Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir son... bir başlangıç... ver elini OSI.

Sufi

Öne çıkan mesajlar

bugün işyerindeyken oldu ne olduysa. 5 dakika içerisinde kararı verdim, nasıl olacak diye bakındım forumlara ve verdim siparişi...

nasıl mı geldim bu noktaya?

aslında o kadar da kısa bir sürecin sonucu değildi. 3-4 sene önce online oyun dünyasına Realm (Codemasters) diye bir oyunla girdim. oyuncuların büyük çoğunluğu amerika'dandı. oyuna başladıktan kısa bir süre sonra gördüm ki oyundaki yegane türk'ler ben kardeşim ve onu eşi idi. 1.5 sene sürdü bu macera. online oyun artık hayatımızın bir parçası olmuştu. zaten oyun olarak uo'dan biraz daha basit olan bu oyun, bir süre sonra oyun içi arkadaşlıklar, örgütlenmeler ve ticaret eksenine oturuyordu. grup oluşturarak dungeon maceraları yaşanırdı kimi zaman ama günümüzün çoğunu şehirlerdeki belli toplanma yerlerinde "townie"ler olarak geçirirdik. pvp oldukça küçük bir kesimin uğraşıydı. zaten savaşlar turn based olduğu için beceriden çok stratejiye dayanırdı.

derken birgün uzun zamandır arkadaşlarımızın tavsiye ettiği uo'ya bir göz atmaya karar verdik. bir yerlerden uo bulduk. türkiye'de uo serverları olduğundan haberimiz olmadığı için yabancı bir serverdan (tabi ki sphere) account alıp oyunu bir görelim dedik. o gün benim için realm bitmişti. aynı şey kardeşim ve eşi için de geçerliydi... kısa süre sonunda türk serverlarını keşfettik. nebula açılalı 2-3 ay olmuş. biz de aldık accountları ve girdik oyuna.... girdik ama ne hüsran... "bab" "lem" diye etrafta dolaşan tipler, lakayıt konuşmalar... olur dedik bunlar. ama bardağı taşıran damla, kardeşimin eşinin maden kazarken kendini bilmez bir veletten yediği ağıza alınamayacak küfürler oldu. bunu hoşgöremedik. nebula'dan ayrıldık. burada yanlış anlaşılma olmasın, kesinlikle nebula'yı kötülüyor değilim. bu durum bizim insanımızın yansıttığı bir gerçeklik ne yazık ki. ne nebula ne de başka bir kuruluş bundan sorumludur. tek sorumlu kesinle bizim çürümüş insan ilişkişkileri anlayışımızdır.

neyse nebula'dan ayrıldık ve aynı gün vestel'in test aşamasındaki shard'ına girdik. newbie'lik günlerimizi burada geçirdik. ilk hayvanımızı burada tame ettik. ama uzun sürmedi saadet. idari aksamalar bizi oradan ayrılmaya itti. o dönemlerde ilk haftalarını yaşamakta olan Silver Serpents'a üye olduk ve türk uo hayatımızın en sıcak günlerini orada yaşadık. ilişkiler daha düzeyliydi. yetkililer daha ilgili ve samimi davranıyorlardı. ama ne yazık ki zamanla yetkililerin heyecanı söndü ve serverda eski günleri arar olduk. derken 1 yılına yaklaştığı bir dönemde SS kapandı. birkaç server dolaştık kısa sürelerle. bu arada bizim insanımızın ilişki tarzını artık kanıksamaya başladık. artık eskisi kadar rahatsız olmuyorduk. kulak tıkayıp işimize bakıyorduk. zaten böyle hanzolarla hergün sokakta muhattab olmuyor muyduk?

derken kader bizi 1 yıldan sonra tekrar nebula'ya döndürdü. artık kurallarımız net idi. insanların insanlık dışı hareketleriyle ilgilenmeyip kendi eğlencemize bakacaktık... nispeten yaptık da... hatta epeyce hoş günler de geçirdik.

bu geçen süre içinde realm account'umu zaman zaman 1 aylığına ödeyerek özlüyor olduğumuz eski ortamımızı ziyaret ettik. içler geçirdik, kimler gitmiş kimler kalmış ona baktık, kalanlarla eskileri yad ettik... ama realm'a asla geri dönemeyeceğimizi biliyorduk. çünkü uo'nun oyun olarak ağırlığı realm'ı gözümüzde "pacman" haline getirmişti.

uzun süredir içimi kurcalayan şeyi birgün itiraf ettim kendime. zaten uo'nun detaylarını ultimatr'de anlatılanlardan öğrenmemiş miydim? orada anlatılanların oynuyor olduğum serverlarda birerbir olmadığını anlayıp, oynadığım yerdeki sistemi çözmeye çalışırken orjinal sistemin ne kadar da ince düşünülmüş olduğunu farketmemiş miydim?

evet istikametim OSI'ye doğru yönelmişti...

online oyunun artık yaşamımın vazgeçilmez bir parçası olduğunu kabullenişim zaten çok öncedir. ama artık -iyi niyetli de olsa- aslı yerine taklitleriyle zaman geçirmekten usandım. ve bugün ani bir kararla verdim siparişi...

şu ana kadar üye olduğum tüm türk server idarecilerine emekleri için teşekkür borcum var, onu burada yerine getiriyor ve hepsine -eğer varsa- hakkımı helal ettiğimi bildiriyorum. umarım onlar da kullanıcılarına haklarını helal ediyordur, çünkü oyuncularına çok emekleri geçiyor.

hasılı, siparişim elime ulaşır ulaşmaz aranıza geliyorum. en doğrusunu yaptığıma inanıyorum... bakalım, hayırlısı... :)

[Bu mesaj Sufi tarafından 06 May 2003 19:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

en dogrusunu yaptin :)
yalniz kardesin ve esi de basliyor mu?
burada da hatiri sayilir bir turk grubu olsa da genellikle OSI`de arkadas edinmen zor olacagi icin arkadasla baslamak her zaman buyuk kolaylik saglar.

OSIye baslamak isteyenlerin korkulu ruyasi, ping sorunu var bir de tabii ki. bu aralar maalesef yine routerlar sorunlu, o yuzden ancak aksam saatlerinde pinglerimiz 180 oluyor. yoksa genelde gece gunduz 180 pingle oynayabiliyoruz kablonet ve ADSL ile.

yalniz kotu haber, dial-upsin sanirim, oyle isen pingin 250 olur. biraz daha yavas olur; ama ben craftsmanim, pvm(player vs monster)insaniyim, townieyim(burda trammie deniyor, ehe) diyorsan pek sorun yok, sikinti cekmezsin. tabii 250 ping pvp yi ancak en az 2-3 kisilik bir grup halinde yapabilirsin demek oluyor.

neyse sonuc olarak, bir sorun olursa sormaktan, mesaj atmaktan vs. cekinme.
Sosyal ağlarda paylaş

sağolun :)
başlangıç olarak craft ağırlıklı oyanayacağım.

ama en sevdiğim ve keyif alacağımı düşündüğüm alan bard'lık. elimizdeki şartlarla idare edeceğiz. bakarsınız belli mi olur bu sene sonunda tekel yasası bitiyor telekom dünyasına özel şirketler geliyor, vesileyle iyi bağlantılarımız olur :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dark-dr, 06 May 2003 20:00 tarihinde demiş ki:
hehe atlantic demeyi unutmusum ya.
sakin biz avrupaliyiz, europa`da oynayalim demeyin aman. cok yuksek ping o taraflara, sacma ayarlanmis routerlar yuzunden.

paticik kullanıcılarının tercihi yönünde kullanacağım server tercihimi. ha sakın yanlış anlaşılmasın, "give away" yardımlar olur falan diye bir düşünce ile değil asla, çünkü tarzım değil, kendi yağımla kavrulmayı hep sevmişimdir. ama gördüğüm kadarıyla burada psikolojik bir birlik var ve ondan uzak olmak istemem :)
Sosyal ağlarda paylaş

crafterlik zevklidir OSI`de, her skill adam gibi calistigi ve arttigi icin :)
bardlik iyi secim, zevkli bisey bi kere, ben ki yillarin bard dusmani oturdum bard karakter yaptim eheh. zaten en cok para kazandiran mesleklerin basinda geliyor bardlik. ve pvm de tartismasiz en guclu karakter.

telekom`un ozellesmesine gelince, valla bilemiyorum o konuyu pek, zaten fiziksel olarak bu kablolarla amerikaya ne kadar hizli cikabiliriz ki? veya avrupaya? bir 40-50 ping olmaz heralde daha uzun bir sure.

eheh yanlis anlama yardimsever insanlariz da, give-away yardimlari biz de yapmayiz ve sevmeyiz pek :)
ha armor istersin veririz, silah istersin veririz, cesitli konularda yardim istersen ederiz bunlar ayri da, benim bahsettigim uzun sure once uotr editoru gunn`in `abi ben OSIye basliyorum, 10k, spellbook ve gemimi hazirlar misin` diye dalga gectigi bir durum vardi. bunu da soyleyeyim baska osiye yeni baslayan, baslayacak arkadaslar varsa kulaklarina kupe olsun; bu tur istekleri genelde geri ceviriyoruz cunku hepimiz oyuna 1k(hatta 3.5-4 sene once baslayan bazilarimiz 100 gp), newbie dagger ve ustumuzde robeumuzla basladik. bu oyunun amaci zaten gelismek, gelismekten zevk almak yani amac oysa versin adam accountunu gelistirip vereyim ya da ebayden hazir account alsin. ya da gelismekten zevk almiyorsa oyunu oynamasin.

bunun disinda oyunu oynayan arkadaslar olarak daha cok bir komun gibiyiz, kimse birbirini somurme amacinda olmadigi icin. aramizda item lafi gecmez, gold desen borc olarak aramizda milyonlar gider gelir. zaten ufak, kendi capimizda bir turk town imiz bile var, evi baska yerde olan ve olmayanlar da genelde oraya gelip gidiyor ve orada takiliyoruz. resurrection icin bir shrineimiz, anvil forgeumuz, dagimiz denizimiz herseyimiz var. hatta goril heykelimiz bile var oyle diyim. super bi ortam yani :>
Sosyal ağlarda paylaş

hehehe çok hoş :)

bu arada dark-dr tamamen katılıyorum son bölümde söylediklerine. minimum şartlarla başlayıp adım adım basamakları çıkmadıktan sonra online oyunun ne zevki olur ki? sağdan soldan destekle, hileyle hurdayla cart diye oluvermiş bir karakterle oynayacaksak açalım half-life bağlanalım birbirimize olsun bitsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar Sufi
sen muhtemelen farkında değilsindir ama aramızda garip bir bağ var. Genelde aynı yerlerde oynamışız ve çoğu aynı dönemlere rastgeliyor. Gerçi birtürlü karşılaşamadık. Varlığından ya forumlardan yada sağdan soldan duyumlar alarak haberdar oldum :) En son wild areada sostiyle konuşurken bunun gerçektende böyle olduğunu anladım. Şu sıralarda bende nebulada oynayıp osiye geçmeyi planlayanlardanım. Birtek reg code yada bi acc gerekiyor emellerimi gerçekleştirebilmek için :) Olmazsa orda adam gibi birlikte birşeyler yaparız. Şimdiden eğlenceli saatler :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dark-dr, 06 May 2003 20:20 tarihinde demiş ki:
crafterlik zevklidir OSI`de, her skill adam gibi calistigi ve arttigi icin :)
bardlik iyi secim, zevkli bisey bi kere, ben ki yillarin bard dusmani oturdum bard karakter yaptim eheh. zaten en cok para kazandiran mesleklerin basinda geliyor bardlik. ve pvm de tartismasiz en guclu karakter.

telekom`un ozellesmesine gelince, valla bilemiyorum o konuyu pek, zaten fiziksel olarak bu kablolarla amerikaya ne kadar hizli cikabiliriz ki? veya avrupaya? bir 40-50 ping olmaz heralde daha uzun bir sure.

eheh yanlis anlama yardimsever insanlariz da, give-away yardimlari biz de yapmayiz ve sevmeyiz pek :)
ha armor istersin veririz, silah istersin veririz, cesitli konularda yardim istersen ederiz bunlar ayri da, benim bahsettigim uzun sure once uotr editoru gunn`in `abi ben OSIye basliyorum, 10k, spellbook ve gemimi hazirlar misin` diye dalga gectigi bir durum vardi. bunu da soyleyeyim baska osiye yeni baslayan, baslayacak arkadaslar varsa kulaklarina kupe olsun; bu tur istekleri genelde geri ceviriyoruz cunku hepimiz oyuna 1k(hatta 3.5-4 sene once baslayan bazilarimiz 100 gp), newbie dagger ve ustumuzde robeumuzla basladik. bu oyunun amaci zaten gelismek, gelismekten zevk almak yani amac oysa versin adam accountunu gelistirip vereyim ya da ebayden hazir account alsin. ya da gelismekten zevk almiyorsa oyunu oynamasin.

bunun disinda oyunu oynayan arkadaslar olarak daha cok bir komun gibiyiz, kimse birbirini somurme amacinda olmadigi icin. aramizda item lafi gecmez, gold desen borc olarak aramizda milyonlar gider gelir. zaten ufak, kendi capimizda bir turk town imiz bile var, evi baska yerde olan ve olmayanlar da genelde oraya gelip gidiyor ve orada takiliyoruz. resurrection icin bir shrineimiz, anvil forgeumuz, dagimiz denizimiz herseyimiz var. hatta goril heykelimiz bile var oyle diyim. super bi ortam yani :>

pek bi mutlu oldum ya msj ı okuyunca nedense şöyle bi içim gitti türk filmi mübarek :(
haydi dostlar diyesim geldi coşla beraber
*gözlerinden yaşlar süzülür*
:P
[hline]karpuz, 30 April 2003 11:46 tarihinde demiş ki:
abi aşmış bişey o cici bebe
-------------------------------------------
Bu aralar ordunuzun arttığını görüyorsanız bilinki ben imzalarda gördüğüm her linke tıklıyorum.E bi zahmet artık

[Bu mesaj Fiercewind tarafından 08 May 2003 18:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...