ogrenci isimlerini listeleyip burdan ogrencileri silecek bu aradaki baglantı nasıl oluyor(header file ile register.cpp arasında) -Aynı şekilde source and header file olayı nasıl oluyor? - register.cpp de istedigi file implement functionı anlamadım. -Son olarak "vector of all courses number","vector of ID numbers of all students" cümlelerindeki vector neyi ifade ediyor? Bu kadar(:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Butun cpp dosyalarini dedigin gibi projeye atiyorsun. Eger bir dosyada baska bir dosyadan function class global variable falan kullandiysan, o ogelerin declare edildigi (implement edilmesine gerek yok onu ayri olarak .cpp de yaparsin, prototip yeterli) header dosyalarini kullandigin dosyaya include olarak ekliyosun. student.cpp de register.cpp den add functionu cagirdin diyelim register.h olusturup icine add functionu icin prototip yazip 2 dosyaya da include "register.h" yazarsan compile sirasinda linker zaten baglar dosyalari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 dedim bu bana bi yerden tanıdık geliyo bunlar çıktı: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100407230423AAJrUon http://www.daniweb.com/forums/thread280821.html gugılda aramaya inanmak gerek. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 ohh ohhh süpersiniz valla :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Hala anlayamadıgım bir kaç şey var. -Header file ı yarattık,uzantısı direk .h oluyor zaten.Add functionunu yazdık header file da.Source file zımbırtısı ne oluyor peki? Birde. student.cpp,class.cpp de stores vector of all courses stores vector of all courses numbers for which the student is registered stores vector of ID numbers of all student that are registered Bu ifadeler var.Burdaki "student that are registered", header fileda register ettigimiz ogrenciler sanırım. Bu dosyalara(student,class.cpp) include "register.h" yazınca direk header fileda yazdıgımız functionu cagırıp kayıt edilen ogrencileri cagırabiliyoruz galiba o da tamam. stores vector of all courses numbers for which the student is registered ifadesindeki vector tam olarak neyi ifade ediyor.Kayıt edilen ogrencilerin bulundugu course numaralarınımı kayıt edecegiz tekrar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 her ogrenciye kayit oldugu dersleri tutan bi vector koyucan gibi bisey anladim ben ordan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 header filesın içine .h sourceun içine .cpp vs.vs koyuyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 aquila said: her ogrenciye kayit oldugu dersleri tutan bi vector koyucan gibi bisey anladim ben ordan. yav bu vector nasil bişey anlayamadım. structure gibi bişeymi? en basitinden; ali.ders1= ksjklj ali.ders2= hebele ali.ders3=mokoko tarzı birşeymi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 array tarzi bişey vector sene; sene[0] = 1988; sene[1] = 1989; . . . sonra da çağırırken for(int i = 0; i < sene.size(); i++) { cout << sene(köşeli parantez içinde i) << endl; } nedense forum hala köşeli parantez içinde i yi göstermiyor sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 eee bu bildigimiz array in size i belirtilmemiş hali,degilmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 istersen sizeını da belirtirsin vector sayi(10) diyerekten. Normalde benim gördüğüm (yazılımla ilgili bir okul okumuyorum) diğer dillerde arrayler karışık typeları bulundurabiliyor bünyesinde int string vs.vs. bir arada . Vektör bunu tek type a kısıtlıyor heralde efektif oluyo . ama c++ de ne gibi yararları var tam olarak bilmiyorum C++ da ben vektörleri en çok string kullanırken kullanıyorum çok yardımcı oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar