Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

laptopun acilmamasi

gecko

Öne çıkan mesajlar

yaklasik 5 yildir kullandigim HP marka bir laptopum var. modeli pavilion ze5700. laptopun basina bir suru olay geldi ama hep cozmeyi basardim bir sekilde. fakat bu seferki bayagi bas agritacak gibi.

dun aksamleyin oyun oynuyordum ve birkac saniye icinde goruntu dondu, bir bipleme sesi duydum ve laptop kendini kapatti. tekrar actigimda ise monitore goruntu gelmedi(laptopun kendisi asagida ona bir monitor bagladim oyle kullaniyorum, masaustu gibi) bende laptopun baglantilarini cikarip yukariya aldim sarji taktim ve tekrar calistirdim, goruntu gelmiyordu.

dvd-rom un acilip kapanmasi haricinde su an laptopta hic faaliyet yok. daha acilista boot menusunu bile gormeden kapkara ekranla karsilasiyorum. bugun bataryayi falan cikarip bekledim taktim tekrar ama acilista HP logosu falan gorunup dondu yine.

eger elektrikle alakali birseyse birkac gun sarj etmeden bekleyebilirim ancak anakartin yanmasi falan ise bittigimin resmidir. alet cok eski oldugu icin ne garantisi var, ne orjinal parcalarini bir yerden bulabilirim ne de yeni laptop alacak param var. herhangi bir tamirciye gosterip 20-30 lira bile odemeyi dusunuyorum su an, imkan yok cunku.

lutfen bana bir akil verin.
Sosyal ağlarda paylaş

Osso said:

Böyle bir olay gelmişti başıma şarjı ve pili çıkartıp 5-10sn açma düğmesine basılı tutup daha sonra pili yerleştirip açtığımda düzelmişti.

dedigini denedim simdi, cok normal bir sekilde acildi hP falan yazdi windows yüklenirken ekran anormal olmaya basladi ve tekrar kapandi. tekrardan deniyeyim bakalim umarim olur.
Sosyal ağlarda paylaş

selamlar tekrar

dun basarisiz denemelerden sonra bataryayi ve sarji cikarip bugun oglene kadar beklettim laptopu. taktim bataryayi actim, eskisi gibi acildi HP logosu boot menu falan gordum derken windows yukleme ekraninda yine ekranda goruntude karincalanmalar oldu ve bir ekran karartasi ve surekli otup susmayan bir bip sesi geldi.

biosun bipleme hata kodlarina baktim netten, sorun guc kaynagi ile ilgili gorunuyor. zira bundan once sarj etme ile ilgili bazi sorunlar yasadik, sarj kablosunun ucundaki sari halka erimek uzereyken son anda farkettik, sarja takigimiz parcanin ucu komurlesmis falan.

hp den sogudum acikcasi. sorunun kaynagi vb. seyler bulursam yazarim tekrar. cozemezsem 10 senelik emektar masaustu bilgisayarimi getirtmek zorunda kalicam :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...