Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerika'dan AIRMAIL ile Sipariş

Kemarlos

Öne çıkan mesajlar

Eğer istanbuldaysan yurt dışından gelip gümrüğe takılan mallar cevizlibağ yada topkapı tarafındaki ptt / gümrük merkezinde bekletiliyor. Ama eğer gümrükte kaldıysa zaten gümrükten sana bir bildiri gelmesi lazım.

Ebay'den bir opteron işlemci almıştım. 15$dı fiyatı. 8,75 gibi komik bir rakam için gümrükte alıkoymuşlardı işlemcimi (sıfır kutusundaydı yalnız). Biraz daha sabırla bekle. Sonuçta çıkar yakında kokusu...
Sosyal ağlarda paylaş

gumrugu ara,

evine bi kaat yolluyolar. o ula$miyo bazen. seni aramiyolar da, ama mal gumruge takilmis oluyo.

gumruge takilmak ile gumruk vergisi odememek ayni $ey degil arkadaslar. her mal gumruge takilabilir. 150€ olsun olmasin.

sen ispatladiktan sonra gumruk vergisi odemessin. olay budur.

ispat da kredi karti ekstresi veya pay pal ekstresi felan.
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:

cok yazdik bunu ama soyluyelim yine. Gumruk limiti 100 dolar degil 150 euro gumruge takilmaz icki sigara tarzi birsey degilse.

aldigimiz seyler tarım bakanlıgının onay vermedigi seyler bazıları yani.

250 dolarlik siparisim takılmadi, 40 dolarlık siparisimin takıldıgını biliyorum.

airmaili oyle beklicen abi, fedex kullan bi daha yada ups :p
Sosyal ağlarda paylaş

ups fedex dhl felan gümrükte takıldı mı yattara oluyosunuz yalnız.

sıkıntı bu hayvanların aldığı ordino ücretlerinde.

150 lira + ürünü almadığınız gün başına 50 lira depolama ücreti.

o yüzden sadece EMS ve USPS kullanın, bunlar ptt ile anlaşmalı herhangi bir ücret yansıtmıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Barkodu istediğim maile cevap gelmiş şöyle diyorlar:

said:
As we state in our Policies section of our Online Homepage, packages
shipped via International Airmail do not have any kind of ID number.
Tracking information is provided by the following couriers and is
available on packages traveling via UPS Worldwide Express or Fedex
International only.

Your order shipped out on April 13, 2010. We have not received your
package back or heard anything regarding it.

Şimdi ben bu geldi mi takıldı mı ne oldu nasıl öğreneceğim? Aradım gümrüğü adamlar barkod numarasını istiyolar onsuz arama yapamıyolarmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Gümrüğü ara, aradığında da yollayan firmayla olan yazışmaların tamamlanmış olsun.

Bundan böyle de aklında olsun, verdikleri iş günü aralığı dolduğu anda neden gelmedi, bilmemne bana bilgi verin diye mail at, air maille asla iş yapma, çünkü yapmadığın zaman refund diye de ağlama şansın var. Maillerine 2 iş günü içinde cevap vermeyen şirketten de bir daha asla alışveriş yapma. (2 gün sonra özür dileyerek cevap verme trickleri olabiliyor, bu kabul edilebilir)
Sosyal ağlarda paylaş

Firmayla olan bir yazışmam kalmadı, admalar zaten pakedi yolladıklarını söylediler airmail ile. airmail'in de takip servisi yok mlsf. Gümrüğü arayıp ne diycem ki adamlar barkod numarası da barkod numarası diye tutturuyolar, bana şirketten mail geldi yok barkod numarası falan adresinize direk diye.
Sosyal ağlarda paylaş

AIRMAIL paketlerine barkod numarası veriyor mu bilginiz var mı?

Takip numarası falan tarzı bir sistemleri yok, yani takip numarası vermiyorlar ama paketlerin üstüne de bişiler yapıştırıyolardır. Bu barkod numarası tarzı bi olayları varsa belki şirket'i sıkıştırıp airmail'den paket'in barkod numarasını öğrenmelerini isteyebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...