reyou Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 su generic ve template kavramlarini kafamda oturtmak istiyorum en basidinden public class StaticDemo { public static int x; } diye bisi var mesela ilk olarak kavrami nedir yukaridaki class da mesela? nerelerde ne icin kullanabilirim? google da nasil aratacagimida bilemedim sonucta <> diye aratsam bisi cikmiyo :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 o T type olmasi lazim, hani orda ne typeda bi parametreye referans veriyosun gibi. intse mesela int. yanlis miyim? c# bilmiyorum gerce bunu sen de biliyosundur lan gerce, baska bisey sormussun galiba. classmis o zaten, ben sanki method gibi dusundum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 generic class bundan bahsediyosun sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 generic collection kullanmak için yazılıyor o . yani herhangi bir collection sınıfının(list, stack, queue, dictionary vs.) nesnesinin içinde ne tutacağını belirtiyorsun compile time'da, onun dışında başka bir şey koyamıyorsun içine. type safety olayı. mesela List integerList = new List(); diye bir list yarattığında içine sadece int koyabilirsin. tür parametrik hale getiriliyor yani diyerek. bunu kendi yazdığın classlarda da kullanabilirsin, ya da yukarıdaki gibi .Net'in generic classları var hazır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 şu oluyo aslında. ilk örnekteki x değişkeninin hangi tipte olması gerektiğini bilmediğin durumlarda kullanıyorsun. Orada private static T x; şeklinde yazabilirsin ve o classı yaratırken <> arasına hangi tipi yazarsan o tipte olmuş oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 he o zaman sole bisimi, mesela MyClass dedigim zaman benim classim generic bir class mi halini almis oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 classa niye tip vericeksin ki yeaa diye dusunurken sonra dedim ki container class yazarken ne contain edicen bilae kafasindan heralde diye dusundum, yukarda da yazilanlarin isiginda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar