Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dandik bir C# sorusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
su generic ve template kavramlarini kafamda oturtmak istiyorum
en basidinden

public class StaticDemo
{
public static int x;
}

diye bisi var mesela ilk olarak

kavrami nedir yukaridaki class da mesela?
nerelerde ne icin kullanabilirim?

google da nasil aratacagimida bilemedim sonucta <>
diye aratsam bisi cikmiyo :)
Mesaj tarihi:
o T type olmasi lazim, hani orda ne typeda bi parametreye referans veriyosun gibi. intse mesela int.

yanlis miyim? c# bilmiyorum gerce

bunu sen de biliyosundur lan gerce, baska bisey sormussun galiba. classmis o zaten, ben sanki method gibi dusundum.
Mesaj tarihi:
generic collection kullanmak için yazılıyor o . yani herhangi bir collection sınıfının(list, stack, queue, dictionary vs.) nesnesinin içinde ne tutacağını belirtiyorsun compile time'da, onun dışında başka bir şey koyamıyorsun içine. type safety olayı.

mesela List integerList = new List(); diye bir list yarattığında içine sadece int koyabilirsin. tür parametrik hale getiriliyor yani diyerek. bunu kendi yazdığın classlarda da kullanabilirsin, ya da yukarıdaki gibi .Net'in generic classları var hazır.
Mesaj tarihi:
şu oluyo aslında. ilk örnekteki x değişkeninin hangi tipte olması gerektiğini bilmediğin durumlarda kullanıyorsun. Orada
private static T x;
şeklinde yazabilirsin ve o classı yaratırken <> arasına hangi tipi yazarsan o tipte olmuş oluyor.
Mesaj tarihi:
classa niye tip vericeksin ki yeaa diye dusunurken sonra dedim ki container class yazarken ne contain edicen bilae kafasindan heralde diye dusundum, yukarda da yazilanlarin isiginda.
  • Yeni Oluştur...