xwhiplashx Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 motor ? ne ya anlamadım. :s Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 sen istediğin kıyıya, limana girerken evrak sahibi olmayanlar 2 metrelik teknenin hesabını vermek durumunda. hiç de boşuna almamışsın. sonuçta keyif işleri bunlar, verin hakkı neyse takılın kafanıza göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 ki hala bir çok ülkede geçerli maddeler var. bizim ülkemizde en azından hafifletildi. motor gücüne göre ayarlıyor artık. eskiden tekne çapına görede vergileştirirlerdi. ne güzel yerdeyiz aslına bakarsak. en son ingilterede deniz vergilerine baktım püüü uçuktu. ayrıca sorunu şimdi anladım huun dan sonra. :) motor ehliyetini alman bence gayet iyi. dediği doğru. 3.97cm nin üstündekiler düşünsün dursun ya da 9.9hp motor üstü olanlar. bunlardan denizlerde bir ton var. balık sezonu açıldı şimdi sahil polisi teker teker keser cezayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 oh iyi iyi.şimdi bir de denizcilik müstesarlıgının sitesiden baktım.uluslararası ticaret gemilerinde miço olabiliyormuşum en fazla ki ona bile belge istediklerine şaşırmadım değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 denizin şakası olmaz, mutlaka biliyorsun sen de bunu. o evrakların çoğu faso fiso hepimiz biliyoruz; ama en azından dandik de olsa bir denetim sağlıyor. hiç bir evrağın olmasa silici olurdun ticari gemide. beğenmemezlik etme miçoluğu :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 yok canım haşaa .hani miço eğitme kafasında alınan elemandır ya genel olarak o yüzden dedim.ayrıca ''miçoluğu'' sözcüğü sesli okuyunca küfür etkisi yaratıyor dene bi' bak sddf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 aksine babacan bir söylem mico, leventlerim bir mico iki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TekneTR Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 İyi günler Tekne fiyatına eve teslim kargo dahil olup siz üyeler +%10 iskonto. www.teknetr.com www.teknetrmarket.com xwhiplashx said: mesela bunu buldum. Fiberglas Tekne Uy-Mar 318 Akya Flika http://www.teknetrmarket.com/fiberglas-tekne-uy-mar-318-akya-flika.html 1600TL çekiyor fiyata. bir arkadaşımla babası tekne, yat satıyor ithal. ona sordum 1600TL vermene gerek kalmaz tüm evraklarıyla biz ayarlarız zaten 3-4 metre düşündüğünden hiç bir fiyatı olmaz 1000TL ye ayarlayabiliriz sıfır istersen dedi. yani eğer bu fiyatlarda olacaksa masaya yatırmakta fayda var. şu vergi vs işi aklıma çok takılan sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 ahanda reklam geldi lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HolyRaider Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 her türlü balıkçılık için ruhsat var bu ruhsatlar 2 renk oluyor teki sarı teki beyaz beyazı mühim değil, kıyıdan balıkçılık için gerekli. gerekli derken, kıl kuyruğun tekine gelirsiniz gerekli olur. yoksa sormaz kimse ruhsat var mı yok mu diye. bunun sarı olanı tekne balıkçılığı içindir. üzerinde "geçimini balıkçılık ile sağlayabilir" yazar. her türlü avlanırsın, teknede, kıyıda vs. o beyazla tekneye binip balık avlayamazsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dylanN Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 göynükteki mağazada durcaksın. sonra ruhsatı alıp deniz yoluyla antalyaya geliceksin? hmmm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 kıyı balıkçılığı için beyaz kart 8m den uzun tekneyle 50m den fazla açılmak için sarı kart gerek ayrıca tekne 10m den uzunsa sahibinin miço belgesi de alması gerek 35 tl ye sarı kart 15 tl ye beyaz kart miço belgesi biraz pahalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 son olarak.. 5 m altı vergiden muaftır. Yapılan yasal değişiklik uyarınca bundan böyle gemi, deniz ve iç su araçlarından boyları; * Beş metreden dokuz metreye kadar olanlardan 200 TL, * Dokuz metreden on iki metreye kadar olanlardan 400 TL, * On iki metreden yirmi metreye kadar olanlardan 800 TL, * Yirmi metreden otuz metreye kadar olanlardan 1600 TL, * Otuz metreden büyük olanlardan 3200 TL harç alınacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 xwhiplashx said: aynen. :) MAYHEM kazanırsan hediye et lan bize. tamam söz edicem hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 :) eheh.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 stimpak said: olta balıkçılığı için ruhsat mı gerekiyo ya? eğer ticaretini yapmayacaksan kimse ruhsatın var mı diye sormaz sanırım. 2 yıldır isteniyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar