derFremdeSohn Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Almanyada Informatik (Bilisim bilimleri) bölümünde okuyorum ve derslerim icin türkce kaynaga ihtiyacim var. Ilk iki semester derslerini türkceye ceviriyorum; Temel Programlama Teknikleri (Java) Grundlegende Programmiertechniken Programlama Paradigmalari Programmierparadigmen Modelleme Modellierung Dijitalteknoloji Temelleri ve Mikrobilgisayarlar Digitalechnische Grundlagen und Mikrocomputer Ayrik Matematik Diskrete Mathematik __________________________________________________ Veri Yapilari ve Algoritma Datenstrukturen und Algorithmen Bilgisayar Mimarisi Rechnerarchitektur Abstract machine (bunu ceviremedim) ve Biçimsel dil kuramı Automaten und Formale Sprachen __________________________________________________ Derslerim bu sekilde. Buldugum bikac kitap Kitap 1 1- Algoritma Geliştirme ve Programlamaya Giriş ISBN : 975 02 0406 7 Yayınevi : Umuttepe Yayınları Kitap 2 (Tavsiye) Herbert Schildt'in türkceye cevrilmis Java kitabi Kitap 3 JAVA Bilgisayar Programlamaya Giriş A.YAZICI-E.DOĞRU-A.M.ÖZBAYOĞLU-Y.M.ERTEN-O.ERGİN Eklenme Tarihi: 18.08.2007 ISBN: 978-9944-341-57-8 Baskı Yeri: ANKARA Yayınevi: PALME YAYINEVİ Eger bu yayinlari taniyosaniz, kullanmissaniz yada tavsiye edebileceginiz baska kitaplar varsa aldigim derslerle ilgili lütfen yazin. Simdiden tesekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 ne gereksiz bişeymiş şu almanca bilgisayarı kaldırıp atasım geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 türkçe kaynağı boşver, ingilizcelerine bak sen. bilgisayar bilimleri konusunda türkçe doğru düzgün kaynak yok, bi iki tane çevirme hariç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Kitabi yabanci seciceksem Almancasi varken niye oturup ingilizcesine kasim ki? Dedigim gibi türkce kaynaga ihtiyacim var. Tesekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 almanca'da durum nedir bilmiyorum ama, ingilizce kitapların türkçe çevirileri kötü bir kere, vede türk profların fln güzel bilgisayar bilimleri için kitabı yok, belki tek tüktür. sonra ayrık matematik için türkçe kitap bulamazsın, alabileceğin en iyi kitap bence kenneth h. rosen'in discrete math and it's applications kitabıdır, mcgraw hill'den. addison wesley'in de bi kitabı var da beğenmediydim onu netten indirmiştim. ha bunların almanca tercümeleri varsa ve millet evet almanca tercümeleri iyidir diyorsa almancasını al tabi, almancan ingilizcenden daha iyiyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 yani işin özeti benim tavsiyem, şimdiden kendini ingilizce kitaplara, alıştır, türkçe yeterince kaynak yok çünkü, ilerde çok sıkıntı çekersin, bilgisayar bilimleri ile ilgili her türlü makale kitap yayın şu bu ingilizce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Dil konusunda; Türkce>almanca>ingilizce Bu sebeple ingilizce kaynaktan calismak zorluyo. Türkce kaynaga ihtiyacim var cünkü derslerin basini ve mantigini kavramam gerekiyo. Verdigin ingilizce kitabi da bulmaya calisicam genede tesekkürler. Ancak iyi yada kötü türkce kaynaga mutlaka ihtiyacim var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 hmm c ile işiniz olcaksa ibrahim akman'ın c ile veri yapıları kitabı var, gayet açıklayıcı ve güzel, sas yayınlarından olması lazim sonra vasif nabivef'in algoritmalar diye bi kitabı var onu arkadaşda gördüydüm memnunum kitaptan demişti, bizzat incelemeyedim ama o kitapta seçkin yayıncılıktan olması lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 almanyada okuyosan, almanca kaynaklari kullan. almancasi yoksa, veya iyi degilse, ingilizcesini bul, son secenek turkce olmasi lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Sagol senko Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kgns Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Sagol aquila Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 O bölüm türkiyede almanca okutuluyor yalnız. Kaynaklar almanca o yüzden. Anca işte C vs. gibi ortak derslerin kitaplarını bulabilirsin. Yalnız şöyle komik birşey var, biz türkiyede yabancı kaynak arıyoruz deli gibi, çünkü türkçe çeviriler ya da türk hocaların yazdıkları kaynaklar çok kötü/yetersiz. Öyle ki zamanında Gujaratinin türkçe çevirisini alıp birşey anlamamış daha sonra ingilizcesiyle takaslayıp öyle mutlu sona ermiştim . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Çok çok çok yanlış yapıyorsun. Bilgi olarak : Almancada neredeyse (Opnet adlı software dışında bulamadığım almanca kaynak olmadı bugüne kadar araştırdığım konularda, adi şerefsiz almanlar ama opnetin ucuna bile dokunmamışlar, zamanında çok uğraştırmıştı) ingilizce kadar kaynak var, Türkçe çalışmak demek bu olaylara 2 semestir sonra bölümden atılmak ve ancak aklının başına gelmesi demektir. Automaten und Formale Sprachen Finite state machine bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quarantine Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Automaten und Formale Sprachen = formal languages and automata theory biçimsel diller ve otomatlar diye geçiyo türkçeside Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar